Bloker TV kanala

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Bloker TV kanala




Cijeli sklop sa tranzistorima T1, T2 otpornicima R2,R3,R4,R5 te kondenzatorom C2 čini se na prvi pogled nepotreban.No on modulira signal iz LED-ice. Pobudom infracrvene LE diode odašilju se infracrveni signali koji blokiraju logiku prijamnika u TV-u te na taj način sprječavaju promjenu kanala i/ili programa na vašemu TV prijamniku.Opseg rada je moguće namještati sa trimerom R1 no to će vam biti vjerojatno potrebno tek kada vam TV "poludi"! Sklop je potrebno ugraditi u plastično kućište sa otvorom za LED. Izbor LED-ica nije kritičan mogu se upotrijebiti najjeftinije.



bloker-shema.jpg




vmq3hx.gif

 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Ne, nema veze sa memorijom, nego jednostavno ne dopušta da prebacuješ na druge kanale. U suštini, to je kao neko zaključavanje kanala!
 
Član
Učlanjen(a)
04.08.2010
Poruka
42
Ovo je slicno onome vragu sto ometa televizijski signal ja sam svoje komsije zezao da ometam tako da uzmem visokonaponski transformator (flyback) pokrenem ga sa elektronikom stede zarulje i vucem iskre, a njima samo slika se pretvara u snijeg.
 
Član
Učlanjen(a)
23.09.2010
Poruka
21
ima svakavih ljudi, komsije da zeza, a dal' su komsije tebe zezale radi necega pa si im vracao ili si samo po naravi pokvaren?
 
Natrag
Top