Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Bradić: RRA ima ovlašćenje da ukine dozvolu za emitovanje

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

Legend
#1
Bradić: RRA ima ovlašćenje da ukine dozvolu za emitovanje

bradic.jpgBEOGRAD – Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić rekao je da Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ima ovlašćenja da ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje programa koji narušavaju Zakon o radiodifuziji i Kodeks o ponašanju emitera.
„RRA kao nadležna agencija ima dovoljno ovlašćenja da opomene, upozori ili ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje određenih programa”, rekao je Bradić u intervjuu agenciji Beta povodom nedavnih incidenata u rijaliti šou-programima na domaćim televizijama „Pink” i „Hepi”.
Bradić je rekao da će se izmene i dopune Zakona o radiodifuziji, koje podrazumevaju prelazak nadležnosti za izricanje kazni na Savet RRA, pred republičkim poslanicima naći odmah po usvajanju Strategije za razvoj medija u Srbiji koje se očekuje u prvoj polovini godine.
„Na izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji radi radna grupa uz podršku OEBS-a i čim Medijska strategija bude usvojena, što očekujemo u prvoj polovini ove godine, prvi zakon koji će ići u parlament biće Zakon o radiodifuziji, koji će biti usaglašen s evropskim standardima”, rekao je Bradić.
Novim zakonom Savet RRA dobio bi mogućnost da, bez sudskog posredovanja, izriče finansijske kazne za kršenje zakona koji su u njegovoj nadležnosti, kao i ovlašćenje da izrekne privremenu ili trajnu zabranu emitovanja pojedinih emisija.


Beta
 
Delija 10

Delija 10

Član
#2
Imaju ovlascenja, ali naravno da ne smeju. Jos dugo ce Zeljko Mitrovic da dopinguje narod rijaliti programima i drugim glupostima. A i ovaj Dacic nikako da kaze, koji je diler trovao Zeljka svih ovih godina. :mrgreen:
 
Poslednja izmena:
Honey5

Honey5

Član
#3
Na zalost nece ukinuti... Ali bar ce biti cenzurisano... Ipak to gledaju i mala deca.....
 

Top