Australian Open 2015.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Tinejdžerka ne popušta, Kiz među 8
Američka teniserka Medison Kiz savladala je imenjakinju Medison Brengl sa 6:2, 6:4 u osmini finala Australijan opena.

83489632154c5e75b70ba5022168545_w640.jpg

Beta/AP
Snažna, 19-godišnja Kiz nametnula je svoj ritam, a Brengl nije uspevala da se odbrani, pa je prvi set završen brzo i lako.

Samo jednom je Kiz dozvolila brejk, početkom drugog seta, ali tada se Brengl samo vratila u set, da bi mlađa Amerikanka u finišu došla do novog brejka i ubrzo do pobede za samo 60 minuta.

O razlici u stilovima igre govori i statistika – Kiz je meč okončala sa 38 vinera i 33 greške, dok je Brengl upisala samo tri direktna poena i 16 grešaka.

Kiz dakle nije posustala posle eliminacije Kvitove, a za plasman u polufinale boriće se sa boljom iz duela Venus Vilijams – Agnješka Radvanjska.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Nišikori: Očekivao teži meč
Japanac Kei Nišikori istakao je posle pobede nad Davidom Fererom 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) u četvrtom kolu Australijan Opena da je očekivao teži meč.

107841972154c6158e6315f468520832_w640.jpg

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Nišikori je pre ovog meča šest puta pobedio Španca i svaki put je meč trajao maksimalan broj setova.

"Bilo je malo čudno pošto sam navikao da uvek igram tri ili pet setova sa njim. Ferer nije igrač sa kojim volim da igram, ali danas sam imao dosta samopouzdanja, služio me je forhend i odlično sam servirao", rekao je Nišikori.

Peti teniser sveta se u 1/4 sastaje sa prošlogodišnjim osvajačem turnira Stanislasom Vavrinkkom, a pred taj meč je istakao da u najboljih osam nema lakih protivnika.

Biće veoma teško pobeditit ga, gledao sam neke njegove mečeve. Igra dobro, ima dobar forhend i sjajan bekend. On je sigurno pun samopouzdanja zbog prošlogodišnjeg trijumfa, ali u 1/4 finalu nema lakih protivnika“, zaključio je Nišikori.

Najbolji japanski teniser je poznat po svojoj agresivnoj igri, koja mu je i u ovom meču donela pobedu pošto je imao 29 vinera više od protivnika. On je istakao da je od prošle sezone promenio taktiku i da to daje rezultate.

Prošle sezone sam krenuo da igram agresivnije. Mislim da mogu da odigram više forhenda kada sam agresivniji, ali u isto vreme to zahteva koncentraciju i strpljenje“, izjavio je Nišikori.

Skromni japanski teniser je istakao da mu je još teško da se privikne na to da je peti teniser sveta i da će mu trebati vremena da se navikne na novu poziciju na ATP listi.

To je samo broj, ali stvarno je nešto novo biti na petom mestu. Još uvek se ne osećam prijatno i trebaće mi vremena i iskustva da se naviknem na to“, dodao je Nišikori.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Venus preko Radvanjske u 1/4 finale
Američka teniserka Venus Vilijams pobedila je u dramatičnom meču Agnješku Radvanjsku 2:1 (6:3, 2:6, 6:1 ) i plasirala se u 1/4 finale Australijan Opena.

32646474654c618c67db74291653155_w330.jpg

Beta/AP Photo/Lee Jin-man
Starija od sestara Vilijams se ovom pobedom plasirala u osam najboljih na turniru i zakazala susret sa 35. teniserkom sveta Medison Kiz.

Venus je u prvom setu uzela dva brejka u dramatičnim i dugim gemovima, ali se Poljakinja vratila u drugom setu. Radvanjska treći set započela brejkom, ali posle toga nije uzela nijedan gem do kraja meča.

Osamnaesta teniserka sveta je igrala mnogo agresivnije što je dovelo do velikog broja neiznuđenih grešaka, ali je na kraju urodilo plodom. Iako je Venus imala čak 36 neiznuđenih grešaka, mnogo veći broj vinera i poena na mreži presudio je meč u njenu korist.

