Besmrtnost ili smrtnost duse

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, dokazali ste da niste ništa dokazali. Koje pismo? Nemate vi pravo ni da pomenete pismo. Heretici ste bili, heretici ostali. Držite vi tu svoju iskasapljenu i izpendrečenu bibliju. Klanjajte se učenjima EGW, čekajte vaše investigative judgement, i verujte da ste pravednici. Onaj kome mislite ste "verni" odbaciće vas. I da, ostaćete u grobu, tj idete pravo u Gehenu, gde vas čekaju i Luter i Miler i Rasel i EGW.

Reč Božja kaže "Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko a od slatkoga gorko"
( Isaija 5. 20 )

DarthShone, upravo ja o tome sve vreme pišem, o vašoj patetičnoj mržnji prema Adventistima prožetom gnusnim prljavim neistinama, izvrtanjima, i zajedljivošću.

A od dokaza iz biblije i kontraargumenata od vas nema ništa, jer ne postoje jer ste svesni da je učenje ASD u potpunom skladu sa biblijom.

Kod vas postoje samo prazne zajedljive lažne reči po principu OVAJ OVO - OVAJ ONO, VI STE OVAKVI - VI STE ONAKVI.

U diskusiji o religiji to ne prolazi, već dokazi i argumenti iz biblije, da bi ljudi videli da li je neko u istini ili ne.

U Gehenu ide onaj koji ima ovakve rodove poput vas, a ne onaj koji ima biblijsku istinu i koji je praktično primenjuje, ko se predao Bogu i ima živu zajednicu sa njim, u kome deluje Bog i stvara jedno novo biće svojim Duhom ispunjeno živom ljubavlju, radošću, i mirom.

Što se tiče teme, u bibliji jasno piše da su duše ljudi, ne jedan deo čoveka ili nešto što napušta telo nakon smrti, već živi ljudi na zemlji su žive duše, i oni umiru:

"I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca,
i svaka duša živa umre u moru" ( otkrivenje 16. 3 )

"I biće da će se svaka duša koja ne posluša tog proroka istrebiti iz naroda" ( dela apostolska 3. 23 )

Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Što se tiče teme, u bibliji jasno piše da su duše ljudi, ne jedan deo čoveka ili nešto što napušta telo nakon smrti, već živi ljudi na zemlji su žive duše, i oni umiru:

"I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umre u moru" ( otkrivenje 16. 3 )

"I biće da će se svaka duša koja ne posluša tog proroka istrebiti iz naroda" ( dela apostolska 3. 23 )

Amin!

Ti misliš da ti stihovi njih dotiču? Dobro si rekao znaju oni duboko u sebi da je ono što azstupaju neistina i da je ovo što mi zastupamo istina.

Zato imaju veliku potrebu da napadaju HAC jer ova učenja ne mogu da ospore.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ima li iko normalan na ovom delu foruma, ili će se i dalje nastaviti sa spam ovanjem do besvesti?

Slape, badava govoriš, nećeš ih urazumiti, nikada. Posebno ne akolite na ovom forumu. Možda ćeš moći da vodiš nekakvu raspravu sa Jovanom, ali sa ostalima ne. Vidiš li da kada god argumentovano iznesemo bilo šta, oni kao papagaji ponavljaju "Bibhlija ovo, Biblija, ono", ili trkeljišu oko država, kao da su oni, tj SDA zaslužni za "kvalitet života" u tim državama. A nisu. Zaštzo to rade? Moguće je da se odgovor krije u ovome: "Kada Bog nekoga želi da kazni, On mu oduzme razum."

Nisam politički korektan, tako da ako se uvrede na ovo, neka se uvrede. Njima je oduzet razum, a pokušavaju da dokažu da smo mi ovakvi i onakvi. Naime, ima li razuma u beskonačnom ponavljanju "Biblija ovo, Biblija ono"? Ima li ga u paranoji kojom njihova zajednica odiše? Ima li ga u ne prihvatanju normalne rasprave? Nema. Očekujem sada odgovore tipa: "I Isusa su smatrali ludakom", i tako to. I to je dokaz njihovog apsolutnog nedostatka RAZUMA. Činjenice, realne činjeice govore suprotno od onoga što oni tvrde, a tvrde čas jedno, čas drugo. Šta je to ako ne ludilo? Razum možda?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Slape, badava govoriš, nećeš ih urazumiti, nikada.

Pa vaša djela dokazuju kome je demon uzeo razum.

Možda ćeš moći da vodiš nekakvu raspravu sa Jovanom, ali sa ostalima ne. Vidiš li da kada god argumentovano iznesemo bilo šta,

Ti si baš pun arg. poznat si po tome ovdje.

"Bibhlija ovo, Biblija, ono",

A ti ne možeš to da osporiš.

ili trkeljišu oko država,

Ovo je dokaz da nemate pravih arg. trkljeljanje, bulažnjenje, lamprdanje.

To su vaši arg.

kao da su oni, tj SDA zaslužni za "kvalitet života" u tim državama.

