Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Bloker TV kanala

  • Začetnik teme Mr.Daky
  • Datum pokretanja
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Bloker TV kanala
Cijeli sklop sa tranzistorima T1, T2 otpornicima R2,R3,R4,R5 te kondenzatorom C2 čini se na prvi pogled nepotreban.No on modulira signal iz LED-ice. Pobudom infracrvene LE diode odašilju se infracrveni signali koji blokiraju logiku prijamnika u TV-u te na taj način sprječavaju promjenu kanala i/ili programa na vašemu TV prijamniku.Opseg rada je moguće namještati sa trimerom R1 no to će vam biti vjerojatno potrebno tek kada vam TV "poludi"! Sklop je potrebno ugraditi u plastično kućište sa otvorom za LED. Izbor LED-ica nije kritičan mogu se upotrijebiti najjeftinije.
 
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Ne, nema veze sa memorijom, nego jednostavno ne dopušta da prebacuješ na druge kanale. U suštini, to je kao neko zaključavanje kanala!
 
antonijoe

antonijoe

Član
Ovo je slicno onome vragu sto ometa televizijski signal ja sam svoje komsije zezao da ometam tako da uzmem visokonaponski transformator (flyback) pokrenem ga sa elektronikom stede zarulje i vucem iskre, a njima samo slika se pretvara u snijeg.
 
P

P307

Član
ima svakavih ljudi, komsije da zeza, a dal' su komsije tebe zezale radi necega pa si im vracao ili si samo po naravi pokvaren?
 
Top