Ceci preti 15 godina zatvora

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da ti nis malo ljubomorna?
:lol:...Ma jok...Nimalo...Otkud ti to...?
Niko meni nije kriv što ne znam da pevam i što nisam u ''pravom društvu''...Umesto da sam se dala u ''pravi biznis'', ja učih neke škole...Niko me nije savetovao...Al' šta ću, sad je kasno...sorry:lol:

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
:lol:...Ma jok...Nimalo...Otkud ti to...?
Niko meni nije kriv što ne znam da pevam i što nisam u ''pravom društvu''...Umesto da sam se dala u ''pravi biznis'', ja učih neke škole...Niko me nije savetovao...Al' šta ću, sad je kasno...sorry:lol:

Joj izvini, sad tek vidim da je ovo tema o Ceci. Ja vidio da Death i Sendi počeli da pričaju, zashvalnice izdjeliše međusobno pa mi bi drago. Zato sam ja tebi priljepio jednu. Mislio sam... ma nema veze.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Slučaj Ceca: Nagodba ne briše krađu

Slučaj Ceca: Nagodba ne briše krađu

ceca%2033.jpg

Stručna javnost podeljena posle postignutog dogovora između Svetlane Ražnatović i Tužilaštva. Onaj ko nema para da otkupi slobodu moraće u zatvor

Sporazum koji je Svetlana Ražnatović postigla sa Višim tužilaštvom sklopljen je posle dve nedelje intenzivnih pregovora. Dogovor da prizna krivicu, kao i da se odredi kazna od godinu dana kućnog zatvora brzo je pao, ali je više vremena trebalo da se usklade oko cifre koju će ova pevačica isplatiti. Posle početnih dva miliona evra, tužilaštvo je prihvatilo milion i po.

Činjenica da Ražnatovićeva u budžet Srbije treba da uplati manju cifru od one za koju je optužena, a radi se o 4,1 milion maraka i 3,4 miliona američkih dolara, izazvala je brojne komentare u javnosti. U tužilaštvu smatraju da mora da bude ustupaka sa obe strane i da je cilj da se novac vrati brzo, jer je pitanje koliko bi dugo trajao sudski postupak i koliko bi koštao. Sa druge strane su oni koji se tome protive i ističu da onaj ko nema da otkupi slobodu služiće kaznu do kraja.

Pojedini pravnici ističu da se prilikom sklapanja sporazuma po pravilu ide na manje novčane iznose, jer mora da postoji motiv kod okrivljenog da prizna krivicu. Država na taj način štedi novac iz budžeta, koji bi bio potrošen za vođenje postupka, ali i vodi računa da on ne bude napravljen na štetu pravičnosti. Primera radi, na ovakav način u Americi se rešava oko 95 odsto predmeta.

- Sporazum između tužilaštva sa jedne i optuženog sa druge strane ima dobrih ali i loših strana - naglašava advokat Tihomir Konstantinović. - Kad su u pitanju teža krivična dela gde počinilac dela treba da oseti da je pogrešio, odnosno da pravda bude zadovoljena, onda nikakav novac ne može da pokrije to delo. Ako neko uzme više miliona evra na nedozvoljen način, pa od te sume isplati deo da bi dobio slobodu to je apsolutno u suprotnosti i sa pravnom naukom i pravnim institutima koji su se do sada dosledno primenjivali.

Prema rečima našeg sagovornika, tako dolazimo u jednu nelogičnu situaciju što je u suprotnosti i sa etikom. Naime, mnogi će to shvatiti pogrešno, pa će izvršavati krivična dela nadajući se da će otkupiti slobodu i svoju krivičnu odgovornost.

- Za krivična dela gde je predviđena znatno blaža kazna ili uslovna osuda slažem se sa takvim postupkom države, jer će se i na taj način postići svrha kažnjavanja i zadovoljiti načela kaznene politike - nastavlja Konstantinović. - U suprotnom, za teža dela, nema ni generalne prevencije što je jedan od osnovnih ciljeva same kazne. Tačno je da kazna ne sme da bude odmazda za eventualno učinjeno delo ali ne sme da bude ni povlastica za nekog ko je stekao veliki novac na nedozvoljen način. Za dela teže prirode, po mom mišljenju, otkup se ne može uvek primeniti.