Da je do vas onda bi bio napredak tamo gdje vi dominirate kao religija.

Činjenice, realne činjeice govore suprotno od onoga što oni tvrde,

Vidimo da govore, eno svi iz SAD hrle u Meksiko da žive u Honduras itd.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Otkud vaša velika potreba da napadate "Babilonsku Kurvu"? Jasno je. Vaša proročica Jelena "prolazi" jedino ako Kristovu crkvu proglasite "Babilonskom Kurvom".

Ko je napada, daj dokaz da sam ja ikada pomenuo taj izraz.

To je samo tvoj izgovor za patetično pisanje protiv E.G.W i Advenista.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tema je: Besmrtnost ili smrtnost duše.

Svako biu trebalo da zna š[ta je tema, ali recite to akolitima SDA ili Subotarima ovde. Umesto da kažu, naša verzija "hrišćanstva" veruje to i to, da to što tvrde dokažu ne samo ponavljanjem Biblija ovo, Biblija ono, oni niš[ta drugo ne rade nego se ponašaju kao da su sagovornici budale, i kao da oni, a to je tvrdnja ne samo tradicionalne Crkve, nego i protestantsikh zajednica, guraju svoje, kao da se radi o Istini. Dovode nas doi toga da biramo ili da odgovaramo na iskaze njihoveog nerazuma tj ludosti, ili da ih ignorišemo. Sve ostalo je offtopic. Ako iko tera ljude od vere to su oni. Jer radije će iaole razuman čovek, prihvatiti argumentaciju ateista, nego daprihvati boga onakvim kakvim ga ludaci, a to važi za sve predstavljaju. Tema jeste Besmrtnost ili smrtnost duše, ali to ne znači da oni mogu da rade šta hoće i da ne poštuju temu. Ovakva rasprava ne bi pšrošla ni na nivou osnovne škole, nižih razreda osnovne škole.

Hvala

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Umesto da kažu, naša verzija "hrišćanstva"

A je li vaša verzija u Bibliji? Nije, znači da je naše hrišć. pravo, a ne miješavina paganizama i hrišć.

Nijedan jedini stih iz Biblije ne govori da je duša besmrtna. A imamo dosta stihova koji kažu da je smrtna. A neki ljudi opet vjeruju zmiji.

Djela apostolska 3,23 I svaka duša koja ne posluša toga proroka, neka se iskorijeni iz naroda.

Djela apostolska 27,22 I evo sad vas molim da budete dobre volje: jer nijedna duša od vas neće propasti osim lađe;

5. Mojsijeva 20,16 A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive

Isus Navin 2,13 Da ćete sačuvati život mojemu ocu i mojoj materi i mojoj braći i mojim sestrama i svjema njihovijem, i da ćete izbaviti duše naše od smrti.

Isus Navin 10,30 Pa i nju predade Gospod u ruke Izrailju i cara njezina; i isiječe sve oštrijem mačem, sve duše koje bijahu u njoj, ne ostavi u njoj nijednoga živa; i učini s carem njezinijem kao što učini s carem Jerihonskim.
Isus Navin 10,32 I Gospod predade Lahis u ruke Izrailju, i on ga uze sjutradan, i isiječe sve oštrijem mačem, sve duše što bijahu u njemu, isto onako kako učini s Livnom.
Isus Navin 10,35 I uzeše ga isti dan, i isjekoše sve oštrijem mačem; sve duše što bijahu u njemu pobi taj dan isto onako kako učini s Lahisom.-

Isus Navin 10,40 Tako pobi Isus svu zemlju, gore i južnu stranu i ravnice i doline, i sve careve njihove; ne ostavi nijednoga živa, nego sve duše žive zgubi, kao što bješe zapovjedio Gospod Bog Izrailjev.

• Carevima 15,29 A kad se zacari, pobi sav dom Jerovoamov, i ne ostavi ni jedne duše od roda Jerovoamova dokle sve ne istrijebi po riječi Gospodnjoj, koju reče preko sluge svojega Ahije Silomljanina.
  • Isaija 53,12 Zato ću mu dati dio za mnoge, i sa silnima će dijeliti plijen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grijehe mnogih, i za zločince se moli.

• Jezekilj 18,4 Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgriješi ona će poginuti.

• Jezekilj 18,20 Koja duša zgriješi ona će umrijeti, sin neće nositi bezakonja očina niti će otac nositi bezakonja sinovljega; na pravedniku će biti pravda njegova, a na bezbožniku će biti bezbožnost njegova.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pogledajte sada sve stihove u kojima se spominje BESMRTNOST

• 1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

• 1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

• 1. Timotiju 6,16 Koji sam ima besmrtnost, i živi u svjetlosti kojoj se ne može pristupiti, kojega niko od ljudi nije vidio, niti može vidjeti, kojemu čast i država vječna. Amin.
    • Objašnjenje stihova----------------------
    • Dva stiha se odnose na vaskrsenje pravednih. Dakle pravedni će tek da postanu besmrtni. I jedan stih je za Boga, koji jedini ima sam besmrtnost. Niko mu je nije dao.

Natrag