AUSTRALIJA OPEN 2012 g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Jelena igra za četvrtfinale

Sedmog dana Australijan Opena na teren će od srpskih predstavnika izaći Jelena Janković u singlu, Nenad Zimonjić u dublu, i dvojica juniora.

17545316184f1aeaf90fe00458864076_size3.jpg

Jankovićeva igra meč osmine finala protiv prve teniserke sveta Karoline Voznijacki i to će biti njihov osmi međusobni duel.Najbolja srpska teniserka trenutno vodi sa 4:3 u pobedama, ali joj ne ide na ruku to što je Dankinja slavila u poslednja tri susreta.
Jankovićeva i Voznijacki igraju poslednji meč na „Rod Lejveru“, što znači da bi najranije na teren mogle da izađu oko 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Program na tom terenu od 1 čas posle ponoći otvaraju Beloruskinja Viktorija Azarenka i Iveta Benešova iz Češke, a potom sledi duel dvojice Španaca Felisijana Lopesa i Rafaela Nadala. Poslednji meč dnevnog programa biće repriza prošlogodišnjeg finala između Kim Klajsters i Na Li, dok večernji otvaraju domaći teniser Bernard Tomić i Švajcarac Rodžer Federer, a potom na teren izlaze Jankovićeva i Voznijacki.

Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra igraju meč trećeg kola Indijca Leandera Paesa i Radeka Štepaneka iz Češke i on je na programu najranije oko 5 časova po srednjeevropskom vremenu. Pored Jankovićeve i Zimonjića, u nedelju igraju i juniori Nikola Milojević i Peđa Krstin. Milojević igra treći meč na Terenu 6 protiv domaćeg tenisera Džeja Andrijića u okviru prvog kola, dok Krstina očekuje duel sa drugim Australijancem Džejmsom Fravlijem na Terenu 19 i on je drugi na programu.

izvor:B92

5b9dd2abb9b083c77a6162c851783a47.gif

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]AO: Jelena se kasno 'probudila'[/h] Srpska teniserka Jelena Janković takmičenje na Australijan Openu završila je u osmini finala, porazom od Dankinje Karoline Voznijacki.
9199872984f18143406476236332780_size3.jpg
Voznijacki je do četvrtog trijumfa u osmom duelu sa Jankovićevom slavila sa 6:0, 7:5, posle jednog sata i 43 minuta igre.
Prva teniserku sveta u četvrtfinalu će se sastati sa aktuelnom šampionkom Kim Klajsters, koja je u reprizi prošlogodišnjeg finala pobedila Kineskinju Na Li.
Jankovićeva je odlično započela meč, diktirala je tempo pri svom servisu, ali je uprkos vođstvu od 40:15 dozvolila Dankinji da preokrene i dođe do brejk lopte. Ipak, srpska teniserka je uzvratila, ali je posle velike borbe i nekoliko dugih razmena udaraca Voznijacki uspela da joj oduzme servis. Prva teniserka sveta nastavila je u istom ritmu i bez problema osvojila svoj servis gem, da bi potom došla do dve brejk prilike, a uprkos odbrani Jankovićeve, posle 18 minuta vodila je već sa 3:0.

Voznijacki je bez problema osvojila svoj drugi servis gem, dok Jankovićeva nije imala nikakvo rešenje za igru danske teniserke. Iako je u petom gemu vodila sa 40:30 svojim greškama dozvolila je da se Voznijacki vrati u igru i dođe do novog brejka za 5:0, da bi Dankinja odmajh potom osvojila i prvi set.

Jankovićeva je konačno osvojila gem na početku drugog seta, da bi joj Voznijacki odmah uzvratila za 1:1. Dankinja je u istom ritmu nastavila i vrlo brzo ponovo oduzela servis Jankovićevoj, da bi nastavila niz i u naredna dva gema i povela sa 4:1. Jankovićeva je najveći otpor prvoj teniserki sveta pružila u šestom gemu, kada je posle jedne propuštene prilike za brejk iskoristila drugu i smanjila na 4:2.

