Britansko -Americko carstvo da li je to 7 biblijska svetska sila

Da li je Britansko Americka sila 7 po redu?

• Nije ,ona je deseta.

Votes: 1 33,3%
  • Nije ,ona je prva i poslednja

Votes: 0 0,0%
  • Jeste ,ona je sedma biblijska svetska sila.

Votes: 2 66,7%

• Total voters
    3
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Navedi gdje se u Bibliji neko moli DS?

Navedi ti meni gde ASD crkva kaze da je molitva Svetom Duhu molitva demonima?

Nemoj ti meni bibliju da pominjes, ti si je izvrnuo naopako i protiv vlastite crkve.. Daj mi sta crkva kaze?

Cak i Sveti Duh pises skraceno..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dan danji se vidi ta dvojna anglo-saksonska sila ,a zna se kako je sve i kada pocelo sa britanskom imperijom

Mi možemo pričati o tome fenomenološki ili idelološki pa čak i u kontekstu duhovnosti i vere. Ali ne u kontekstu Biblijskog proroštva jer Anglo-Američko imperijalno carstvo nije tema Danila ili Otkrivenja.

A oko ostalih segmenata možemo diskutovati.

Šta misliš, da i je SAD recimo tako moćna zahvaljujući blagoslovu Božijem ili ne? Da li su za tu sadašnju moć zasluži protestanti? Šta misliš?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Navedi ti meni gde ASD crkva kaze da je molitva Svetom Duhu molitva demonima?

Dakle ne možeš da navedeš iz Biblije.

Pa niko se ne moli DS.

Cak i Sveti Duh pises skraceno..

Opet se baviš nebitnim stvarima.

Vi i nemate teologiju. Imate LUPETANJE gluposti gdje svaki duhovnik daje neko svoje mišljenje drugačije od ostalih.

Da navedem primjer Saula koji je bio kod vještice.

Da uporedimo šta kažu Justin i Kleopa.
Starac Kleopa (vjerujem, međutim, da su to u stvari duhovi demona koji se javljaju u obliku duhova mrtvih)

Za slučaj Saula i vračare.

Дух Самуила говори Саулу sveti Justin Ćelijski.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mi možemo pričati o tome fenomenološki ili idelološki pa čak i u kontekstu duhovnosti i vere. Ali ne u kontekstu Biblijskog proroštva jer Anglo-Američko imperijalno carstvo nije tema Danila ili Otkrivenja.

A oko ostalih segmenata možemo diskutovati.

Šta misliš, da i je SAD recimo tako moćna zahvaljujući blagoslovu Božijem ili ne? Da li su za tu sadašnju moć zasluži protestanti? Šta misliš?
Ko je zasluzan sto su Egipcani bili prva svetska sila?,pa posle njih Asirci?a potom Vavilonci kao treca svetska sila,sila koja je preko Navuhodonosora srusila Jerusalim i odvela sve Jevreje u Vavilonsko ropstvo i kad je izraelska zemlja bila pusta 70 godina po Bozjoj reci,pa potom Medo-Persijska cetvrta i Grcka peta svetska sila,pa Rimska sesta svetska sila? I ko ce da bude 7.svetska sila ako posle nje dolazi 8.biblijski kralj???
29.maja 1453.dakle u XV veku,kada je Mehmed II zbacio Konstantina XI poslednjeg cara istocnog rimskog carstva,tada se raspalo istocno Rimsko carstvo.
Otkrivenje, glava 17
7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Otkrivenje, glava 17
9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Ovo je zapisao ap.Jovan u I veku kad je vladao Rim,Rimsko carstvo sesta po redu svetska sila koja jeste bila 6.za vreme ap.Jovana.
Onih 5 koji su pali jesu Egipat,Asirija,Vavilon,Medo-Persija i Grcka.
Za sedmog se kaze da nije jos dosao .
U cemu se ne slazes?Mislis da Anglo-Americka svetska sila nije sedma po redu ili sta vec?Uostalom sta je to nekih 200 godina vlasti naspram Rimske koja je trajala vekovima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ko je zasluzan sto su Egipcani bili prva svetska sila?,pa posle njih Asirci?a potom Vavilonci kao treca svetska sila,sila koja je preko Navuhodonosora srusila Jerusalim i odvela sve Jevreje u Vavilonsko ropstvo i kad je izraelska zemlja bila pusta 70 godina po Bozjoj reci,pa potom Medo-Persijska cetvrta i Grcka peta svetska sila,pa Rimska sesta svetska sila?

Znači ti ne vidiš blagoslov protestantizma i prosvetiteljstva u SAD-u i porediš to sa Egiptom, Asirijom...

Dobro bi bilo da malo proučiš istoriju SAD-a.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Znači ti ne vidiš blagoslov protestantizma i prosvetiteljstva u SAD-u i porediš to sa Egiptom, Asirijom...

Dobro bi bilo da malo proučiš istoriju SAD-a.
Nemoj da skaces na drugu temu.
Nego hajde odgovori nam svima ovde u skladu sa Jovanovim otkrivenjem koje su to 5 svetskih sila pale do Jovanovog vremena?
Koja je ta sesta sila bila u Jovanovo vreme i koja to sedma sila treba da dodje na kratko vreme,a onda dodaj i ko je osmi?
posle ces obrazlociti kako i zasto,a mozes i odmah ,ali ispod tih 7,8 svetskih sila po redu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj da skaces na drugu temu.

Ovo je u skladu sa temom. Da li si čitao istoriju SAD-a? Važno je jer da si čitao istoriju SAD-a znao bi da SAD u svom nastanku ne može da bude 'zver'. Temlji na kojima je ova država osnovana nisu 'zver'. Baš zato sam te i naveo da razmisliš o osnivačima SAD-a, ko su ti ljudi i kakvi su.

A ja sam ti već rekao ko je 8-mi. To je poredak a ne država. Da se ne vraćamo na prosto nabrajanje, da podignemo temu na viši nivo.

Natrag