Na samom početku su obe teniserke bile sigurno na svoj servis, a prvi brejk smo videli posle duge borbe u sedmom gemu. Tada smo videli 29 poena, a američka teniserka je uspela da oduzme servis Radvanjskoj tek posle šest brejk lopti.

U poslednjem gemu prvog seta smo takođe videli veliku borbu, ali Venus je uspela da slomi šestu teniserku sveta i uzme prvi set rezultatom 6:3.

Poljakinja se potom vratila u meč, na samom početku je namučila protivnicu, a sledeća dva gema u kojima je Venus servirala dobila je prilično lako.

Radvanjska je uzela prvi servis gem protivnici u odlučujućem setu i kada se činilo da može da dođe do pobede njena igra se potpuno raspala. Do kraja meča Venus je dominirala i ubedljivo dobila poslednji set.

U 1/4 finalu starija sestra Vilijams sastaće se sa sunarodnjakinjom Medison Kiz koja je u četvrtom kolu bila bolja od još jedne Amerikanke Medison Brengle.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Raoniću maraton i četvrtfinale
Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je posle maratona savladao Felisijana Lopesa sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:7(7), 6:3.

103066993154c607c9c822e492592498_w640.jpg

Beta/AP
Lopes je u četvrtom setu spasao meč loptu, izborio je peti set dobivši taj-brejk sa 9:7, ali Kanađanin je ipak uspeo da dođe do trijumfa.

Odlučujući brejk napravio je u osmom gemu petog seta, Lopes je na brejk loptu napravio dvostruku servis grešku, pa je Raonić bez problema odservirao za plasman u četvrtfinale.

Raonić je imao 30 as udaraca (Lopes 21), a protivniku je tokom pet setova prepustio samo tri brejk lopte. On je tako postao prvi Kanađanin još od 1968. koji se plasirao u četvrtfinale u Melburnu.

Njegov rival u četvrtfinalu biće pobednik duela Novak Đoković – Žil Miler.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Novakovo 23. Gren slem četvrtfinale u nizu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Milera sa 6:4, 7:5, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

36359241354c62d8341e1f571748487_w640.jpg

Beta/AP
Srpski teniser još nije izgubio set u Melburnu, a ovo mu je 23. uzastopno četvrtfinale na Gren slem turnirima.

Đoković je bio oprezan pred prvi međusobi duel sa 31-godišnjim Luksemburžaninom, ali je na kraju bez većih problema ostvario pobedu, iako nije blistao.

Napravio je po jedan brejk u sva tri seta, nije ispustio nijedan servis i u odličnom raspoloženju dočekuje duel sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu. Kanađanin je prethodno posle maratona pobedio Felisijana Lopesa sa 3-2.

Srpski teniser imao je na kraju odličnu statistiku – 47 vinera i samo 16 neiznuđenih grešaka (Miler 37-32). Odservirao je 13 as udaraca, a samo je u šestom gemu imao probleme kod svog servisa kada je Miler i imao sve četiri brejk lopte na meču.

163759920154c62d853a2ca330577479_w640.jpg

Tok meča:

Miler nije bio nervozan na startu. Bez većih problema je dobio uvodna dva servis gema i imao je startnu prednost zahvaljujući svom najvećem oružju - odličnom servisu.

Dobio je Miler i svoj treći servis gem lako, ali je Novak u sedmom došao do prve šanse. Srpski teniser odigrao je nekoliko sjajnih udaraca, posebno je briljantan biop lob za 0:30, izborio se za tri vezane brejk šanse i drugu je iskoristio za vođstvo od 4:3.

U devetom gemu Novak je u pokušaju da napravi još jedan brejk povredio prste desne ruke, posekao se, pa je morao da zatraži medicinski tajm-aut. Nije ta povreda poremetila najboljeg tenisera sveta, koji je bez problema odservirao za 1:0 u setovima (6:4).

181045144554c62d870b879095015942_w640.jpg

Beta/AP

Iako je bez problema dobio prvi set odigravši nekoliko sjajnih poena, Novak je bio daleko od svoje najbolje igre.