Srpska teniserka nastavila je sa agresivnom igrom pa je posle osvojenog servis gema došla do tri brejk prilike, ali se Dankinja vratila. Jankovićeva je posle duge razmene udaraca imala odličnu priliku, ali je čistu loptu poslala u aut, a Voznijacki je potom iskoristila treću gem loptu za 5:3. JJ se dobro držala u desetom gemu do 30:30, kada je svojom greškom prvoj teniserki sveta pružila set loptu, koju ona nije iskoristila, da bi ponovo zaigrala agresivnije što joj se isplatilo i izjednačila je na 5:5. Ipak, u narednom gemu dozvolila je Dankinji da napravi brejk i servira ponovo za meč.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Australijan Open -
SKANDAL:
BERDIH NIJE HTEO DA SE RUKUJE SA ALMAGROM

Izvor:
Kurir.rs

Berdih odbio da se pozdravi sa Almagrom jer ga je ovaj u toku meča namerno pogodio lopticom.

Rukuju se, rukuju...

Češki teniser Tomaš Berdih nije hteo da se rukuje sa svojim protivnikom na Australijen openu Nikolasom Almagrom
, pošto ga je ovaj tokom meča pogodio lopticom u ruku.

137346.jpg

Berdih je nakon svog servisa razmenio nekoliko udaraca s protivnikom i krenuo na mrežu, da bi Španac iskoristio priliku da sa nekoliko metara bukvalno iz sve snage pošalje lopticu direktno u protivnika. Lucidni Čeh je uspeo da se odbrani, ali je završio na zemlji i tako omogućio desetom igraču sveta da bez problema završi poen. Almagro je potom stao pored mreže i uputio izvinjenje, ali to nije bilo dovoljno.

Posle meča, umesto sportskog pozdrava, Berdih je signalizirao svom kolegi da ne namerava da mu pruži ruku već samo da čestita sudiji. Ovaj potez izazvao je salve zvižduka u Hajsens areni, a Almagro je ostao zatečen.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Žao mi je što nisam iskoristila šanse

Srpskoj teniserki Ani Ivanović je žao što nije iskoristila prilike u mečus Petrom Kvitovom. Meč je potrošila da pronađe ritam.
"Meč je bio jako težak. Nisam uspevala da pronađem ritam u početku. Ona je težak protivnik, stvarno morate dobro da udarata lopticu, u suprotnom će ona verovatno dominirati i koristiti svoje prilike", rekla je Ana novinarima u Melburnu posle poraza od druge teniserke sveta sa 6:2 i 7:6.

Ana-66.jpg

"To mi je stvarno falilo u prvom setu, a delimično i u drugom, u kome sam mnogo bolje servirala... Onda sam se snažno borila u pokušaju da se vratim i udarala sam loptu mnogo bolje. Stvarno je šteta što nisam koristila svoje prilike. Ali, ona je jako dobro servirala i dobro igra, a teško je da joj se pročita servis pošto je levoruka. Trudila sam se, ali nisam imala ritma", objasnila je Ana. Ana Ivanović, koja je bila 22. nosilac u Melburnu, rekla je da Kvitova ne dozvoljava dugačke poene i da protiv nje mora da se uđe u ritam, ali i da forsiranje toga može da odvede u greške.
"Morate baš da se trudite da zamahnete lopticu i uđete u ritam, a to izaziva mnogo grešaka. To se meni danas desilo. Ona nije tip igračice koja vam dozvoljava da se vratite u ritam.Osećala sam da sam krajem drugog seta lepo udarala loptu i taj osećaj je jako dobar. Šteta što je to bilo baš kasno", rekla je Ivanovićeva. Izveštače je zanimalo koliko je Srpkinja zadovoljna svojim servisom sada, pošto je radila na njegovom popravljanju.

Ana-Kvitova.jpg

"Dobro sam servirala, zato je toliko frustrirajuće ovo danas... Osećala sam da nisam dobro udarala i malo sam pogrešno cenila loptu. Ali, bilo je mnogo toga pozitivnog ove nedelje. Znate, to je nešto što me motiviše da ostanem u vrhu i radim još vrednije. Definitivno sam se popravila u odnosu na prošlu godinu", rekla je Ivanovićeva. "Mnogo toga sam popravila i osećam da sam dobila u pauzi sezone. Znate, ovaj turnir je bio dobar, dobar. Igrala sam zaista dobro i dokazala sam sebi da mogu da igram na tom nivou i da se takmičim protiv najboljih... To me motiviše da nastavim da radim, a ima još mnogo toga da se uradi, ali uživam što se ponovo takmičim na ovom nivou. Samo želim da mi godina bude dobra", kazala je nekada prva teniserka sveta.

