bog hriscana i jevreja

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
znaci meni ( heteroseksualacu ) mogu po mojoj volji da krenu da se svidjaju muskarci, ako postanem izopacen, nadam se da sam vidis koliko tvoj post nema smisla

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Jurivaka,

Verovatno si izgubio iz vida da su već prilikom Izlaska Izraela iz Egipta učinjena brojna čuda, koja su posmatrali mnogi narodi, zahvaljujući čemu su imali priliku da se obrate Bogu a On Se, inače, i danas javlja pripadnicima svih naroda - svakome ko Ga iskreno traži.

Razloga, međutim, ima još.

Pre svega, bilo je potrebno formirati organizaciju koja će čuvati Božja otkrivenja a nju je, prirodno, zbog jezičkih barijera, jednostavnije sačiniti unutar jednog naroda pa kada se neophodni temelj postavi, onda se tom narodu pripajaju i pripadnici drugih naroda - svako ko to želi.

Takođe, veoma važan razlog je genetsko nasleđe, budući da je Izrael - što malo ko ima u vidu - nastao po duhovnoj liniji vernih praotaca (Avrama, Isaka i Jakova), na koje je Sveti Duh delovao preobražavajuće i koji su, samim tim, svojim potomcima preneli više vrlina nego što bi to u drugačijim okolnostima bilo moguće.

koja cuda? sto je mojsije kao zapovednik pobio toliko ljudi da bi mogao da stvori svoju drzavu izrael?

Meni je interesantnije pitanje, u kontekstu ove teme, zašto se Bog javio samo jednom narodu (Jevrejima), zašto se nije javio cijelom svijetu, ako smo svi njegova stvorenja? Baš me zanima odgovr teologa na ovo pitanje?

ko kaze da se javio samo jevrejima? pusti ti bibliske pricice, sve pra "civilizacije" su verovale u boga ili bogove i neki zivot posle smrti

ok, posto ovako ocigledno ne moze
1.homoseksualac se rodi i privlace ga muskarci, znaci takav se rodio, ali zasluzuje kamenovanje do smrt?
2.deca koja su neposlusna, kamenovanje do smrti??
3.verovanje u druge bogove, kamenovanje do smrti?
4.skupljanje grancica na odredjen dan, kamenovanje do smrti?

i tako dalje, naravno najvise mi se svidja ono sta hriscani smatraju da je moralno od njihovog boga, ponuda klasicnog diktatora, "ili si samnom, ili te nema " :)

to ti je ona prica sa isusom, kad su se muskarci okupili posto su uhvatili jednu zenu u preljubi i sad spremali se da je kamenuju i isus dodje i kaze "neka podigne kamen onaj koji nije gresio" svi su pobacali kamenje i otisli
a sto se tice homosexualaca, meni najvise smeta zato sto ja mislim da to nije normalno i ja ispadam sad necovek rdja losak itd, a ovi duse briznici sto kao podrzavaju to oni su kao dobri civilizovani duse od ljudi, necu niko da mi namece da je nesto normalno sto nije, i to nema veze sa bogom ne ulazim u tu temu, to bi bilo samo normalno kada bi muskarac imao i muski i zenski polni organ i zena da ima isto, to bi bilo normalno samo u tom slucaju, za mene to nije normalno isto kao sto nije normalno da neko voli tokom sex-a da ga bicuju maltretiraju nabijaju kugle u usta itd sadomazo ovo ono, ti ljudi imaju neki problem jer to nije normalno, ja nemam nista protiv i da vidim dva muskraca da se ljube u parku (bilo bi mi gadno ali ne bih gledao) ali necu da njih guraju protiv mene i mene protiv njih, a ovo sto oni rade mi ide malo na zivce zato sto guraju prst u oko, pa kao parole mozemo zajedno itd pa mozemo naravno ali cumu parade to samo moze da napravi da ne mozemo zajedno, nego mi paradiraju homosexualizam mislim koga to briga? to bi isto bilo kao kad bi ja paradirao strejt, koga zabole da li sam ja strejt? sta treba sad da im ljubimo guzice zato sto su homosexualci? pa ovde manjine imaju veca prava nego vecina, sto bi rekao jugoslav "pa to samo u evropi, samo evropljani ne smeju da kazu da su evropopljani"
[NOTICE]
#10 Zabranjeno je pisanje poruke jednu za drugom (ako ste nešto zaboravili da napišete koristite opciju "edituj")

http://serbianforum.org/faq.php?faq=vb3_board_faq#faq_vb3_board_usage[/NOTICE]

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
tu se slazemo skroz, ne trebaju da budu nikakve parade jer ni mi ne pravimo parade beznacajne, ja govorim o tome da po bibliji treba ih masakrirati, ja ne znam koliko jos dokaza ljudima treba da su to obicni smrtnici napisali

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Jurivaka,

Verovatno si izgubio iz vida da su već prilikom Izlaska Izraela iz Egipta učinjena brojna čuda, koja su posmatrali mnogi narodi, zahvaljujući čemu su imali priliku da se obrate Bogu a On Se, inače, i danas javlja pripadnicima svih naroda - svakome ko Ga iskreno traži.

Razloga, međutim, ima još.