Nije uspevao da u kontinuitetu vraća servise Milera koji je početkom drugog seta lako dobio nekoliko svojih servis gemova.

Prvu polušansu u drugom setu Đoković je imao u sedmom gemu. Izborio se za brejk loptu briljantnom pasing dijagonalom, ali Miler se servisima izvukao iz neugodne situacije i poveo je sa 4:3. U devetom gemu Đoković je imao novu polušansu, izborio se za 0:30, ali Miler je dobio četiri vezana poena i ponovo se izvukao.

Veliku šansu Novak je propustio u 11. gemu. Ponovo je stigao do brejk šanse, ovoga puta je ušao u poen, sve je odradio kako treba, ali je promašio zicer na mreži. Ipak, Miler se ovoga puta nije provukao. Spasao je još jednu brejk loptu, ali Đoković se izborio i za treću, sačekao je grešku rivala i poveo je sa 6:5. To je praktično bio brejk za 2-0 u setovima, pošto je Novak ponovo lako dobio naredni servis gem, pa je posle 78 minuta došao na set od četvrtfinala.

146222727054c63ac1c5399765176529_w640.jpg

Novak je imao nekoliko šansi na startu trećeg seta, ali nije ih iskoristio, pa je Miler u šestom gemu stigao do prvih brejk lopti. Imao je prvo dve vezane, pa onda još dve, ali nije uspeo da dođe do prednosti od 4:2. Novak je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i izvukao se iz prve nezgodne situacije, a gem je dobio fantastičnim poenom.

Ipak, srpski teniser nije uspevao da slomi servis Luksemburžanina koji je nastavio da igra svoju igru. Nove brejk šanse Đoković je imao u 11. gemu. Bilo je 15:40, Miler je uspeo da dobije naredna dva poena, ali Đoković se nije predao, dobio je novu priliku i sjajnom bekhend dijagonalom došao je do brejka. Tu je bio i kraj, Đoković je lako u narednom gemu odservirao za pobedu i novo Gren slem četvrtfinale.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Raonić: Imam šansu protiv Đokovića
Kanadski teniser Miloš Raonić izjavio je posle pobede u 1/4 finalu nad Felisijanom Lopesom 3:2 da ima šansu protiv bilo koga u sledećoj rundi.

136823815554c62fc82f236151385870_w640.jpg

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Na novinarsko pitanje da li bi voleo da igra sa Novakom Đokovićem u polufinalu rekao je da želi da igra sa najboljima.

"Igram za prilike da se sastanem sa najboljim igračima na velikim turnirima. Samo hoću priliku za meč sa njim, nebitno na kojoj podlozi i na kom terenu. Imam šansu protiv bilo koga u narednoj rundi", rekao je Raonić.

Osmi teniser sveta izjavio je da smatra da je unapredio igru u odnosu na prethodne mečeve sa svetskim brojem jedan.

"Mislim da se bolje krećem nego tada i osećam da mogu da pobedim, samo moram to da pokažem na terenu. Kao i uvek, koncentrisaću se na moju igru i pobrinuti se da sve bude kako treba“, istakao je Raonić.

Meč sa Felisijanom Lopesom se odužio i ušao u peti set, a Kanađanin crnogorskog porekla smatra da nije bio na svom nivou.

Očigledno sam se bolje osećao u meču sa Bekerom, ali mislim da sam oba meča odigrao na slično. Ipak mislim da to nije moj nivo“, dodao je Raonić.

Osmi teniser sveta je prvi Kanađanin koji ušao u tri 1/4 finala Grend Slemova posle više od 100 godina, ali on tome ne pridaje veliki značaj.

Uradio sam veliku stvar, pretpostavljam da sam sada deo istorije. Ipak na kraju se uvek poredim pre svega sa samim sobom, a ne sa drugima“, zaključio je Raonić.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Vavrinka: Nišikori je veoma, veoma težak rival
Stanislas Vavrinka rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Australijan opena iako je imao određenih problema.

47675937754c5fd3365c22411709254_w640.jpg

Beta/AP
Branilac titule pobedio je Giljerma Garsiju Lopesa sa 3-1 u osmini finala.

