Bradić: RRA ima ovlašćenje da ukine dozvolu za emitovanje

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bradić: RRA ima ovlašćenje da ukine dozvolu za emitovanje

bradic.jpg



BEOGRAD – Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić rekao je da Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ima ovlašćenja da ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje programa koji narušavaju Zakon o radiodifuziji i Kodeks o ponašanju emitera.
„RRA kao nadležna agencija ima dovoljno ovlašćenja da opomene, upozori ili ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje određenih programa”, rekao je Bradić u intervjuu agenciji Beta povodom nedavnih incidenata u rijaliti šou-programima na domaćim televizijama „Pink” i „Hepi”.
Bradić je rekao da će se izmene i dopune Zakona o radiodifuziji, koje podrazumevaju prelazak nadležnosti za izricanje kazni na Savet RRA, pred republičkim poslanicima naći odmah po usvajanju Strategije za razvoj medija u Srbiji koje se očekuje u prvoj polovini godine.
„Na izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji radi radna grupa uz podršku OEBS-a i čim Medijska strategija bude usvojena, što očekujemo u prvoj polovini ove godine, prvi zakon koji će ići u parlament biće Zakon o radiodifuziji, koji će biti usaglašen s evropskim standardima”, rekao je Bradić.
Novim zakonom Savet RRA dobio bi mogućnost da, bez sudskog posredovanja, izriče finansijske kazne za kršenje zakona koji su u njegovoj nadležnosti, kao i ovlašćenje da izrekne privremenu ili trajnu zabranu emitovanja pojedinih emisija.


Beta
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Imaju ovlascenja, ali naravno da ne smeju. Jos dugo ce Zeljko Mitrovic da dopinguje narod rijaliti programima i drugim glupostima. A i ovaj Dacic nikako da kaze, koji je diler trovao Zeljka svih ovih godina. :mrgreen:
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
447
Na zalost nece ukinuti... Ali bar ce biti cenzurisano... Ipak to gledaju i mala deca.....
 
Natrag
Top