Boks!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Ne može da me pobedi robot Kličko"

"Ne može da me pobedi robot Kličko"

IZVOR. B92 | ČŽ



Dejvid Hej, bivši svetski šampion u teškoj kategoriji verzije WBA ne odustaje od pokušaja da u ring pozove Vitalija Klička.


153818171550708c9fe48ed295497097_orig.jpg

Hej je 2011. godine izgubio meč za titulu od Vladimira Klička, a sada na razne načine pokušava da izazove starijeg Ukrajinca.

"Vitalij je više bude izjavljivao da će me prebiti. To su budalaštine. Previše sam talentovan i seksi da bih izgubio borbu od presporog robota iz Ukrajine. Mislim da svi žele da vide taj okršaj", rekao je Hej.

"Ne želim da se borim protiv 50 mekušaca kao što to rade braća Kličko. Hoću velike mečeve, koje nijedan poklonik boksa ne želi da propusti. Vitalij voli da boksuje protiv boksera od kojih ne može da izgubi,a onda laže po televizijama da su to sve dobri borci koji su se žestoko borili protiv njega", dodao je Britanac.

On je nedavno zatražio licencu britanske bokserske organizacije da bi mogao da izazove Klička. Bez dozvole je ostao posle sukoba sa Derekom Čisorom, kojeg je letos nokautirao na stadionu fudbalskog kluba Vest Hem.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
2
pa mislim da ce braca kličko uvjek pobjeđivati jer biraju protivnike i uvjek su tu u ringu sa njima neki amateri
 

prc

Učlanjen(a)
23.07.2010
Poruka
746
Čudesna priča Kurtisa Vudhausa - Od fudbalera do bokserskog šampiona!
Kada je objavio da će svoju karijeru profesionalnog fudbalera zameniti za boksersku, svi su mu se smejali. Danas, sa šampionskim pojasom oko struka, njemu niko osmeh sa lica ne može da skloni.
vudhaus160457020140223113004.jpg

Kurtsi Vudhaus okončao je neverovatno putovanje od Premijer Lige do titule britanskog bokserskog šampiona, usput naplativši i 250.000 funti na opkladi.

Ovaj 33-godišnjak, nekada fudbaler Šefild Junajteda i Birmingema, savladao je Darena Hamiltona u Halu i poneo titulu šampiona Engleske u velter kategoriji.

S verom u samog sebe, uložio je 5 hiljada funti na kvotu od 50 prema 1, i danas sa 250.000 u džepu objavljuje da se povlači iz boksa.

"Neverovatno!"

"Kada sam ljudima rekao da ću biti profesionalni bokser, svi su mi se smejali u lice. Imao sam hrabrosti da verujem u sebe, da verujem da mogu da postanem britanski šampion i ovu titulu posvećujem svom pokojnom ocu."
"Ovakvo ostvarenje nikada ne bih mogao da nadmašim i zato ću otići kao šampion. Povlačim se.", rekao je nakon meča.

Inače, Vudhaus je do 2006. godine igrao fudbal, bokserski debi je imao u septembru te godine protiv Dina Markantonija, koga je pobedio na bodove.

Njegova bokserska karijera sastoji se od 22 pobede (13 nokauta) i šest poraza (2 nokauta).

Ovaj zaista nesvakidašnji primer da se snovi ostvaruju i da je sve moguće ukoliko verujete, veliak je inspiracija.

Vudhausa se sećamo pre svega iz Premijer Lige, svoju fudbalsku karijeru je započeo 1994. godine u Jork Sitiju, u akademiji iz koje je prešao u Šefild Junajted za sumu od 2.200 funti.

Godine 1999. je dobio poziv u reprezentaciju, za selekciju U21, a debitovao je protiv Mađara 27. aprila.
beks160459020140223113120.jpg

U Birmingem je prešao 2001. godine za sumu od milion funti. Za Birmingem je odigrao tek tri meča u Premijer Ligi,a oktobra 2003. je prodat Piterborou.

Njegovu fudbalsku karijeru obeležio je incident, fizički sukod u jednom indijskom restoranu, zbog čega je uhapšen i osuđen na 120 sati društveno korisnog rada.

Volja i odlučnost koje je pokazao nakon svega su za primer, njegova priča zaista ima obrise holivudskog filma...
logo-news.png

 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
Marko Huk 13. put brani titulu šampiona sveta

Nemački bokser koji ima i srpsko poreklo, braniće 29. marta titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji.

marco-huck-ola-afolabi168561020140304152529.jpg


Nemački bokser, Marko Huk, braniće 29. marta WBO titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji, a njegov protivnik još nije poznat.

"Želim da budem najbolji medju naboljima. To mi je cilj.

Želim da oborim rekord i odbranim titulu prvaka sveta i to po 13. put
.", izjavio je Marko Huk.

Taj nemački bokser srpskog porekla, vratiće se u ring ranije nego što se ocekivalo, nakon pobede nad Firatom Arslanom 25. januara ove godine.

Meč će se održati u Velodrom areni u Berlinu, a Huk je kazao da je spreman za narednog protivnika.

"Ne bojim se protivnika. Kao šampion uvek sam trčao protiv najboljih boraca, čak i u dobrovoljnoj odbrani titule. Moji fanovi mogu već sada da se raduju velikom spektaklu u ringu.", dodao je 29-godišnji bokser.

On se trenutno nalazi u Kinbaum kampu, zajedno sa svojim trenerom, gde se sprema za predstojeći meč.

"Bez obzira ko je protivnik, ovo neće biti 'šetnja' za nas. Moraćemo ozbiljno da se pripremimo u narednim nedeljama.", dodao je Huk.

Ako Huk pobedi, izjednačiće rekord Britanca Džonija Nelsona, koji je titulu u kruzer kategoriji odbranio 13 puta.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Kontroverzni Tajson Fjuri ostao bez titule!
  • Autor: Beta

  • 09. decembar 2015.

  • 10:42

  • Izvor: Beta
8 Komentara
Samo što je osvojio titulu svetskog prvaka, Fjuri je istu i izgubio.
497818_640.jpg

Foto: BETA/AP Photo/Jon Super
Povezane vesti
Tajson Fjuri: ''Ne mrzim gejeve, volim sve ljude!''Fjuri o Junajtedu, znate koji fudbaleri su mu idoli?Vitalij Kličko: ''Vladimir me šokirao!''Fjuri: "Hej je prevarant, neću da boksujem sa njim"Fjuri, pa što ne ode u kladionicu?
Bi-Bi-Si (BBC) je kasno sinoć objavio da je Međunarodna bokserska federacija (IBF) oduzela Fjuriju šampionski pojas jer Britanac nije želeo da braniti titulu protiv obaveznog izazivača.

"Naš izazivač je bio Vjačeslav Glazkov ali umesto toga Fjuri je potpisao klauzulu o revanšu sa Vladimirom Kličkom", preneo je BBC izjavu jednog zvaničnika IBF.

Šta više, mančesterska policija saopštila je danas da je dobila prijavu za "zločin iz mržnje" nakon izjava svetskog bokserskog šampiona Tajsona Fjurija o homoseksualnosti.

Kako je navedeno, prijava se odnosi na Fjurijev intervju objavljen pre nego što je 28. novembra osvojio titule svetskog šampiona u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, kao i naslednu titulu, pobedom nad Ukrajincem Vladimirom Kličkom.

Fjuri koji je katolik, rekao je da je jedini preostali preduslov "da đavo dođe" legalizacija pedofilije, pošto su abortus i homoseksualnost već dekriminalizovani.

Mančesterska policija je saopštila da "sve navode o zločinu iz mržnje shvata izuzetno ozbiljno i da će u dogledno vreme uzeti izjavu od žrtve".

Fjuri je poznat po kontroverznim izjavama, nedavno je rekao da bi trebalo legalizovati doping, kako bi sport bio "potpuno pošten", kao i da je "ženi pravo mesto u kuhinji i na leđima".

On je imao i seksističke komentare na račun Britanske atletičarke Džesike Enis-Hil.

