Blokira mi laptop

Učlanjen(a)
11.08.2015
Poruka
5
Pozdrav svima sa Serbian foruma.
Imam problem sa svojim laptop-om. Da previse ne duzim, radi se o tome da sta god da radim na njemu, znaci nebitno da li modelujem nesto u Blenderu ili jednostavno surfujem po internetu, laptop jednostavno zablokira. Znaci nemogu nista raditi. Jedina opcija je da drzim dugme za palenje i tako ga skroz ugasim. Ponovo ga pokrenem i onda jedno vreme sam "miran".

Laptop koji koristim je Toshiba Satellite C855-1CK
Intel Pentium CPU B970 @2.30GHz
AMD Radeon HD 7500/7600 Series
RAM 4GB

Ako sam jos nesto zaboravio da naglasim, slobodno mi recite. U napred hvala svima.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Tvoj model ima veoma ceste probleme sa Intel Management -om koji iz cista mira iskljucuje touchpad. Pre nego sto krenemo sa razmatranjem hardverskih problema proveri da nije to u pitanju, jednostavno iskljucen taouchpad sto lap cini neupotrebljivim ako nemas prikljucenog externog misa. Kada ti blokira lap pritisni F5 (ili Fn + F5). To ce ponovo aktivirati touch. Ako ti to resi problem - sjajno, ako ne - preci cemo na ostale mogucnosti.

Učlanjen(a)
11.08.2015
Poruka
5
Pozdrav DoMoga :D, hvala na opciji. Koristim eksterni mis. Ni sa njim nemogu nista raditi kad zablokira. Znaci kad zablokira onda zablokira :D Tako da misim da nije do touch-a. Nekazem da nije moguce, probacu i to sledeci put, ali verujem da ako nemogu eksternim nista da radim, onda nemogu ni sa touchpad-om. Al svasta je moguce, probacu i to. Masine su to, to divlje pa nekad oce po svome da radi (odnosno ne radi) :D :)

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Ne bi bilo lose onda da preskeniras sa AV,da skines Malwarebytes Anti-Malware i sa njim da preskeniras i jos CCleaner i da precistis skroz lap.da budemo nacisto da nisu neke gamadi,jer i oni mogu praviti takve gluposti.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ako sam jos nesto zaboravio da naglasim...
Zaboravio si da navedes koji antivirus koristis, jel na takvoj masini sa Blenderom koji je izuzetno zahtevan, odnosno neoptimizovan, pa jos ako sve to minimizujes u pozadini da bi malo surfovao, onda je sve jasno. Takodje si zaboravio da navedes koliko aktivnih procesa imas u Task manager-u, ako ih imas preko 90, ko toda81, koji je po meni rekorder, onda se nemoj nicenu cuditi.
Tu treba malo i da experimentises da vidis sta je u pitanju, recimo jedno vreme batali internet i i skljuci antivirus, pa radi da vidis da li ce biti problema. Izbrisi sa kompa nepotrebne programe ili ih jednostavno disejblus iz startupa, da malo olaksas stvari. Ocisti malo CCleaner-om sistem, mada sam siguran da to vec radis. Sve u svemu, ako sistem nije pobrljavio, znaci rastereti ga malo sa procesima za pocetak i malo tecniji antivirus nadji. Ako vec imas Bitdefendera ili Kaspersky Total, to ne moze paralelno sa Blenderom.

Jole opet ti...uvek me zeznes, upadnes ispred mene.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Posle ovoga sto je jolemisa naveo dolazimo do hardware-a. Pre svega bih posumnjao na HDD. Simptomi su tipicni za otkazivanje HDD-a. Postoji i (manja) mogucnost neispravnosti ploce tj. chipseta na njoj. Sve drugo je daleko manje verovatno.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Moze biti, mada ja opciju neispravan hardver prihvatam tek na kraju, kad iscrpem sve mogucnosti, licno sam koristio Blender u kombinaciji sa Kaspersky Total Security, pravio sam neke animacije, kobajagi za X3, simulacija u svemiru i restart obavezan. Program je free pun bagudza, tako da je to to, jos ako ima jos nesto sto smeta na racunaru, sve je objasnjivo samo po sebi. Ako se podje od pretpostavke da zlo ne dolazi samo, onda moze i neki deo da bude, ko sto si reko.

Učlanjen(a)
11.08.2015
Poruka
5
Koristim Avast. Pregledacu procese, probati pocistiti sa ccleaner-om, pregledacu startup programe i nadati se da ce biti bolje. Valjda cu imati srece da problem nije hardwerske prirode :D

Natrag