Vavrinka je imao dva seta i brejk viška, ali je izgubio treći period, a onda je u dramatičnom taj-brejku četvrtog ipak dobio meč.

„Na visokom nivou sve može brzo da se promeni. Napravio sam možda dve greške, on je počeo da igra brže, ravnije je udarao lopticu. Previše sam se okrenuo defanzivi. Ali srećen sam što sam prošao. Za mene je sjajno što sam ponovo u četvrtfinalu.“

Da li si se nekada vratio od 0:5 u taj-brejku?

„Mislim da nisam. Jednom sam u Šangaju protiv Kubota uspeo da se vratim posle 2:6. Na 6:2 sam znao da sam blizu, vetar je bio uz mene. Znao sam da će se on unervoziti ako priđem na 6:5. Koncentrisao sam se poen po poen.“

U četvrtfinalu igraš protiv Keija Nišikorija.

„On je težak, težak protivnik. Mnogo je napredovao prošle godine. Igrao sam protiv njega na US openu, igrali smo pet setova. Trenirao sam sa njim pred start turnira. On ima sjajne udarce. Pogađa vinere, uvek udara lopticu u penjanju. Uvek je teško protiv njega. Ne daje vam mnogo vremena.“

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Bušar nemoćna, Maša u polufinalu
Druga teniserka sveta Marija Šarapova plasirala se u polufinale Australijan opena laganom pobedom nad Kanađankom Judžini Bušar.

133282585654c70079511f4810665439_w640.jpg

Šarapova je u 'derbiju lepotica' bila ubedljiva i slavila rezultatom 6:3, 6:2, posle nešto manje od 80 minuta igre.

Ruskinja je još jednom pokazala da voli da igra protiv Bušar – pobedila je četvrti put u isto toliko susreta, uz samo jedan izgubljen set.

Ona će se u sedmom polufinalu u Melburnu sastati sa zemljakinjom Jekatarinom Makarovom, koja je takođe bila ubedljiva protiv Simone Halep.

Šampionka iz 2008. godine silovito je otvorila duel i već na startu napravila brejk. Njena protivnica bila je nervozna i od prvog gema je to nezadovoljstvo javno pokazivala, često gestikulirajući prema svom timu.

Pri rezultatu Judžini je forhendom spasla jednu brejk loptu, da bi već u sledećem gemu u dva navrata propustila da se rezultatski vrati u meč. Šarapova je postajala sve sigurnija i agresivnija u finišu seta, pa je novim brejkom povela sa 1-0.

U drugom gemu drugog seta Kanađanka se ponovo izvukla, ali nije uspela u četvrtom – brzo je Maša došla do 15:40 i povela sa 3:1. Bušar je konstantno bila u zaostatku, jurila je rezultat što je učinilo da bude dodatno stegnuta u bitnim trenucima. Do kraja meča nije uspela da se izbori ni za jednu brejk šansu, da bi Šarapova u velikom stilu osvojila i drugi set.

Druga igračica planete osvojila je 20 poena više (66:46), a meč je završila sa 19 vinera i jednom neiznuđenom greškom manje. Judžini je s druge strane mnogo grešila, i upravo je 30 grešaka koštalo boljeg rezultata.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Makarova razbila Halep za polufinale
Ruska teniserka Jekatarina Makarova razbila je Simonu Halep sa 6:4, 6:0 i plasirala se u polufinale Australijan opena.

107900601054c6ee681f7c0907333124_w640.jpg

Makarova je odigrala briljantan meč protiv treće igračice sveta i posle okruglo 70 minuta igre obezbedila drugo uzastopno Gren slem polufinale.

Ona će se u borbi za titulu sastati sa pobednicom drugog četvrtfinala u kom se sastaju Marija Šarapova i Judžini Bušar.

Simona je odigrala razočaravajući meč – napravila je čak 31 neiznuđenu grešku u 16 gemova, uz 15 direktnih poena. Taj odnos kod Jekatarine bio je 10:20, što joj je omogućilo da među najbolje četiri uđe bez izgubljenog seta.