_spacer.gif

izvor:RTS

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Nek' se spremi Hjuit

Odbrana prvog grend slema se nastavlja a novi protivnik Novaka Đokovića je Australijanac Lejton Hjuit. Srpski teniser je u pet međusobnih mečeva četiri puta trijumfovao, pa se nadamo da će danas uslediti nova pobeda. Promene rezultata pratite na našem Internet portalu.

Do sada sve ide kako smo očekivali. Novak Đoković na Australijan openu „melje" protivnike i završava mečeve u proseku za sat i po vremena. Ipak sledeća prepreka srpskom teniseru biće Australijanac Lejton Hjuit.

nole.jpg

Nastavlja se odbrana titule

Da ovaj meč neće biti nimalo lak smatra i sam Đoković koji kaže da njegov protivnik igra najbolji tenis u poslednje dve godine."Hjuit igra zaista odličan tenis, mislim da je to njegova najbolja igra u poslednje dve godine. On svakako ne zaslužuje trenutni plasman na ATP listi i 181. poziciju", rekao je Đoković.

nole-1.jpg

Sledeći je Hjuit

On je dodao da još ne razmišlja o eventualnim duelima sa Špancem Rafealom Nadalom i Švajcarcem Rodžerom Federerom i da pokušava da se koncentriše na narednog protivnika.
"Znam da bi idealno finale bilo između nekog od prve četvorice tenisera, ali daleko su još dueli sa Federerom i Nadalom. Presrećan sam kako je prva nedelja prošla, izgubio sam desetak gemova, što je neverovatno. Ne moram da provodim više vremena na terenu da bi pronašao ritam, osećam da sam svež i fizički spreman za najveće napore", rekao je Đoković.

hjuit.jpg

Hjuit naredna prepreka Đokovića

Đoković i Hjuit su do sada igrali pet puta (4:1), a Australijanac ne zna za pobedu od 2006. godine.Meč počinje oko 11.45 a promene rezultata pratite na Internet portalu Radio-televizije Srbije.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Lopta i loptica, i to se događa...

Izvor:
B92.net

Australian open 2012

Velike teniske lopte omiljeni su suveniri teniske publike širom sveta, a posle potpisa najdražih tenisera one postaju pravo ’blago’ za navijača.

2578756844f1ccfdc16081351885158_size3.JPG

Međutim, lopta je na meču Gaela Monfisa i Mihaila Kukuškina u trećem kolu Australijan opena dobila sasvim drugu ’funkciju’.Igrao se deseti, ispostaviće se i poslednji gem petog seta, a lopta je uletela na teren i prekinula poen. To je više dekoncentrisalo Francuza, koji je izgubio gem, samim tim i meč.Pogledajte kako je to izgledalo:

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Hjuit namučio Đokovića

Izvor:
B92.net

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedivši Lejtona Hjuita sa 3:1, po setovima 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

8360890424f1d58a0a01ef869627704_size3.jpg

Najbolji teniser sveta imao je u Hjuitu prvi ozbiljniji test u Melburnu ali je na kraju je uspeo da uz dosta muke reši meč u svoju korist.Đoković je igrao odlično do vođstva od 2:0 u setovima i 3:0 u trećem setu, ali je nakon toga usledio neshvatljiv pad u njegovoj igri. Hjuit je dobio šest od narednih sedam gemova i postao je prvi teniser koji je uzeo set Novaku u Melburnu.Međutim, više od toga Australijanac nije mogao, pa je Đoković posle nešto manje od tri sata igre obezbedio plasman u četvrtfinale. Meč je po lokalnom vremenu završen posle jedan ujutro. Novakov protivnik u borbi za polufinale biće Španac David Ferer koji je lako u tri seta slavio protiv Rišara Gaskea. Zanimljivo je da je Đoković 2008. kada je u Melburnu osvojio prvi Gren slem, u osmini finala igrao protiv Hjuita, a u četvrtfinalu protiv Ferera.

Što se statistike tiče, Novak je imao pozitivan odnos vinera i neiznuđenih grešaka (51-34), imao je sasvim solidnih 71% osvojenih poena na prvi i 58% na drugi servis.

6099782004f1d6b83b8081861970812_size3.jpg

Đoković je bio prvi na servisu i posle dva minuta dobio prvi gem. Nešto duže igrao se drugi gem, ali ishod je bio isti. Novak je iskoristio drugu brejk loptu, veoma lako je materijalizovao brejk i poveo je sa 3:0.

