VIP IPTV
- Učlanjen(a)
- 21.09.2011
- Poruka
- 1.067
Nasao sam neku staru flash memoriju od 4GB i hteo bih da stavim Lubuntu na njoj za stari PC. U pitanju je VIP flash mem., sto su davali uz karticu ako se ne varam. Koristim Universal-USB-Installer-1.9.8.7 da napravim bootable USB, stavim da je distribution: lubuntu, izaberem lubuntu-16.04.5-desktop-i386, ISO file koji sam prethodno skinuo sa njihove stranice i stikliram da formatuje u FAT32 flash memoriju, To sve prodje bez problema, ali kada hocu da bootujem lubuntu sa te fleske, PC uopste ne prepoznaje da je bootabilna, a nekoliko puta mi je izbacilo gresku: "operating system load error". Da napomenem da sam probao sve isto sa drugom flash memorijom transcend 2GB i sve radi kako treba.
Tako da po osnovi eliminacije ostaje da nesto nije u redu sa ovom flesh mem. ali radi read/write fajlova, jedino ako ima nekih problema na nekim sektorima u memoriji same flash memorije.
Da li neko ima neku ideju sta moze biti?
Tako da po osnovi eliminacije ostaje da nesto nije u redu sa ovom flesh mem. ali radi read/write fajlova, jedino ako ima nekih problema na nekim sektorima u memoriji same flash memorije.
Da li neko ima neku ideju sta moze biti?