Biblija nije knjiga recepata. Tako da je taj arg. besmislen, nije u njoj napisano ni mnogo životinjskih vrsta.
Pa zasto nam onda daje recepte i uputstva za "zdrav zivot", a nije nas upozorio da ne jedemo one "otrovne"???
Znaci, ili "nije dao recepte uopste" ili je "dao"???
Pa vidi se da je dobar, jer zdravstveni je i moralni. Vidi se to po tome ko kraće živi i više posjećuje bolnice (dakle u negativnom smislu) i ko duže živi i manje posjećuje boln.
Duze zivi onaj ko "ne jede meso uopste", a ne onaj koji "jede meso u umerenim kolicinama" pri tom pazeci koje su ciste a koje ne. Nauka pokazuje suprotno tvojim tvrdnjama, jer onaj koji jede "cisto meso" u proseku zivi jednako kao i onaj "koji jede sve meso", dok onaj koji "ne jede meso uopste" zaista "zivi duze".
Biblija ne uci da ne jedemo meso, sto onda povlaci i pitanje, ako vegeterijanstvo utice na duzinu covekovog zivota, zasto Bog nije zapovedio uzdrzavanje od mesa?
Pa kafa jeste otrov. A sad čaj vjerovatno kako koji. Ja ga pijem.
Ako je kafa ""otrov", zasto Bog nije upozorio Jevreje da je ne piju? Jis vaznije, zasto nije upozorio nas danas?
Kazes, nije Biblija knjiga recepata, a ovamo nam je dao "polovicne recepte"?
Čim ne možeš da dokažeš da je svinja zdrava onda se prebacuješ na pitanja tipa. Kao i P4.
.
Ovo ti je neosnovano.
Svinja je zdrava isto koliko i piletina koja takodje nosi sa sobom bolesti..
Ne postoji naucna studija , koja je dokazala vecu stetnost svinjetine naspram recimo piletine..
Ti nista medicinski nisi dokazao..
Biblija je dala okvir i nekoliko primjera.
Meni trebaju naucni dokazi, koji ce potvrditi da su sve zivotinje sa liste nezdrave. E kad to dokazes, onda cu stati na tvoju stranu, pa se potrudi...
Ja svinju nisam spomenuo, ti si poceo samo svinju da spominjes, a to ti je najveci argument. Ja te lepo pitam sta je sa ostalim zivotinjama sa liste? Pokazi nam kako su one stetne???