8-mi iz proroštva Otkrivenje 17 je onaj koji nastaje nakon pada Rima 476.-te. To dakle nije Osmansko carstvo već poredak od 476.n.e. Taj period traje do 1798 godine-otprilike a to opet ne obuhvata Osmanlije jer oni nastaju u XIII veku. A sada kada se on obnavlja to takođe ne može biti Osmansko carstvo jer ono ne postoji a takođe ono je povezano sa poretkom u hrišćanskim državama kao što je bio u srednjem veku.
Nikako nema dodirne tačke sa Osmanlijama.
Nije to novi "poredak", vec kaze "car" - vladar!
Ali to je samo tvoja konstrukcija. I ja mogu tumaciti tekst na potpuno drugaciji nacin i biti u pravu!
Prorostvo pocinje od Jovanovog doba, ali ima visestruko ispunjenje, sto znaci ispunilo se u Jovanovo doba, ispunice se ponovo, jer vreme ima cirkularni tok i ponavlja se, sto znaci da se isti obrazci ponavljaju iznova i iznova kroz istoriju!
Zato, nijedno vase tumacenje ne moze biti tacno, i apsolutno je nemerodavno kada govorimo o kraju sveta..
Da je tako, to mozes primetiti i u Hristovom eshatoloskom govoru iz Mateja, da je on dogadjaje poslednjih dana spojio zajedno sa dogadjajima razorenja hrama 70. n.e. , jer za njih je tada bio 'smak sveta'..
Vreme nije linearno, ono ima cirkulatorni tok. Da si se malo bavio vremenom, prorostvima i znacenjem vremena, da znas kako Bog gleda na to, znao bi i shvatio zasto su prorostva napisana na zbrkan nacin.
To je zato sto vreme ne postoji, to je zatvoren krug koji se neprestano ponavlja. Dogadjaji se desavaju po sablonu, i kad dodjes do kraja kruga, sve se vrati na pocetak.
Vreme je samo iluzija!
Ono sto se desilo, desava se iznova i iznova. Kao u filmu Dan Mrmota ako si gledao!
Dakle, vreme ne postoji ni za nas ni za Boga. Mi zivimo u iluziji postojanja vremena..
Bog moze da pusti da se vreme vrti u nedogled, ili moze i da ga ubrza i uspori, moze da ga vrati na pocetak..
Ti ovo ne razumes, i neces nikad razumeti jer nemas sposobnost sagledavanja..
Ako hoces referencu na to, uzmi Solomuna koji je to davno primetio:
"Sto je bilo to ce biti, sto se cinilo to ce se ciniti, i nema nista novo pod suncem"...
Vreme je zatvoren cirkulatorni krug. Kada se taj krug obrne, dogadjaji krecu ispocetka i slede upisane obasce.
Tebi se ipak cini da su dogadjaji linearni (zbog nacina na koji um percipira realnost), ali nisu, jer jedan dogadjaj ima milijarde i milijarde varijabilnosti.
I to je ono sto se naziva paralelnim svetovima, to nisu paralelni svetovi, druge dimenzije, vec varijabilnosti..
Matematicki to mozes dokazati, jer su dogadjaji vezani za datume, numeroloska poklapanja, i to je nesto sto ne mozes ignorisati..
Do danasnjeg dana, vreme se obrnulo vec stotinama puta.. A kad oni pricaju o "velikom resetu", znaju tacno sta govore!
Oni zele da obrnu krug, ali Bog ima svoje planove!
To se dešava iz naroda u toj i sličnim zemljama. Narod će naterati vlasti da postupe i uvedu verska ograničenja zbog problema sa kojim će se suočiti. Misliće da trpe kazne zbog toga što ne uvode verska načela u zakone i da bi prestali problemi tražiće na ulicama i u demonstracijama da se u zekone uvedu verska pravila. To je obnavljanje sile 8-og cara iz Otkrivenja 17.
Vidi, ja ne negiram mogucnost verskog budjenja.. Krug vremena se obrce, i reset se mora desiti, osim ako Bog ne odluci da prekine taj tok jednom zauvek. Ako ne odluci, to onda nece znaciti kraj sveta kako ga ti shvatas, vec novo doba..
Dogadjaji slede obrasce i ponavljaju se.. I zato nije tesko predvideti buducnost. Vidovnjaci to dobro znaju (prognozeri)..
Eno ti Tramp danas na CNN-u, moli se Bogu i narod zajedno sa njim. Tebi to moze izgledati kao da si u pravu (ali Jovane, to ne znaci da jesi)
Ako Bog ne prekine taj tok, i ne umesa se, mi necemo zavrsiti nigde, nego cemo doziveti novi reset, novo doba..
Na kraju, to sve zavisi od nas, kakve uloge biramo po sablonu.. Ako odaberemo dobre uloge, Bog nece zavrsiti tok ljudske istorije sada...
A onda Jovane, i tvoje prorostvo ce biti samo jedna "varijabilnost" i nista vise..
Koliko puta se sve "poklopilo" pa na kraju, Isus nije dosao? To je zbog ponavljanja obrazaca i varaijabilanosti..
Jedan od poslednjih dogadjaja, ako se sve poklopi ce biti i kraj sveta, ali ne mora biti ovaj..
Nadam se da si me razumeo..