Ruskinja je meč na 'Rod Lejver Areni' otvorila mnogo bolje i već posle osam minuta imala prednost od 3:0, uz dva brejka. Halep je uspela da se vratila, ali je Makarova zadržala prednost do kraja seta, spasivši jednu brejk loptu odličnim servisom, kod rezultata 4:3.

Nastavila je 10. teniserka sveta da dominira bekhendom, forhendom je završavala izgrađene poene, dok joj je servis funkcionisao savršeno u bitnim trenucima. Halep je imala čak pet prilika da joj oduzme servis u drugom setu, ali je Ruskinja sve neutralizovala i sjajnom serijom došla do konačnog trijumfa.

„Osećam se sjajno, ona je veoma teška protivnica. Igrale smo pre dve godine, tada sam izgubila, a i danas nije bilo lako na terenu, koliko god to rezultat pokazivao. Uvek smo igrale duge poene – ona ne pravi mnogo grešaka i sjajno čita igru, zato sam znala da moram biti agresivnija. Nisam žurila i igrala sam pametno“, rekla je Makarova posle meča.

Razlog poraza rumunske teniserke leži upravo u propuštenim šansama, pošto je napravila samo jedan brejk iz devet mogućnosti. S druge strane, Makarova joj je oduzela servis pet puta iz šest pokušaja.

„Navikla sam da budem u četvrtfinalima, sada moram da se naviknem na polufinala. U prošlom je bila Serena. Ona je sjajna igračica, nikada nije lako igrati sa njom, nezavisno od faze turnira. Iz tog meča sam mnogo naučila, nadam se da ću više uživati u ovom polufinalu“, dodala je Jekatarina.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.510
Sjajni Berdih počistio Nadala!
Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:0, 7:6.

159292150954c72acfd3cc9185292383_w640.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Berdih je odigrao fantastičan meč, potpuno kontrolisao dešavanja na terenu i na kraju zasluženo slavio posle dva sata i 13 minuta igre.

Takođe, Tomaš je pobedio posle 17 uzastopnih neuspeha protiv španskog tenisera i sprečio ga da obori rekord po broju vezanih pobeda nad jednim igračem.

Čeh je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi i još uvek nije izgubio set na Australijan openu. Pokazao je izuzetnu mentalnu stabilnost u važnim trenucima – bio je toliko fokusiran da do završnice trećeg seta nijednom nije reagovao, čak ni zbog dobrih poteza.

Servis ga je fenomenalno služio, to je posebno bilo vidljivo u prvom setu kada je sa nekoliko asova i servis vinera spasavao brejk lopte. Osim mentalne stabilnosti i početnog servisa, bitna stavka u trijumfu nad Nadalom bio je i ritern Čeha kojim je prosto izluđivao rivala u prva dva seta. Slao mu je mnogo loptica pod noge i time dobijao priliku da krene napred i poene završava forhendom.

157669009154c72a770b53c755539863_w640.jpg

Bekhend je bio veoma stabilan i doprineo celokupnoj slici na Rod Lejver Areni. Berdih je meč završio sa 46 direktnih poena i 21 neiznuđenom greškom, uz 10 asova, sve četiri spasene brejk lopte i skoro 50% osvojenih poena na servis rivala.

Mogao je i ranije da završi meč, ali mu je Španac mnogo otežao spasivši tri meč lopte. Ipak, odličnim servisom u taj brejku dočekao je konačni trijumf.

Nadal je bio potpuno van ritma – slabo se kretao, delovao je umorno i servisi su mu bili preslabi. Napravio je čak šest duplih grešaka, na drugi servis osvojio je mizernih šest poena iz 21 pokušaja. U prva dva seta nikako nije mogao da pogodi forhend, ali je u trećem malo podigao nivo igre u odnosu na onaj kojim je izgubio devet vezanih gemova.

Susret je završio sa 24 direktna poena, dva manje od broja neiznuđenih grešaka.

Ravnopravan tenis videli smo samo u trećem delu igre, pošto je u prva Berdih gospodario terenom. Napravio je brejk za 3:1 u prvom, uspeo da izvuče težak naredni gem i nastavi da eksploatiše slabu igru Španca. Ponovo je oduzeo servis protivniku i krenuo u nezaustavljivi niz do 6:2, 6:0 za samo sat vremena igre. Publika je bila na strani Nadala, želela duži meč, ali se tome Berdih suprotstavio.