Pre svega, bilo je potrebno formirati organizaciju koja će čuvati Božja otkrivenja a nju je, prirodno, zbog jezičkih barijera, jednostavnije sačiniti unutar jednog naroda pa kada se neophodni temelj postavi, onda se tom narodu pripajaju i pripadnici drugih naroda - svako ko to želi.

Takođe, veoma važan razlog je genetsko nasleđe, budući da je Izrael - što malo ko ima u vidu - nastao po duhovnoj liniji vernih praotaca (Avrama, Isaka i Jakova), na koje je Sveti Duh delovao preobražavajuće i koji su, samim tim, svojim potomcima preneli više vrlina nego što bi to u drugačijim okolnostima bilo moguće.

Nisam ja izgubio iz vida ono što nisam ni imao u vidu, a nisam pitao za Božija čuda, nego sam pitao zašto se Bog javio samo jednom (izabranom) narodu, a ignorisao sve ostale narode.
Razlozi koje pominješ su na vrlo klimavim nogama. Organizacija, jezici, genetsko nasleđe? Zar sama Bog nije pomiješao jezike? Zar genetski (bar po Bibliji) ne potičemo svi od Adamovog gena?
I još jedno logično pitanje: da li je Bogu, kada je odlučio da se javi čovjeku, bilo stalo da ga čuju i razumiju svi ljudi, sva njegova stvorenja, ili samo grupa odabranih? Apsurdno bi bilo pomisliti da nije tako, a Bog je ipak uradio tu apsurdnost. Zašto?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
znaci meni ( heteroseksualacu ) mogu po mojoj volji da krenu da se svidjaju muskarci, ako postanem izopacen, nadam se da sam vidis koliko tvoj post nema smisla

Činjenica je, koliko sam čuo, da i neki od tih nastranih ljudi priznaju da nisu oduvek bili nastrani a navedeni su i razumski dokazi da je RAZVRAT, uopšte, a posebno PROTIVPRIRODNI, svakako moralna izopačenost.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne govorimo mi ovde o tome da se oni kazne samarima ili slicno, ovde se govori o masakriranju ljudi zbog najmanjih optuzbi, cinjenica je da mnogi homoseksualci nikada ne mogu da osecaju privlacnost ka suprotnom polu i od kada znaju za sebe su osecali privlacnost prema istom polu, niko ne bi zeleo da bude proganjan i osramocen celog zivota, ljudi koji veruju da je homoseksualnost izbor lazu sebe jer svi dokazi govore suprotno

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Nisam ja izgubio iz vida ono što nisam ni imao u vidu, a nisam pitao za Božija čuda, nego sam pitao zašto se Bog javio samo jednom (izabranom) narodu, a ignorisao sve ostale narode.
Razlozi koje pominješ su na vrlo klimavim nogama. Organizacija, jezici, genetsko nasleđe? Zar sama Bog nije pomiješao jezike? Zar genetski (bar po Bibliji) ne potičemo svi od Adamovog gena?
I još jedno logično pitanje: da li je Bogu, kada je odlučio da se javi čovjeku, bilo stalo da ga čuju i razumiju svi ljudi, sva njegova stvorenja, ili samo grupa odabranih? Apsurdno bi bilo pomisliti da nije tako, a Bog je ipak uradio tu apsurdnost. Zašto?

Jurivaka,

Tvoje mišljenje je da su dokazi "klimavi" dok je moje, iz navedenih razloga, drugačije.

Što se ostalih primedaba tiče, takođe sam rekao da se Bog javlja(o) pripadnicima svih naroda - svima koji Ga iskreno traže, i to je, prirodno, uvek bio slučaj, dok je i pored toga - iz već pomenutih razloga, zatim, radi spasenja većeg broja ljudi i, posebno, radi Božjeg Utelovljenja (koje bi, svakako, bilo neprirodno u NEZNABOŽAČKOM narodu), bilo neophodno i formiranje Teokratski uređenog društva/naroda.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
http://www.biblija.info/ekavski/40_MAT/40MAT015.HTM

z
animljiv deo u kojem cak "dobri" Isus predlaze ubianje dece kao u starom zavetu

Gospod Se u toj prilici prilici namerno postavio onako kako bi to učinili mnogi Jevreji tadašnjeg doba - kako bi okušao veru pripadnice neznabožačkog naroda (prema kojima su Jevreji nastupali oholo i isključivo) dok je tvrdnja da je predlagao ubijanje dece izraz čiste pristrasnosti.

28. Тада одговори Исус, и рече јој: О жено! Велика је вера твоја; нека ти буде како хоћеш. И оздрави кћи њена од оног часа.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
niko ne moze da izvrne bibliju kao sto moze vernik, u delovima gde pise da treba da se kamenuju svi zivi i kojem se masakriraju neduzni opet se nadje neki izgovor.Ovde Isus kaze da treba da se ubije onaj koji ne postuje roditelje, to je to, moze neko da bude pristrasan ili ne, tako pise, isto kao sto pise da ako te ruka sablaznjava treba da je odseces jer bolje to nego da goris u vecnom ognju, i da treba da ostavis porodicu i prodas sve i samo da pratis mene i tako dalje , sve hristove reci

Natrag