Ne čitam besmislene komentare bez dokaza iz Biblije.
Vidi se tvoja neozbiljnost, iskljucivost i pristrasnost.
Sam si dao besmislen komentar(uvek ih dajes), a ocekujes odgovor, dok svaki ozbiljan izucavalac pisma, ce se samo nasmejati i odmahnuti rukom! Ovo sto ti radis je ''lakrdija'', i ''ismejavanje'' Bibliji..
Ja ako nisam naveo stih a na njega sam ukazao, moj odgovor je ipak validan, i to ''svakom poznavaocu Pisma'' . Ali ne i tebi. Jer se ti , em pravis lud, em ne znas Sveto Pismo.
Ovakav komentar ne bi dalo ni ''malo dete'', ali su takvi komentari svojstveni tebi.
Evo ti stih:
"
Treba li uzeti hleb od DECE i baciti ga PSIMA"???
Tvoja gornja konstatacija za onaj stih gde se spominje ''svinja'' je citiram:
"
Nije uzeo jagnje ili jare da uporedi. Znači da je i dalje prljava svinja."
Da je uzeo ''jagnje ili jare'' , na sta bi prica licila?
I jagnje i Jare su ''
bezazlene zivotinje'', dok su ''psi i svinje'' ''
prgave i opasne zivotinje'', zato ih i koristi.
Kad bi bilo tacno to sto si ti rekao, da on spominje ''svinju'' zato sto je ''necista" , zasto bi upotrebio ''psa''?
DA SE MOZDA PAS NE JEDE???
Dakle smisao Hristovih reci u oba slucaja nije ''
NECISTA ZIVOTINJA'' i "
JELO" vec njihove ''
OSOBINE''.
I iz samog stiha u nastavku vidimo da se
ne radi o ''necistoci'' , vec da se radi o
OSOBINAMA ZIVOTINJE(NJENOJ ZLOJ NARAVI):
"Ne dajite psima ono što je sveto, ne bacajte svoje bisere svinjama, iz straha da ih ne zgaze i da, okrenuvši se vas ne rastrgaju."
DAKLE OVDE VIDIMO DA ISUS GOVORI O "OSOBINI ZIVOTINJE"(DA VAS SVINJA NE RASTRGA) A NE O "NECISTOCI"!
Sem toga, Isus se pridrzavao zakona o ''cistim i necistim zivotinjama'' kao i svaki Jevrejin, i trebalo je da odrzi sav zakon. Zato cak i da ova prica ukazuje na ''necistocu''(A NE UKAZUJE) , to nije dokaz da nakon njegove smrti taj zakon i dalje vazi!
Hristos je odrzao i Pashu i ostale Jevrejske praznike, pa to nije dokaz da trebamo i mi!
Dakle Tripo koristi argumente tipa "malog deteta od 4-5 god".