Tok meča:
166298980354c70e70453b4324650584_w640.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith

Četvrtfinalni duel otvorio Berdih sigurnim servis gemom bez izgubljenog poena. Nadal je uzvratio, iako je izgubio dva poena, ali je do 1-1 stigao dobrim servisima u telo rivala.

Uzeo je prvi poen na servis Čeha odličnim pasingom, ali je Berdih odservirao dva asa što mu je omogućilo da ode na 2:1. Tada je usledio pritisak na servis Španca i prvi brejk kojem je i Nadal znatno doprineo sa nekoliko nekarakterističnih grešaka iz forhenda.

Činilo se da je Tomaš blizu 4:1 kada je Rafa od gem lopte vezao tri poena. Dobrim servisom Berdih je neutralizovao jednu brejk šansu, dok je na drugoj njegov rival pogodio mrežu. Usledila su dva dobra napada za 4:1.

Prvi put u meču treći teniser sveta uzeo je gem sa nulom, a onda i dva puta kaznio rivala za loš izlazak na mrežu. Bilo je 0:30 kada je Berdih vezao nekoliko dobrih servisa što mu je omogućilo da forhendom beleži vinere i izvuče se na 5:2.

Češki igrač delovao je izuzetno mirno na terenu – dobro je pogađao forhende i čekao greške Nadala. Posle jedne iz forhenda došao je do dve vezane set lopte, a već prvu je iskoristio divnim napadom bekhendom po paraleli – 6:2.

126192831954c712a661ee0550171798_w640.jpg

Beta/AP Photo/Vincent Thian

Uz male poteškoće Čeh je poveo u prvom setu i nastavio već u drugom da napada protivnika. Odlično čita servise od samog početka, a upravo dobri riterni dali su mu nove dve šanse. Prvu je propustio da realizuje na mreži, ali je kod druge odigrao neverovatan ritern slajsom i Nadal je poslao lopticu u mrežu. Usledio je novi ekspresan gem za 3:0.

Videlo se od početka meča da španski igrač nije u elementu, ali niko nije očekivao da će Berdih posle manje od sat vremena imati 6:2, 5:0. Sa dve duple servis greške napravio je novi brejk, a onda bombama iz početnog udarca došao na gem od drugog seta.

Tomaš nije želeo da spusti nogu sa papučice gasa – vineri su pljuštali sa svih strana, forhend, pa dva bekhenda iz riterna i osvajanje drugog seta sa nulom – 6:0.

27988281654c72a7a37fbf224384668_w640.jpg

Nastavljeno je istim ritmom i na startu trećeg seta, a Nadal je konačno uspeo da prekine seriju od devet uzastopno izgubljenih gemova. Na 30:30 vezao je dva dobra servisa i izjednačio na 1:1. Prvi put u meču publika je imala razlog za slavlje, pa je tek treći gem Rafe pozdravila bučnim aplauzom.

To nije smetalo momku s druge strane mreže koji je zadržao potpunu koncentraciju – izgubio je samo jedan poen i poveo sa 2:1.

Šampion iz 2009. godine podigao je nivo igre u odnosu na prvi deo meča i naterao navijače da postanu još glasniji. Počeo je više da se izvlači na forhend, igra agresivnije, i broj vinera je krenuo da raste. Uzeo je dva sigurna gema i izjednačio na 3:3.

Tada su usledila dva neizvesna gema – prvo je Nadal brejk loptu spasao as udarcem, da bi došao do dve odvojene prilike da prvi put u meču oduzme servis protivniku. Ipak, Berdih je i pored nekoliko kikseva na mreži uspeo da veže dva dobra servisa i povede sa 5:4.

Pri rezultatu 6:5 Berdih je imao dve meč lopte, ali se Nadal izvukao sjajnim servisima i odveo set u taj brejk. Posle forhend paralele bilo je 5:1 za Čeha i svi su očekivali kraj kada se Rafa vratio sa dva vinera. Ipak, Berdih je napravio još jedan mini brejk riternom i servisom završio meč.

Natrag