Baterija na HP laptopu

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Raja, malo sam istraživao i izgleda došao do objašnjenja zašto laptop troši bateriju i kad je iskljućen. Pošto koristim bezični miš, ostavljao sam u laptopu priključak za miš. Od jučer do donas samo 1% manje baterije. Je li moguce da je to vuklo bateriju?
Прикључак као прикључак није неки потрошач јер не прима било какве информације пошто се миш, ако нема прекидач, аутоматски искључује после неког времена када се не користи. Потрошња тог пријемника је јако мала, у милиамперима.
Ако ти је лап топ био потпуно искључен, нема шансе да троши било шта. Е сад, данашњи лап топови могу служити и као пуњачи на одрђеним USB портовима и, могуће је да си имао нешто повезано на таквом порту, што је вукло струју. Прикључак бежичног миша, рекох, минорни је потрошач да би он драстично умањио капацитет акумулатора.
На Honoru, само USB C ради реверсно док класични портови немају ту опцију док су на претходном Aceru сва три калсична USB порта радили као пуњачи када је лап топ искључен. Дешавало ми се да оставим USB stick са диском М.2 и да ми он испразни акумулатор.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Pratit ću opet, malo ću eksperimentisati. Nekako je dosad bilo kao da je u sleep modu kad ga isključim na shut down, vidjet ću u narednim danima hoće li se trošiti. Nije meni čudno ako se baterija brzo troši kad je laptop uključen, ali da bude 20% i da se sutra ne može uključiti bez punjača, to me čudilo.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Акумулатор, ако је на издисају, може показати и већи % а у ствари је далеко мањи. Значи, покаже ти већи % а брзо се испразни. То је знак да је акумулатор на издисају.
A можеш и проверити тако што ћеш покренути cmd.exe као администратор и онда куцај: powercfg energy
Добићеш резултате као и адресу где су детаљи потрошње. У мом случају, има грешака које могу исправити.

Hvataj1.PNG
изображение_2024-08-15_173523298.png

Извештај је баш обиман и нисам га целог скриновао. Погледај шта каже за твоју батерију.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Акумулатор, ако је на издисају, може показати и већи % а у ствари је далеко мањи. Значи, покаже ти већи % а брзо се испразни. То је знак да је акумулатор на издисају.
A можеш и проверити тако што ћеш покренути cmd.exe као администратор и онда куцај: powercfg energy
Добићеш резултате као и адресу где су детаљи потрошње. У мом случају, има грешака које могу исправити.

Pogledajte prilog 173925
Pogledajte prilog 173926

Извештај је баш обиман и нисам га целог скриновао. Погледај шта каже за твоју батерију.
Hvala ti, provjerit cu poslije sve to.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Evo rezultata:

Analysis Results​

Errors​

USB Suspend:USB Device not Entering Selective Suspend
This device did not enter the USB Selective Suspend state. Processor power management may be prevented when this USB device is not in the Selective Suspend state. Note that this issue will not prevent the system from sleeping.
[TABLE]
[TR]
[TD]Device Name[/TD]
[TD]USB Input Device[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Host Controller ID[/TD]
[TD]PCI\VEN_1022&DEV_1639[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Host Controller Location[/TD]
[TD]PCI bus 3, device 0, function 4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Device ID[/TD]
[TD]USB\VID_1EA7&PID_0064[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Port Path[/TD]
[TD]2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Platform Power Management Capabilities:pCI Express Active-State Power Management (ASPM) Disabled
PCI Express Active-State Power Management (ASPM) has been disabled due to a known incompatibility with the hardware in this computer.

Šta da činim :) ?

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Izbaci sve usb adaptere (miš/kb/wifi isl) iz laptopa kada ga isključuješ

I Isključi hibernaciju
Pokreni CMD kao admin pa kucaj
powercfg -h off

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Сад треба да утврдиш стање батерије. Поново покрећеш cmd.exe као администратор и куцаш: powercfg/batteryreport и као и у предходном случају сачекај да заврши и на датој адреси отвори извештај о стању батерије на лаптопу. Он је доста обиман, а ја приказујем само почетни део:

изображение_2024-08-16_122056554.png

Ту ћеш видети стање акумулатора и уз потрошњу, коју си добио из претходног извештаја, имаш потпуни увид о акумулатору, капацитет-потрошња.
Bocky72 дао ти је одговор на претходно питање.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Odradio sam ono što je napisao bocky72 pa cu sad i to za stanje baterije.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Ovako treba da glasi ta komanda u kompletu
powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html"

da ga ne "juriš" po hardu ...

Natrag