Bogosluzenje u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi

Na kom jeziku bi trebalo da se vrsi bogosluzenje u Pravoslavnoj Crkvi?

• Crkvenoslovenski jezik

Votes: 0 0,0%
  • Nevazno

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    5
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Judejska obredna praksa i bogosluženje su uklonjeni sa Hristom, i ona se ne može povezati sa ritualnom praksom u tradicionalnim crkvama, jer ritualna praksa tradicionalnih crkava u globalu ima mnogobožačko poreklo.
Samo ovo područje je u prošlosti bilo pod uticajem Slovenske mitologije, i mnogi običaji kod Srba su proizvod te filozofije.

U novom zavetu ljudima se propoveda reč Božja bez ikakvih ceremonijalnih elemenata, praznovanje praznika, ritualne prakse paljenja sveća i tamnjana, upotrebe svete vode, prekrštavanje u znaku krsta, kruženje oko crkve, liturgijsko pojanje, različiti običaji u toku praznika..itd, itd.

Ovo sam ukratko obradio u temi pod naslovom "crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo"

Link teme:

http://serbianforum.org/threads/crk...jihovo-mnogobozacko-i-okultno-poreklo.572534/

Kada bi se ljudi zadržali samo na bibliji - ne bi bilo potrebe za ovakvim diskusijama.
Ali nažalost - čovek uvek ima zadnju reč, zatvarajući tako uši da ne čuje Božju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo sam ukratko obradio u temi pod naslovom "crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo"

Link teme:

http://serbianforum.org/threads/crk...jihovo-mnogobozacko-i-okultno-poreklo.572534/

Kada bi se ljudi zadržali samo na bibliji - ne bi bilo potrebe za ovakvim diskusijama.
Ali nažalost - čovek uvek ima zadnju reč, zatvarajući tako uši da ne čuje Božju.

Puna ti usta Biblije, a ljude upućuješ na svoj blog. Kao da Bog piše na tvom blogu.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Judejska obredna praksa i bogosluženje su uklonjeni sa Hristom, i ona se ne može povezati sa ritualnom praksom u tradicionalnim crkvama, jer ritualna praksa tradicionalnih crkava u globalu ima mnogobožačko poreklo.
Nema, potrosio sam sat vremena prepisujuci one cinjenice koje verovatno nisi ni pogledao jer imas zatupljen pogled prema svemu sto se ne slaze sa tvojim misljenjem, u Didahiju iz 1. veka se govori o bogosluzenju i savremena nauka dokazala je mnoge stvari vezane za Pravoslavno bogosluzenje, pravoslavno Bogosluzenje se nikad nije svodilo na sluzenje idolima, kao sto sam naveo crkva se trudila da unisti mnogobostvo a ne da ga propagira, zasto je onda Julijan gonio crkvu ako je ona posedovala mnogobozacek elemente kad je on sam bio mnogobozac?
Nelogicne zakljucke donosis laodikeja, teologija je jedna stvar a istorija druga, teologija je vise teorija na praksi, a istorija je CINJENICA, crkvenu istoriju ne istrazuje crkva vec savremena istorija a neznam zasto bi sekularno drustvo u kom se crkva nista ne pita "skrivalo pravu istoriju u korist crkve", postoje spisi i istorijski materijalni dokazi koji sve ovo potvrdjuju.Crkva je zadrzala elemente judejskog Bogosluzenja jer su i Hristos i apostoli i prvi hriscani pohadjali bogosluzenje u hramu i sinagogi paralelno sa hriscanskim okupljanjima.Latria Demonium ili bolje receno sluzenje demonima je smatrano mnogobostvo, zasto bi sveti oci i crkva sluzili satani?
Oni nisu sluzili satani jer da jesu jednostavno bi vratili mnogobostvo a nebi propagirali hriscanstvo.Tvoja teorija nemoze da pobije cinjenice i materijalne istorijske dokaze, zivis u zabludi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nemam "svoje" mišljenje, već tražim od Boga da on izgradi moj stav u skladu sa pismom, i da me osvedočava u istinu.
U tom pogledu moje iskustvo je potpuno.
Imam i reč Božju, a imam i zajednicu sa Bogom i osvedočenje koje mi daje svojim Duhom.

