Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne razumem zasto ne bi bilo logicno, postoje razni kanoni sastavljeni od strane svetih otaca i jeretika, neki kanoni su pogresni i nedostaju im neke knjige, a neki imaju knjiga viska.Postoje tri kriterijuma:Kada pogledam ovu tabelu različitih biblijskih kanona pitam se ima li tu uopšte ikakve logike:
Apokrife mozes da kupis za 2800 (SZ i NZ kao i zitije Varlaama i Joasafa).
Sve knjige u kanonu Svetog Pisma su prosle sva tri kriterijuma i zato su u kanonu, nije mi jasno zasto ti je kanon nelogican?
Jeste skupo je.12 000 je previseGde si to kupio? Ja sam našao isto za 12.000 pa mi je preskupo. Odnosno, nije skupo nego ja nemam novaca.
Kanonske su samo one koje se nalaze u "Sveto Pismo sa devterokanonskim knjigama"
hoces da ti odgovorim koje su od tih knjiga prihvacene, a nisu u kanonu Svetog Pisma?
Izdala je dva, koliko ja znam imaju isti broj knjiga.SPC je izdala dva takva Sveta pisma i nemaju isti broj knjiga. U drugom izdanju ima jedna manje (ako se dobro sećam).
To bih zahtevalo puno posla, ali voljan sam to da uradim.Jednom recju kanonske su samo one koje se nalaze u Svetom Pismu koje izdaju Pravoslavna Crkva, nadam se da znas sta su devterokanonske knjige, devterokanonske knjige rimokatolici ne priznaju koliko ja znam, njih samo Pravoslavni priznaju.Hoću da odgovoriš na pitanje. Za svaku sa spiska da li je kanonska i ako nije zašto nije. Rekao si da ćeš odgovoriti na sva pitanja.
Izdala je dva, koliko ja znam imaju isti broj knjiga.
To bih zahtevalo puno posla, ali voljan sam to da uradim
kanonske su samo one koje se nalaze u Svetom Pismu koje izdaju Pravoslavna Crkva
nadam se da znas sta su devterokanonske knjige
devterokanonske knjige rimokatolici ne priznaju koliko ja znam, njih samo Pravoslavni priznaju.
Molio bih te prvo za spisak na srpskom ako je moguce da ga pronadjes, jer mi je tesko da se snadjem ovako koliko god dobro znao engleski slabo se razumem u nazive biblijskih knjiga na engleskom.Ako pak nije moguce reci mi.
Na sta se tacno ova izjava odnosi?Braco moj, sve ovo što ti pišeš je na bazi poluznanja a na ivici neznanja. Nabadanje, nagvaždanje i naklapanje.
Proveri cu.Prvo ili drugo izdanje?
Pusti ti sta pise na wikipedia, svasta tu pise, zacudio bi se kad bi znao koliko gresaka imaju.Problem je u tome što ti uglavnom ništa ne znaš. A u tabeli koju sam ti dao sve piše. Naravno ti to nisi ni pogledao.
Molim te.........................Jel može na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom,...?
Na sta se tacno ova izjava odnosi?
Proveri cu.
Pusti ti sta pise na wikipedia, svasta tu pise, zacudio bi se kad bi znao koliko gresaka imaju.