ali se takodje kaze i da je ''dusa kompletan covek''
То се нигде не говори. То Милеровци погрешно тумаче. Ако је човек постао жива душа (живо створење, нови ентитет), то значи да раније није постојало такво створење. Тада поста онај комад земље жива душа (створење, ентитет). Ми у свакодневном говору исто кажемо: жива душа, мислећи на створења. Тако се у Старом завету набрајају душе (хиљаду душа), а то можемо рећи и користећи главе (хиљаду глава). То не значи да је склоп духа и тела душа, тј. глава.
I gde se to precizno u Novom Zavetu kaze da postoji zagrobni zivot, odnosno svesnost nakon smrti?
Лука 16. глава, Филибљанима 1. глава (отићи од тела и са Христом БИТИ), Откривење (6:9, 20:4). Душе које су на починку у Господу, у Духу, васкрснуће тј. оживеће да царују са Њим (Отк. 6:11, 14:13). Дотле су са Њим у Духу. Докле год се види само телесност, а не и духовност, нема напретка за разумевање.
Адвентисти и јеховисти банализују ствари користећи америчке филмове (који су маштарија) да би карикирали и збунили. То није као у тим филмовима.
Ако је Господ рекао за Лазара да "спава", ми никако не смемо буквализовати као што ове групације раде. Господ је знајући да ће га васкрснути то изговорио. Сигуран сам да то можеш разумети. Ови јеретици су брже-боље то искористили за своје накарадно тумачење. Некад им одговара да се играју са Писмом и да изврћу. Тачније, нису они изврнули, већ они ауторитети које ови следе. Они само прођу "обуку" и понављају као папагаји.