Cistiliste

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Čiji zaključak ?
Nema šta tu da se dogovara, Nauk PC je jasan i ja sam ga več izložio.

Nauka PC, ali ne i nauka biblije.

To su dve diametralno razlicite stvari.

Ja sam na sve tvoje postavljene biblijske tekstove kojim pokusavas da dokazes nedokazivo odgovorio.

Biblijsko ucenje je uslovna besmrtnost.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Jer kad življaše pravednik među njima, gledajući i slušajući bezakona djela,
mučaše od dana do dana pravednu dušu;
Zna Gospod pobožne izbavljati od napasti, a nepravednike mučeći čuvati za dan sudni;
A osobito one koji idu za tjelesnijem željama nečistote, i ne mare za poglavarstvo,
i koji su bezobrazni i samovoljni, i ne drkću huleći na slavu.
Kad anđeli, koji veću snagu i silu imaju, ne izgovaraju na njih pred Gospodom hulnoga suda;
A oni, kao nerazumna životinja, koja je od prirode na to stvorena da se hvata i kolje,
hule na ono što ne razumiju, i u pogibli svojoj propašće primajući platu nepravde.
2. Petrova 2,8 -12

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Nema Pakla pre Sudnjeg Dana. Svi grešni ljudi nalaze se u onome što je Stari Zavet nazvao Šeol, Grci Had, a obično i ispravno se prevodi kao Podzemlje. To je tamnica gdje se duše svih grešnika čuvaju za Sud a one su u patnji, grizodušju i strahu, i zato njihovo stanje samo uvetno može da se nazove „paklom“, jer to nije ono konačno „jezero koje gori ognjem i sumporom“, o kojem piše u Otkrivenju, i gde će nepokajani grešnici skupa sa svojim telima biti mučeni „u vijeke vjekova“. To stanje „mučenja“ nije konačno stanje duša u zagrobnom životu.

Duše u Podzemlju strah, bes, mržnja i njihove neostvarene strasti i gresi u kojima su izdahnule pale poput vatre, pošto više nema tela preko kojega bi ih mogle zadovoljiti i to je taj „oganj“. Stanje duša u zagrobnom životu još uvijek pripada ovom eonu, ovom prostoru i vremenu borbe do Sudnjeg Dana, i zato je to stanje moguće i promeniti. Zato pravoslavlje i moli za mrtve, obavlja liturgije i dobra dela za njih, da se izbave iz ada (Podzemlja) i da im se olakšaju muke u adu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema Pakla pre Sudnjeg Dana. Svi grešni ljudi nalaze se u onome što je Stari Zavet nazvao Šeol, Grci Had, a obično i ispravno se prevodi kao Podzemlje. To je tamnica gdje se duše svih grešnika čuvaju za Sud a one su u patnji, grizodušju i strahu.

Onda biblija gresi kada kaze da se mrtvi ne nalaze nigde, da nisu nicega svesni, i da ne znaju nista sta se desava igde.

Svako ko je iskren prihvatice ovo biblijsko ucenje.

Ko je neiskren i ne zeli istinu, slusace sebe i druge ljude.

MRTVI NE ZNAJU NISTA, NE POSTOJE I NISU NIČEGA SVESNI:

"Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem"
( Jeremija 9. 5 - 6 )

"A čovek umire iznemogao; i kad izdahne čovek, gde je? Kao kad voda oteče iz jezera i reka opadne i usahne, Tako čovek kad legne, ne ustaje više; dokle je nebesa neće se probuditi niti će se prenuti oda sna svog. O da me hoćeš u grobu sakriti i skloniti me dokle ne utoli gnev Tvoj, i da mi daš rok kad ćeš me se opomenuti!Kad umre čovek, hoće li oživeti?
Sve dane vremena koje mi je određeno čekaću dokle mi dođe promena.
Zazvaćeš, i ja ću Ti se odazvati;
delo ruku svojih poželećeš" ( knjiga o Jovu 14. 10 - 15 )

MRTVI SU U GROBU I NE ZNAJU ŠTA SE DEŠAVA NA ZEMLJI:

"Zaista, kao što gora padne i raspadne se, i kao što se stena odvali s mesta svog,
I kao što voda spira kamenje i povodanj odnosi prah zemaljski, tako nadanje čovečije
obraćaš u ništa.
Nadvađuješ ga jednako, te odlazi, menjaš mu lice i otpuštaš ga.
Ako sinovi njegovi budu u časti, on ne zna; ako li u sramoti, on se ne brine" ( knjiga o Jovu 14. 18 - 21 )

ČOVEK UMIRE - BOG GA TRAŽI, NJEGA NEMA NIGDE:

"Zašto mi ne oprostiš grijeh moj i ne ukloniš moje bezakonje? jer ću sad leći u prah, i kad me potražiš, mene neće biti" ( knjiga o Jovu 7. 21 )

MRTVI NE HVALE BOGA:[

"Jer neće grob tebe slaviti, neće te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se tvojoj istini.
Živi, živi, oni će te slaviti
kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu tvoju.
Gospod me spase, zato ćemo pjevati pjesme moje u domu Gospodnjem dok smo god živi" ( knjiga proroka Isaije 38. 18 - 20 )

MRTVI NE SLAVE BOGA I NE POMINJU ISTINU:

"Kakva je korist od krvi moje, da siđem u grob? Hoće li Te prah slaviti ili kazivati istinu Tvoju?" ( psalam 30. 9 )

MRTVI NE VIDE ČUDESA BOŽJA, NE SLAVE BOGA, NE VIDE MILOST I PRAVDU BOŽJU I NE GOVORE O NJOJ:

"Eda li ćeš na mrtvima činiti čudesa? ili će mrtvi ustati i tebe slaviti?
Eda li će se u grobu pripovijedati milost tvoja, i istina tvoja u truhljenju?
Eda li će u tami poznati čudesa tvoja, i pravdu tvoju gdje se sve zaboravlja?" ( psalam 88. 10 - 12 )

MRTVI SU U GROBU I ČEKAJU DAN VASKRSENJA:

"I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se,jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni" ( knjiga proroka Danila 12. 2 )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Još ima fali da daju akcija spasenja u dane Božića.

Sprdačina od religije. Šta drugo da kažem.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo ti je sprdačina?

"Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"

:(

Njemu je sve sprdačina, on je "staro zavetni genije".... Tačnije on tako misli o sebi.

Trol bio, trol ostao.

Ps. 99,999999999999999999999999 procenata Internet trolova pate od Narcisoidnog poremećaja ličnosti.

Poslednja izmena:
Natrag