Baterija na HP laptopu

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.018
Pozdrav! Hp laptop star oko godinu i po, ne koristi se svaki dan.
Je li moguće da se zbog instalacije Win 11 baterija znatno brže prazni? Dok je bio Win 10, nije bilo ovakvih situacija. Prazni se i kad je isključen, npr. imam 40% baterije i ne koristim laptop nekoliko dana, ne može se uključiti bez punjača, isprazni se baterija.

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Moguće je i to. Potraži recenziju za taj laptop na netu (razlozi za plus i minus), pa ako ti u minusu ne piše ništa o bateriji onda je oslabila.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Osim što slabi (HP nažalost ima opravdano lošu reputaciju za baterije), više se troši i ako je uključena hibernacija

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.018
Ništa, pomiriti se s tim da je već oslabila i da ću morati češće puniti.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
У принципу ти акумулатори трају око две године. Променио сам више лап топова (три Asusa, Acer, HP) и на сваком су после две године акумулатори изгубили капацитет.
Сад сам прешао на Honor, имам два, један од 14" супругин и мој од 15,6" купљеним у децембру 2022 године и акумулатори држе минимум 5-6 часова.
Ок, велика је разлика и у потрошњи. У Honor-има су савремени процесори AMD од 7nm, у моделу од 14" је AMD Ryzen 7 5700U а у моделу од 15,6" је AMD Ryzen 5 5500U. Раније сам био поклоник Intel-a и сви старији су били са процесорима Intel и никада ни један није могао да ради на акумулатору дуже од 3-4 часа. Ова два без проблема раде, већ сам навео, минимум 5-6 часова.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.201
У принципу ти акумулатори трају око две године. Променио сам више лап топова (три Asusa, Acer, HP) и на сваком су после две године акумулатори изгубили капацитет.
Сад сам прешао на Honor, имам два, један од 14" супругин и мој од 15,6" купљеним у децембру 2022 године и акумулатори држе минимум 5-6 часова.
Ок, велика је разлика и у потрошњи. У Honor-има су савремени процесори AMD од 7nm, у моделу од 14" је AMD Ryzen 7 5700U а у моделу од 15,6" је AMD Ryzen 5 5500U. Раније сам био поклоник Intel-a и сви старији су били са процесорима Intel и никада ни један није могао да ради на акумулатору дуже од 3-4 часа. Ова два без проблема раде, већ сам навео, минимум 5-6 часова.
Posalji covjeku jedan takav laptop kad vec reklamiras.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Posalji covjeku jedan takav laptop kad vec reklamiras.
Нема потребе за цинизмом, говорим о потрошњи новог хардвера од AMD-a. А ти, ако ниси схватио поенту него видиш да рекламирам бренд, то је већ до тебе.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.018
Raja, malo sam istraživao i izgleda došao do objašnjenja zašto laptop troši bateriju i kad je iskljućen. Pošto koristim bezični miš, ostavljao sam u laptopu priključak za miš. Od jučer do donas samo 1% manje baterije. Je li moguce da je to vuklo bateriju?

Natrag