Bojite li se boga ?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne, nemam razloga...I što bi rekao Miloš Krasić u jednoj emisiji ''Ljuljaj me sudbino''!!!

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Ljudi se plase samo onoga sto ne poznaju i sto ne razumeju.

Ја се Бога не бојим у смислу да се плашим шта ће ми урадити (знам да нас Бог неизмерно воли), него се плашим да не згрешим против Бога, па у том смислу имам страха Божијега који ми помаже да одустанем од лоших дела... Страх од праведне казне Божије за грех нас самих...

Он нас и кажњава као родитељ своје дете, да би ми били бољи...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zaboravio si da kazes da je i Pravedan, tako da ce svako dobiti po delima svojim! yes3
Pitanje je da li je tako? Šta onda predstavlja kategorija oprosta? Bog i prašta. Prema tome, onaj kome Bog oprosti, neće dobiti "prema delima svojim". Ti Boga vidiš kao svog navijača!

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Pitanje je da li je tako? Šta onda predstavlja kategorija oprosta? Bog i prašta. Prema tome, onaj kome Bog oprosti, neće dobiti "prema delima svojim". Ti Boga vidiš kao svog navijača!
Bog ce davati oprost onom koji trazi oprost. Biblijski stav je, ''danas sam novi covek!''. Dakle, svako (nebitno sta je u proslosti radio) ako se srcem iskreno pokaje, svi njegovi gresi bice otklonjeni i zauvek zaboravljeni, u ocima Boga. Tako da ne postoji greh koji ne moze biti oprosten, ali isto tako, onaj koji se pokaje treba svojim zivotom da pokaze da se zaista pokajao, tako sto ce menjati lose navike, prestati da cini greh za koji se pokajao. Mnogi se kaju i traze oprost za nesto sto i dalje rade, za takve Bog kaze:
''Када ширите своје руке, затварам очи пред вама. Многе молитве изговарате, али ја их не слушам, јер су вам руке пуне крви.''

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bog ce davati oprost onom koji trazi oprost. Biblijski stav je, ''danas sam novi covek!''. Dakle, svako (nebitno sta je u proslosti radio) ako se srcem iskreno pokaje, svi njegovi gresi bice otklonjeni i zauvek zaboravljeni, u ocima Boga. Tako da ne postoji greh koji ne moze biti oprosten, ali isto tako, onaj koji se pokaje treba svojim zivotom da pokaze da se zaista pokajao, tako sto ce menjati lose navike, prestati da cini greh za koji se pokajao. Mnogi se kaju i traze oprost za nesto sto i dalje rade, za takve Bog kaze:
''Када ширите своје руке, затварам очи пред вама. Многе молитве изговарате, али ја их не слушам, јер су вам руке пуне крви.''
Ovo samo potvrđuje ono što sam rekao. Neko može činiti nedjela koja, po Božijem paragrafu, zaslužuju da se grešnik kuva u kazanu, ali ako se iskreno pokaje, biće mu oprošteno. Znači neće dobiti zasluženu kaznu.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Ovo samo potvrđuje ono što sam rekao. Neko može činiti nedjela koja, po Božijem paragrafu, zaslužuju da se grešnik kuva u kazanu, ali ako se iskreno pokaje, biće mu oprošteno. Znači neće dobiti zasluženu kaznu.
Pa po tebi, ti, koji ne verujes u Boga, koji verovatno cinis mnoge grehe, nesvesno (nebitno), jednog dana kada pocnes da mislis svojom glavom i dodjes do zakljucka da imamo svog Tvorca, koji je i te kako zainterosovan za nas, i vidis da su gresi koje si nekada radio zaista strasni, da ih vise nikada ne bi ponovio, po tebi, zasluzujes da budes vecno unisten!
Trebalo bi da sledis cinjenice, ma gde te one odvele, a ne obrnuto!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa po tebi, ti, koji ne verujes u Boga, koji verovatno cinis mnoge grehe, nesvesno (nebitno), jednog dana kada pocnes da mislis svojom glavom i dodjes do zakljucka da imamo svog Tvorca, koji je i te kako zainterosovan za nas, i vidis da su gresi koje si nekada radio zaista strasni, da ih vise nikada ne bi ponovio, po tebi, zasluzujes da budes vecno unisten!
Trebalo bi da sledis cinjenice, ma gde te one odvele, a ne obrnuto!
Koje činjenice, Jevrejine? Šta su za tebe činjenice? Hajd objasni to malo, pa da krenem za "činjenicama"!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pitaj Antony Flew-a.

Jeli to onaj što malo nije vjerovao u Boga, a malo jeste? Nastupaš li ti ovdje u svoje ime ili u ime toga konvertita Antony Flew-a.? Kakva ti je to logika? Kada bi tako radili, ja bih mogao sada da tvrdim da je gavran bijel kao mlijeko i da je to činjenica, a onoga ko bi tražio da to malo pojasnim, uputio bih na Ezopa!

Natrag