Lako je najbolji teniser sveta napravio još jedan brejk, ali je nakon toga neočekivano prepustio Hjuitu jedan servis gem posle nekoliko retkih grešaka. Đoković se odmah konsolidovao, napravio je novi brejk i iako nije briljirao posle 31 minuta rešio je prvi set u svoku korist (6:1).

Drugi set počeo je veoma čudno, prva tri gema bili su brejkovi, a Đoković je napravio dva. Hjuit je nastavio da daje sve od sebe, borio se u svakom poenu do kraja i uspevao je u drugom setu da zadrži priključak za najboljim svetskim teniserom. Ipka ni borbeni Hjuit nije mogao dugo da izdrži, Novak je u devetom gemu napravio novi brejk i prveo set kraju rezultatom 6:3.

Nije se Hjuit predao ni u trećem setu, ali njegovo telo nije više moglo da izdrži fantastičan tempo svetskog broja jedan. Međutim, Đoković je u četvrtom gemu poklonio nekoliko poena protivniku, a iskusni Hjuit to je iskoristio i potpuno se vratio u set dobivši tri vezana gema.

Intenzitet Novakove igre potpuno je pao u drugom delu trećeg seta, a Hjuit je nošen velikom podrškom publike uspeo da dobije set. U desetom gemu Australijanac je spasao jednu brejk loptu, iskoristio je četvrtu set loptu i postao prvi čovek koji je ove godine u Melburnu Novaku uzeo set.

U četvrtom setu Novak je ponovo podigao nivo igre iako nije igrao na najbolje što može. To je ipak bilo dovoljno za brejk u šestom gemu, a taj brejk je bio sasim dovoljan za novu pobedu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Nišikori ušao u istoriju

Kei Nišikori postao je prvi Japanac koji se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije još od početka "open" ere, pošto je pobedio Francuza Žo-Vilfrida Congu u pet setova, 2:6, 6:2, 6:1, 3:6 i 6:3.

"Nisam osećao pritisak uopšte. Znate, velika je čast kada ulazite u istoriju, da budete prvi igrač Japana, ali te stvari mi ne stvaraju pritisak", rekao je 22-godišnji Nišikori.

kei-nishikori-1.jpg

Ovim je izjednačen i najbolji učinak nekog Japanca na grend slemovima uopšte, pošto je Šuzo Macuoka došao među osam najboljih na Vimbldonu 1995. godine.

jo-wilfred-tsonga.jpg

U sledećem meču Nišikori će se igrati sa Endijem Marejem.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Šarapova u četvrtfinalu

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedila Nemicu Sabinu Lisicki 3:6, 6:2 i 6:3.
Ovo je prvi put četvrtoj nositeljki da je došla do četvrtfinala još od 2008. godine, kada je osvojila turnir. Sabina Lisicki je bila 14. nosilac.

Sarapovaa-2012..jpg

Šarapova će u četvrfinalu igrati protiv zemljakinje Jekaterine Makarove, koja je 56. na VTA listi i koja je došla do četvrtfinala pošto je napravila najveće iznenađenje turnira do sada izbacivši Serenu Vilijams u dva seta.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849

Makarova eliminisala Serenu

Ruskinja Jekaterina Makarova napravila je najveće iznenađenje Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.Pobedila je Amerikanku Serenu Vilijams i prekinula seriju od 17 pobeda Vilijamsove na Australijan openu.
Serena Vilijams je pet puta osvajala australijski grend slem,a samo dva puta je izgubila od prvog trijumfa, 2003. godine. Prvi put je ispala u trećem kolu 2006. godine, a onda i u četvrtfinalu 2008.

ekaterina-makarova-1.jpg

Osvojila je dve uzastopne titule, 2009. i 2010. godine, a prošle je godine pauzirala zbog povrede. Rano jutros je imala čak sedam dvostrukih servis grešaka, uključujući i četiri u petom gemu drugog seta, kao i 37 neiznuđenih grešaka, čime je omogućila Makarovoj da dođe do svog prvog grend slem četvrtfinala. "Mislim da je igrala stvarno dobro... Ja sam napravila 37grešaka. To vam najbolje priča priču o meču", rekla je Vilijamsova.

Serena-Vilijams.jpg

Makarova će u četvrtfinalu igrati protiv zemljakinje Marije Šarapove.
"Ne znam šta da kažem. Osećam se neverovatno što sam u četvrtfinalu. Serena je neverovatan igrač. Bilo je stvarno teško igrati protiv nje, tako da mi je drago što se završilo na moj način", rekla je 23-godišnja Makarova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag