ČISTA i NEČISTA HRANA (3.Mojs.11) - Da li i dalje važi za Hrišćane?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ishrana je vrlo bitna, i ona i te kako moze uticati kako na nase fizicko, tako i duhovno zdravlje, jer sta covek pojede u to se pretvara.

Значи да се ускоро претварам у парадајз?

То је једна од многобројних глупости Хелен Вајт, ужасно ми је да неко може веровати у то.

16. А Исус рече: Еда ли сте и ви још неразумни?
17. Зар још не знате да све што улази у уста у трбух иде, и избацује се напоље?

18. А шта излази из уста из срца излази, и оно погани човека. (Матеј 15)

Не ради се ту само о неумивеним рукама, већ буквално о свему. Погани излазе из уста, из срца. Стварно сте неразумни када овако једноставну ствар изокрећете да докажете да сви треба да једемо зеље, тј. да је ваша секта ("пророк") у праву.

Дакле, ако Лаодикеја поједе банану - догађа се невероватна промена...

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Pretvara se ili u fizicki i duhovno zdravog coveka, ili u fizicki i duhovno bolesnog coveka koji ne moze da vlada svojim apetitom i strastima koje se bore u njemu.

Sto se tice pomenutog teksta u Mateju, taj tekst ne govori o ishrani, vec o Jevrejskom obicaju ritualnog pranja koji su Jevreji praktikovali tvrdeci da onaj ko jede neumivenijem rukama, da on pogani sebe i fizicki i duhovno, sto je Isus nazvao ljudskim zapovestima koje nemaju veze sa Bozanskim principima ishrane.

"Тада приступише к Исусу књижевници и фарисеји од Јерусалима говорећи:

Зашто ученици твоји преступају обичаје старијех? Јер не умивају руку својијех кад хљеб једу"
( Matej 15. 1 - 2 )

"Лицемјери! добро је за вас пророковао Исаија говорећи:
Ови људи приближавају се к мени устима својијем, и уснама поштују ме; а срце њихово далеко стоји од мене.
Но залуду ме поштују учећи наукама и заповијестима људскима" ( Matej 15. 7 - 9 )

"Зар још не знате да све што улази у уста у трбух иде, и избацује се напоље?
А што излази из уста из срца излази, и оно погани човјека.Јер од срца излазе зле мисли, убиства, прељубе, курварства, крађе, лажна свједочанства, хуле на Бога.И ово је што погани човјека, а неумивенијем рукама јести не погани човјека" ( Matej 15. 17 - 20 )

U jevandjeljima nigde ne nalazimo slucaj da su Jevreji osudjivali Hrista ili apostole zbog nezdrave ishrane, sto znaci da su oni u potpunosti postovali Bozanske principe zdrave ishrane.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Знао сам да ћеш "муљати". Неопране руке или не, све што уђе на уста иде у трбух и излази напоље, а поганштина излази из срца. Можеш ти да манипулишеш колико хоћеш. Толико је јасно да не морам да трошим речи на твоје манипулације. Ако каже: све што уђе на уста, онда дефинитивно мисли: СВЕ ШТО УЂЕ НА УСТА!

А ти си значи зато толико "чист" јер једеш чисту храну? А ми смо прљави и нечисти? Хм...

И када Драган поједе суботарско зеље догађа се невероватна промена: Драган постаје Лаодикејамен!
Увек спреман да крене у манипулацију...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не вређам, већ сам неозбиљан. Просто, оволико разноликих наука ме фасцинира, да ми је досадно више да понављам хиљаду пута. А ово јесмо прошли много пута, и стално исти спремљен материјал. Поготову што знам шта мислите о мени, онда више и не морам да водим озбиљан разговор са извртачима. Ако и ти мислиш да постајеш оно што једеш, онда тешко да могу и са тобом озбиљно да разговарам.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, vec sam objasnio.
Jeduci nezdravo meso puno masnoca, przeno, u suhomesnatim proizvodima, takodje koristeci Duvan, Kafu i Alkohol u bilo kojim kolicinama, covek se pretvara u fizicki i duhovno bolesnog coveka koji ne moze da vlada svojim apetitom i strastima koje se bore u njemu.

Nisi odgovorio zasto u
jevandjeljima nigde ne nalazimo slucaj da su Jevreji osudjivali Hrista ili apostole zbog nezdrave ishrane.
Ako su oni krsili Bozje principe koje odvajaju zdravu hranu od nezdrave, to bi moralo biti zabelezeno.

Jedini odgovor je taj da su oni u potpunosti postovali Bozanske principe zdrave ishrane.

Takodje, nisi odgovorio, kako to da je u novom zavetu Bog sve ocistio za hranu, i da nema vise podele na ciste i neciste zivotinje, a u sledecem tekstu u otkrivenju pominje ptice neciste:

'И повика јакијем гласом говорећи: паде, паде Вавилон велики, и поста стан ђаволима, и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистијех и мрскијех; јер отровнијем вином курварства својега напоји све народе" ( otkrivenje 18. 2 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Опет ти: нездраве. Исус је држао цео Мојсијев закон да се правда испуни до краја, да буде Жртва савршена. Као што је Он сачувао заповести Оца, тако задаје нама да сачувамо заповести ЊЕГОВЕ. Све смо то већ ми прошли.

Зато и апостол Павле каже: у месарници купујте све без размишљања и једите све што изнесу пред вас. Чак и ако је идолска жртва (месо, сигурно неко није жртвовао парадајз), само ако кажу да је идолска жртва, тек онда да одбијемо.

И одакле сада тај термин нездраве хране за месо? Уопште ми није јасно. Поганите нешто што Бог очисти. Још и верујете да човек постаје оно што једе, стварно да се неко смеје какве глупости ви заговарате. Говорите да су воће и поврће здрави? Наравно да јесу. Ви као да сте открили Америку, као да то ми сами не знамо. А месо не поганите више јер сте досадни са понављањем.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, ipak se razmimoilazimo u odnosu rec Bozja naspram ljudske.

Covek koji se potpuno predao Bogu znace sta da cini jer ce ga Duh Bozji voditi i osvedocavati sta treba da cini.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
26.08.2013
Poruka
39
Slabo jedam mesa ponekad. Uglavnom ribu. Ali brate svinjsko je meso lose samo po sebi. Em sta svinja svasta jede em smrdi. Em je puna stresa vise nego druge zivotinje kada se kolju. Mislim da bi se svinjsko trebalo izbjegavati u svakom pogledu. Sami ljecnici ne jedu svinjsko ali pacjentima to ne govore. Znaju zasto!

Natrag