bios ne vidi hdd

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
628
pozdrav..kao što naslov kaže nema mi hhd-a u biosu..znači,ne mogu ništa da uradim,niti podignem sistem,da instaliram novi..da li je ovo 100 postotni znak da je rikno,ili se negdje skrio..PS.@Bazlik,naruči mi odmah 2 kod cige,nek se nađe:beee:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
pozdrav..kao što naslov kaže nema mi hhd-a u biosu..znači,ne mogu ništa da uradim,niti podignem sistem,da instaliram novi..da li je ovo 100 postotni znak da je rikno,ili se negdje skrio..PS.@Bazlik,naruči mi odmah 2 kod cige,nek se nađe:beee:

Pa prvo ne mora da znaci da je riknuo proveri kablove i prikljucke na njemu ili ih zameni te kablove!Probaj ubodi u neki drugi port(ako je ploca sa sata portovima)!
Ako imas mogucnosti odnesi ga kod nekog druga pa ga tamo probajte na drugom kompu!

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
628
Pa prvo ne mora da znaci da je riknuo proveri kablove i prikljucke na njemu ili ih zameni te kablove!Probaj ubodi u neki drugi port(ako je ploca sa sata portovima)!
Ako imas mogucnosti odnesi ga kod nekog druga pa ga tamo probajte na drugom kompu!
hvala druže..kad skinem hdd ne vidim nikakve kablove.samo se išteka..laptop je acer 5735 ..na žalost nemam mogućnost da ga probam na drugom laptopu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
hvala druže..kad skinem hdd ne vidim nikakve kablove.samo se išteka..laptop je acer 5735 ..na žalost nemam mogućnost da ga probam na drugom laptopu

U postu nije navedeno sda je laptop pa sam predpostavio da je PC u pitanju!
Ili da probas neki od alata sa hirens diska ako ga budu videli!

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
628
isprobao sam sve sa hirens bot,ali ništa nije pomoglo

p
Verovatno ne prolazi selftest. Ukoliko postoji opcija u BIOS-u iskljucite selftest, pa mozda ga i vidi, u svakom slucaju najverovatnije taj hard disk nije za upotrebu...
nema tu opciju..piše slijedeće, pxe-mof:exiting pxe rom..operating system not found

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Probaj sa ovom starom cakom.Ugasi lap,pa izvadi HDD.Sacekaj 30-ak sec. pa ubaci HDD i upali lap,pa da vidimo sta ce se desiti.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Sta ce se desi, to je sigurno pokvario kad je onomad secao onaj dvd-rom, na srafce. Iskreno se nadam da nije ovo udarao od vrata...ej salim se...vidi dilerik nisi opisao jel to tvoj disk ili si ga kupio na buvljaku, ima prodaju razne pokvarene samo da se domognu novca.
Takodje ako je tvoj, sta si zadnje radeo na njemu, ponekad i sam bios oce da se zezne kad se vade i dodaju razne komponente, vidi ako ma neki oblik reseta ili optimizacije biosa na njemu.
Sve u svemu sad mozes sa onim Linuxom(Kali live) sto smo ranije razgovarali da cepas. Podrzava i zvuk i net, a fleska nek ti sluzi kao hard.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
na ž alost,ne dešava se ništa
To onda ili ima los kontakt ili nesto nije u redu sa HDD-om.Mozda bi mogao proveriti da ga nije pronasao Device Manager,ako ga slucajno tamo ima idi desnim klikom na njega,pa propertis,pa update driver.Ponekad se desava da ga device vidi iako nije u BIOS-u.Nista ne kosta.

Natrag