čovečuljak

Učlanjen(a)
05.09.2012
Poruka
5
kad uđem na net pojavljuje mi se neki čovečuljak, i šeta po ekranu.
screenshot_Tue_Apr_14_073327.html
http://www.2shared.com/photo/iNVJ6T7D/screenshot_Tue_Apr_14_073327.html
Kako da ga sklonim.Molim za savet.Hvala.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
kad uđem na net pojavljuje mi se neki čovečuljak, i šeta po ekranu.
screenshot_Tue_Apr_14_073327.html
http://www.2shared.com/photo/iNVJ6T7D/screenshot_Tue_Apr_14_073327.html
Kako da ga sklonim.Molim za savet.Hvala.

Idi u Contol Panel i deinstaliraj sve toolbarove kao i sumnjive programe a zatim postupi po ovom uputstvu.

Preuzmi "Xplode"-ov AdwCleaner

Kod:
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/

i sačuvaj ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni program. U EULA prozoru klikni na I agree.
Klikni na dugme [Scan] i pričekaj da program završi.
Klikni na dugme [Clean]
Program će zatvoriti sve aktivne programe i izbaciti prozor sa tim upozorenjem. Klikni Ok kao potvrdu.
Na sljedeća dva prozora koja se otvore (Informations i Restart required ) klikni Ok
Računar će se restartovati a zatim otvoriti notepad (C:\AdwCleaner[S1].txt) sa izvestajem.
Program će očistiti sve browsere,odnosno obrisat će i deinstalirati sve toolbarove kao i postojeće PUP
adware. Takođe će očistiti registry od PUP Adware. Tebi preostaje samo da naštimaš početnu stranicu...

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Koji browsver koristis?Probaj instaliraj ADBlock Plus,ali kad skidas navedi da je za tvoj browsver i instaliraj.On ce se sam integrisati.Mozda pomogne.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
ADBlock, Jole ne pomaze kod ovih stvari, ovo je garantovano instalirano sa nekim od sitnih free programa ili nesto u tom stilu i po onoj slici reko bih da je to Zombie virus ili neka slicna fora u pocetku izgleda kao sala, a kasnije kad pasivno skenira sistem i vidi da nema antivirusa onda krene da obradjuje registar.E sad ovo je pretpostavka, mozda i nije to bas taj, mozda je ko ono sto je bilo kod "Elvera" pre neki mesec, treba se izbrisati sto je zadnje instalirano.Moze se probati i upotreba restore pointa, ali je najbolje paralelno isprobati nekoliko antivirusa:Hitmen pro,Malwarebytes Anti-Malware,SpyHunter,SUPERAntiSpyware Professional i to apdejtovani na najnovije definicije.
Znaci prvo brisanje zadnjeg sta je instalirano,disejblovanje iz startupa suvisnih programa,disejblovanje autorun komande takodje nije lose,skeniranje i restore pont, povracaj(najbolje iz safe-moda).Al, nezgodno sto on ne rece da li se to pojavljuje uvek ili samo kad je browser ukljucen.U svakom slucaju sve se mora isprobati.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
ADBlock, Jole ne pomaze kod ovih stvari, ovo je garantovano instalirano sa nekim od sitnih free programa ili nesto u tom stilu i po onoj slici reko bih da je to Zombie virus ili neka slicna fora u pocetku izgleda kao sala, a kasnije kad pasivno skenira sistem i vidi da nema antivirusa onda krene da obradjuje registar.E sad ovo je pretpostavka, mozda i nije to bas taj, mozda je ko ono sto je bilo kod "Elvera" pre neki mesec, treba se izbrisati sto je zadnje instalirano.Moze se probati i upotreba restore pointa, ali je najbolje paralelno isprobati nekoliko antivirusa:Hitmen pro,Malwarebytes Anti-Malware,SpyHunter,SUPERAntiSpyware Professional i to apdejtovani na najnovije definicije.
Znaci prvo brisanje zadnjeg sta je instalirano,disejblovanje iz startupa suvisnih programa,disejblovanje autorun komande takodje nije lose,skeniranje i restore pont, povracaj(najbolje iz safe-moda).Al, nezgodno sto on ne rece da li se to pojavljuje uvek ili samo kad je browser ukljucen.U svakom slucaju sve se mora isprobati.
Kod mene je uspelo,ali sam prvo prosao sa malwerbytes-om

Tog covrciljka je zena nasla na sajtu ili za torte i kolace ili za sheme za vez.Gde bi se najmanje nadao da je moguce sa tih sajtova pokupiti nesto.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
puno hvala,ali nije pomoglo.