Više od 10.000 ljudi potpisalo je peticiju da se Fjuri ukloni sa liste od 12 kandidata za Sportsku ličnost godine u izboru BBC, ali je taj predlog odbijen.

"Hajde da ne pokušavaju da od mene naprave zlu osobu i kažu da mrzim gejeve, pošto ja ne
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Evo šta se desi kad Fjuriju oduzmete pojas!
  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 09. decembar 2015.

  • 14:42

  • Izvor: Sportske.net
6 Komentara
Međunarodna bokserska federacija (IBF) oduzela danas jedan od šampionskih pojaseva Tajsonu Fjuriju koji je nakon takve odluke spremio šokantan odgovor.
488534_640.jpg

Foto: BETA/AP Photo/Martin Meissner
Povezane vesti
Kontroverzni Tajson Fjuri ostao bez titule!Tajson Fjuri: ''Ne mrzim gejeve, volim sve ljude!''Fjuri o Junajtedu, znate koji fudbaleri su mu idoli?Vitalij Kličko: ''Vladimir me šokirao!''Fjuri: "Hej je prevarant, neću da boksujem sa njim"
Boskerski šampion Tajson Fjuri nedavno je savladao Vladimira Klička i tako prekinuo vladavinu neprikosnovenog Ukrajinca u teškoj kategoriji.

Pobeda koju je Britanac ostvario u Dizeldorfu kao da mu je pomutila razum pa iz dana u dan nastavlja da puni novinske stupce šokantnim izjavama i postupcima.

Međunarodna bokserska federacija (IBF) odlučila je da mu oduzme jedan od šampionskih pojaseva jer Britanac nije želeo da brani titulu protiv obaveznog izazivača već je potpisao ugovor o revanšu sa Vladimirom Kličkom.

Takva odluka očito je naljutila svetskog šampiona u teškoj kategoriji pa je šampionski pojas završio u WC šolji što se može videti na fotografiji koju je podelio tim Tajsona Fjurija.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Marjan Beneš povređen u saobraćajnoj nesreći
  • Autor: Beta

  • 09. decembar 2015.

  • 16:22

  • Izvor: Beta
0 Komentara
Bivši bokser Marijan Beneš povređen je danas u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja, objavile su banjalučke "Nezavisne novine".
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
MMA - Irac osvojio titulu za 13 sekundi!
  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 13. decembar 2015.

  • 14:36

  • Izvor: Sportske.net
13 Komentara
Konor Mekgregor je osvojio šampionsku titulu u pero kategoriji, nije imao problema protiv Žosea Alda koji je bio šampion čak 5 godina. Mekgregoru je trebalo samo 13 sekundi.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Ovi bokseri toliko ne vole sudiju da je dobio po glavi!
  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 14. decembar 2015.

  • 09:18

  • Izvor: Sportske.net
1 Komentar
Mnogo vatre u duelu Entonija Džošue i Dilijana Vajta, a i sudija je dobio svoje!
entoni-d__o__ua480361020151214090849.jpg

Povezane vesti
Tajson Fjuri ''ujedinjuje svet''?Marjan Beneš povređen u saobraćajnoj nesrećiEvo šta se desi kad Fjuriju oduzmete pojas!Kontroverzni Tajson Fjuri ostao bez titule!Tajson Fjuri: ''Ne mrzim gejeve, volim sve ljude!''
Nije tajna da se dvojica boraca ne vole, priznaju da bi se tukli i u pauzama, Entoni Džošua je dobio meč nokautom u sedmoj rundi i osvojio titulu britanskog i Komonvelt šampiona.

Odavno se nije pojavio takav teškaš na ostrvu, ali čini se da će morati da obuzda temperament.

Lako se moglo desiti da bude diskvalifikovan, prava ulična tuča je izbila u pauzi posle prve runde, sudija je razdvajao borce, a Džozef je udario arbitra u ringu.

Ovaj je junački podneo kroše, a nije želeo da uništi borbu diskvalifikacijom boksera koji je, mnogi tvrde, kombinacija Tajsona i Lenoksa Luisa. Nama se čini da je rano za takva poređenja, a pogledajte kako je udario sudiju.
 
Natrag
Top