Otpad sredinom 2 veka je doveo do uvođenja mnogobožačkih elemenata u crkvi.
Ti govoriš o oodpalom delu Hrišćanstva, i daješ dokaze koji proizilaze iz sagledavanja tog dela "Hrišćanstva"

Hristova crkva nikada sa time nije imala veze, jer je ona krenula nezavisnim putem.
Hristova crkva nikada nie bila tradicionalna niti deo otpada, već je uvek delovala nezavisno, i zbog toga doživljavala stalna progonstva, prvo od mnogobožačkog, a kasnije Hrišćanskog Rima.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja nemam "svoje" mišljenje, već tražim od Boga da on izgradi moj stav u skladu sa pismom, i da me osvedočava u istinu.
Na taj nacin djavo moze da te nesvesno rukovodi, nemoze svako da uzme sveto pismo, da se pomoli Bogu i da ocekuje da ce ga Bog rukovoditi, nama treba rukovodstvo onih ljudi koje je Bog rukovodio, onih ljudi koji su se svojim zivotom ubodobili Hristu.Ja slabo imam svojih misljenja, u sutini cela tvoja doktrina se zasniva na tvom misljenju ili na misljenju nekog drugog ko nije dokazao da ima Duha Svetog.
Otpad sredinom 2 veka je doveo do uvođenja mnogobožačkih elemenata u crkvi.
Ti govoriš o oodpalom delu Hrišćanstva, i daješ dokaze koji proizilaze iz sagledavanja tog dela "Hrišćanstva"
Ja govorim o 1. a ne 2. veku, polovinom 2. veka ucenici apostola Jovana su jos bili zivi, sumnjam da su oni taj otpad.
Hristova crkva nikada sa time nije imala veze, jer je ona krenula nezavisnim putem.
Hristova crkva nikada nie bila tradicionalna niti deo otpada, već je uvek delovala nezavisno, i zbog toga doživljavala stalna progonstva, prvo od mnogobožačkog, a kasnije Hrišćanskog Rima.
Adventiste nikad nisu gonili a nas i dan danas jos uvek gone, vise su nas gonili nego sto smo ziveli u miru, ili bolje receno nikad nismo ziveli u miru a vi vec vise od 200 godina zivite u neprestanom miru.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
u Didahiju iz 1. veka se govori o bogosluzenju i savremena nauka dokazala je mnoge stvari vezane za Pravoslavno bogosluzenje,

Što nisi našao svoje bogosluženje u Bibliji?

pravoslavno Bogosluzenje se nikad nije svodilo na sluzenje idolima,

Da nije onda se ne bi molili mrtvima u crkvi i gdje god se molite i ne bi ljubili predmete.

kao sto sam naveo crkva se trudila da unisti mnogobostvo

Kako sada to kada Aleks. Šmeman kaže da je crkva prihvatila mnogobožačke običaje i kako kaže dala im hrišćanski smisao?

Demonium ili bolje receno sluzenje demonima je smatrano mnogobostvo, zasto bi sveti oci i crkva sluzili satani?

Nije samo to smatrano, fariseji su mislili da služe Bogu i da mu se mole, pa im je Isus rekao da je im je otac đavo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moja vera je zasnovana na ličnom osvedočenju datom od Boga u SVE istine biblije, a ne na ljudskim mišljenjima.

Adventisti nikoga nisu nikada gonili.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkva nije odgovorna za grehe pojedinaca.

To bilo isto kada svi sva zlodela pojedinaca u svim zemljama - pripisali religiji kojoj pripadaju.

Otvori bilo koje novine samo na ovom području, i videćeš koliko ima ubistava i drugih gluposti.

Natrag