Kod:
http://www.malwarebytes.org/mwb-download/confirm/

"Dvoklik na mbam-setup.exe i prati uputstva za instalaciju. Instalacija je klasična,
"Next > I Agree . . > Next > Install" princip. Po završenoj instalaciji, klikni Finish.
Napomena: 14 dana besplatna trail verzija je pre-selektovana. Možeš dečekirati ovu opciju ako želiš.
- Po prvom pokretanju, MBAM ce započeti "Update" u namjeri da preuzme najsvežije definicije.
Ili ... klik na 'Update Now >>' link ili dugme radi preuzimanja svježih definicija.
Konfigurisati skener; Na 'Settings' tabu, Detection and Protection podesiti sljedeće opcije:
1. pod-tab Detection and Protection, čekirati kućicu za 'Scan for rootkits';
2. pod-tab Non-Malware Protection, za 'PUP detections', postarati se da je selektovana
'Threat detections as malware' opcija.
Izvršiti 'Threat Scan';
Klik na Scan tab, zatim na 'Scan Now >>' da bi izvršio skeniranje.
Ukoliko MBAM prijavi da je 'update' dostupan, klik na 'Update Now' a potom nastaviti do skeniranja.
Obavještenje: kod nekih teških infekcija, moguce je dobiti sljedeću poruku "Could not load DDA driver".
U tom slucaju, klik Yes na tu poruku, dopustiti učitavanje drajvera po restartu računara, dozvoliti restart.
Potom, nastaviti sa ostatkom instrukcija.
Po završenom skeniranju, klik na Apply Action dugme ukoliko je prijetnja detektovana.
Sačekati da program zatraži restart!
- Klik na Yes na poruku koja govori da će se sistem restartovati."

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Kod:
http://www.malwarebytes.org/mwb-download/confirm/

"Dvoklik na mbam-setup.exe i prati uputstva za instalaciju. Instalacija je klasična,
"Next > I Agree . . > Next > Install" princip. Po završenoj instalaciji, klikni Finish.
Napomena: 14 dana besplatna trail verzija je pre-selektovana. Možeš dečekirati ovu opciju ako želiš.
- Po prvom pokretanju, MBAM ce započeti "Update" u namjeri da preuzme najsvežije definicije.
Ili ... klik na 'Update Now >>' link ili dugme radi preuzimanja svježih definicija.
Konfigurisati skener; Na 'Settings' tabu, Detection and Protection podesiti sljedeće opcije:
1. pod-tab Detection and Protection, čekirati kućicu za 'Scan for rootkits';
2. pod-tab Non-Malware Protection, za 'PUP detections', postarati se da je selektovana
'Threat detections as malware' opcija.
Izvršiti 'Threat Scan';
Klik na Scan tab, zatim na 'Scan Now >>' da bi izvršio skeniranje.
Ukoliko MBAM prijavi da je 'update' dostupan, klik na 'Update Now' a potom nastaviti do skeniranja.
Obavještenje: kod nekih teških infekcija, moguce je dobiti sljedeću poruku "Could not load DDA driver".
U tom slucaju, klik Yes na tu poruku, dopustiti učitavanje drajvera po restartu računara, dozvoliti restart.
Potom, nastaviti sa ostatkom instrukcija.
Po završenom skeniranju, klik na Apply Action dugme ukoliko je prijetnja detektovana.
Sačekati da program zatraži restart!
- Klik na Yes na poruku koja govori da će se sistem restartovati."
Super napisano ovo bi mnogi trebalo da procitaju pre nego sto instaliraju ovaj program.Inace program je veoma dobar i stiti od dosta mogucih zaraza kompa ili lapa.Pozdrav

Učlanjen(a)
05.09.2012
Poruka
5
Zelim svima da se zahvalim na savetima i na pomoći.Sve što ste mi savetovali uradio sam od AdwCleaner-a,ADBlock-a,SUPERAntiSpyware-a, i još sam dva puta obarao i podizao sistem, ali opet isto.
Obrisao sam sve iz toolbara,i napokon u dodacima (extensions) našao neki ScreenSawer-"Ded manWalking" i tu je bio problem.
Još jednom puno hvala svima.
Inače nije to screen sawer da kada pomerite miša nestane, već se pojavljivao samo kad sam na net-u, ukoči se i pukne mi net.

Poslednja izmena:
Natrag