Ražnatovićeva će kaznu, ukoliko Viši sud prihvati sporazum, izdržavati kod kuće. Njeno kretanje pratiće se preko elektronske narukvice, koju će moći da skine tek po isteku kazne.

Uvođenjem elektronskog nadzora nad osobama kojima je sudskom odlukom određen kućni pritvor ili zatvor, rasterećuju se ionako prepuni zatvori, a pored toga ovom tehnologijom se štede i pare u državnom budžetu. Nadležni su izračunali da jedan zatvorenički dan košta između 15 i 50 evra, dok su uvođenjem elektronskog nadzora ti troškovi pali na deset evra.

Kredit

Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije kaže da je teorijski moguće da banka nekome odobri gotovinski kredit u visini od milion i po evra, ako proceni da je klijent u stanju da ga uredno otplaćuje. On je istakao da je bankama u interesu da daju kredite i nemaju predrasude u vezi sa njihovom visinom, ukoliko klijent ima odgovarajuće instrumente obezbeđenja i izvore prihoda. Svetlana Ražnatović je, kako smo objavili, već pripremila novac koji će uplatiti na račun budžeta Srbije.

Pravna pijaca

Sporazum o priznavanju krivice je rezultat pokušaja da se ekonomiše, to je mehanizam "pravne pijace" i nema veze sa pravom i pravdom - kaže za "Novosti" advokat Slobodan Stojanović. - Prihvatanje sporazuma predstavlja suđenje bez suđenja, pošto se ne ulazi u suštinu, ne utvrđuje se krivica. Ja sam bio za to da se ova institucija ne uvodi tako olako u naš sistem. Što se tiče sporazuma koji je napravljen između tužilaštva i Svetlane Ražnatović, kako naglašava Stojanović, sud ga još nije verifikovao, a postoji mogućnost da ga i ne prihvati. - U njenom slučaju verovatno je prisutna i činjenica što je popularna, pa joj je i zbog toga učinjen ustupak - nastavlja Stojanović. - Sklapanjem sporazuma o priznavanju krivice sudovi se rasterećuju i imaju više vremena da se posvete ozbiljnijim postupcima, ali i postupak protiv Ražnatovićeve je veoma ozbiljan.

MC Portal

Član
Učlanjen(a)
05.04.2011
Poruka
17
A ne bi bilo lose napraviti i reality iz njenog skromnog doma, tako bi se moglo videti kako mafijaska mlada vaspitava decu, kako pece kajganu, kako izgleda bez sminke, kosi travnjak...i bavi se ostalim domacickim poslovima kao i sve zene u Srbiji sele. Naziv relitya bi mogao biti "Od cvetka zanovetka do heklera i dzipa preko kreveta i kokaina".

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Ma super! Sad tek kreće biznis!Osećam, kako će se u prodaji naći kopije ''narukvica i nanogavica'' u raznim bojama i od raznih materijala, a sve to nemenjeno njenim obožavateljkama koje saosećaju sa njom, a i biće trend nositi takvu narukvicu...

Nemoj mi reći da ti nećeš podržati taj modni trend u najavi? Šokiran sam. :mrgreen:

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Čekajte ljudi, meni se ovo sve izmješalo. Onaj će za kerušu dobit više i bolje bi mu bilo da je silov'o Cecu. Njega svakako treba u bukagije i na tešku robiju. Kujicu u kućni pritvor sa elektronskom ogrlicom a Ceca da uplati milion i po u PIO jer se penzionerčina i u 61-oj pokazala kao najvitalniji i najpotentniji dio društva.

E ovako bi država još više uštedjela kad bi se objedinila ova dva sličaja.

Član
Učlanjen(a)
17.02.2010
Poruka
51
Jedina kolateralna steta je kerusa,od starca je i bog digo ruke a za Ceciliju se ja ne sikiram.

Natrag