ATP Masters Series - Monte Carlo 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Novak lako sa Haseom, sledi Berdih

AG Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedivši u četvrtfinalu Robina Hasea sa 6:4, 6:2.

174231854f914d8a6f304530929055_size3.jpg

Bio je to treći međusobni duel Srbina i Holanđanina i treća pobeda najboljeg svetskog tenisera koji još uvek nije izgubio ni set od Hasea.
Đoković je imao mali pad u prvom setu, ali je sveukupno odigrao veoma dobar meč i bez većih problema je slavio. Meč je prelomljen krajem prvog i početkom drugog seta kada je serpski teniser dobio šest vezanih gemova i poveo sa 6:4 i 4:0.
Njegov protivnik u subotnjem polufinalu biće Čeh Tomaš Berdih koji je prethodno savladao Endija Marija sa 2:1.

Meč je počeo veoma čudno, Hase je zaigrao rasterećeno i iskoristivši drugu brejk loptu poveo je na startu. To je međutim bio samo trenutak nepažnje Đokovića koji je odmah podigao nivo igre, napravio je dva brejka i poveo je sa 4:1.

Imao je Novak u šestom gemu još tri brejk lopte i veliku priliku da praktično završi prvi set, ali Hase se izvukao i odmah u narednom gemu je vratio brejk i to bez većih problema. Imao je Đoković i u narednom gemu brejk priliku, ali Holanđanin se ponovo izvukao i izjednačio je na 4:4.

Mogao je Hase da produži seriju dobijenih gemova na pet pošto je u sledećem imao brejk loptu, ali nije uspeo i srpski teniser je došao na korak od prvog seta. Nije 55. igrač sveta izdržao pritisak i u desetom gemu je okončan prvi set. Novak ponovo nije odigrao ništa specijalno, ali uspeo je da natera protivnika na nekoliko grešaka i posle 45 minuta poveo je sa 1:0.

U drugom setu stvari su došle na svoje mesto. Đoković je reukovao broj neiznuđenih grešaka i šanse Hasea su automatski znatno umanjene. Srpski teniser je dobio šest vezanih gemova, poveo je sa 4:0 uz dva brejka prednosti, ali je tu seriju neočekivano prekinuo dozvolivši rivalu da vrati jedan brejk i to bez izgubljenog poena.

Novak je prvu meč loptu imao u sedmom gemu na svoj servis, nije je iskoristio, ali jeste drugu u narednom gemu i tako je posle sat i 17 minuta ipak rutinski završio posao.

Izvor: B92

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Đoković: Moram da ostanem jak[/h] Novak Đoković se na ubedljiv način plasirao u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

4913169974f917c1dafa25089634819_size3.jpg
Trijumfi nisu iznenađenje, ali su je uspeh izuzetan, s obzirom na okolnosti.
Dan posle porodične tragedije Novak je nastavio da ređa pobede, a Robin Hase mu nije predstavljao veliku prepreku. Đoković je utiske o svemu što se događa u ova dva dana preneo našem izveštaču sa turnira u Kneževini.
S obzirom na okolnosti koje su me zatekle prethodna dva dana moram da budem zadovoljan samim plasmanom u polufinale, srećan sam samim tim što sam izašao na teren, do samog početka meča nisam ni sam znao da li ću moći da izađem“, izjavio je Đoković za naš sajt.

Tužne vesti srpskog asa su stigle dok se zagrevao za jučerašnji duel sa Dolgopolovim.

Kada primite takve vesti nijedan trenutak nije dobar trenutak, pogotovo za vreme ovako bitnog turnira, ali život ide dalje ja se sećam svog dede i za njega me vežu najlepša sećanja. Znam da je on i dalje ovde duhom i da bi hteo da nastavim da igram. Tako da ću dati sve od sebe da nastavim u dobrom ritmu i dam sve od sebe u polufinalu“.

U takvoj psihološkoj situaciji oscilacije su logična stvar, a na osnovu igre lako je primetiti kada je Đoković potpuno koncentrisan na meč, jer gemovi tada praktično sami dolaze.

Pa da, to je za mene najveći zadatak sutra. Moram da ostanem jak psihički, da prevaziđem to u glavi i da gledam da održim kontinuitet i koncentraciju, i da oscilacije svedem na minimum jer je i juče i danas bilo više nego očigledno da sam imao svoje uspone i padove u igri.Ali opet kažem to je pored okolnosti i normalno. Daću sve od sebe sutra da do toga ne dođe i da bude drugačije“.

Podrška za srpskog asa sve je veća u Monte Karlu, stigla su mu oba brata.

„To mi puno znači, zaista puno znači i njima da budu ovde, da budemo svi zajedno u ovako teškim trenucima, kada izgubite nekog tako bliskog čoveka koji je igrao veliku ulogu u vašim životima. To ni malo nije prijatno saznati i doživeti. Ali opet kažem život ide dalje“, zaključio je Đoković u razgovoru sa našim Milanom Boškovićem.

Đokovića u subotu očekuje polufinale sa Tomašom Berdihom.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Kraj za Viktora i u dublu[/h]
Srpski teniser Viktor Troicki i Švajcarac Stanislas Vavrinka zaustavljeni su u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu u konkurenciji dublova, pošto su izgubili od belorusko-kanadske kombinacije Maks Mirnji/Danijel Nestor sa 6:4, 7:5.
Troicki i Varvinka pružili su veliki otpor u borbi za polufinale. Međutim, nisu uspeli da savladaju favorite Mirnjija i Nestor. Protivnici su u odlučujućim trenucima imali više koncentracije i na kraju su zasluženo slavili.
viktor4.jpg

Belorusko-kanadska kobinacija će u polufinalu igrati protiv Nenada Zimonjića i Francuza Mikaela Lodre, koji su savladali Austrijance Oliver Marah i Aleksandera Peju sa 6:2, 6:1.
Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,95 miliona evra.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Novak u finalu Monte Karla

Đoković - Berdih 2:1 ( 4:6 ; 6:3 ; 6:2)

Najbolji teniser sveta boriće se za trofej turnira masters serije u Monte Karlu koji do sada nije osvojio. Novak je u polufinalu savladao Tomaša Berdiha sa 2:1 Posle dva sata i 41 minut igre Nole je uspeo da slomi otpor neugodnog protivnika i dođe do devetog trijumfa u međusobnim duelima. Đokovićev protivnik u borbi za titulu biće poznat posle drugog polufinalnog duela u kome se sastaju Rafa Nadal i Žil Simon.
Vodeći teniser na svetskoj rang listi Novak Đoković plasirao se danas u finale turnira u Monte Karlu, pošto je sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:2) bio bolji od Tomaša Berdiha iz Češke.
nole-mk7.jpg

Đoković će sutra u finalu igrati protiv pobednika duela Rafael Nadal - Žil Simon, koji se igra kasnije danas.
Prvi set u duelu prvog i sedmog igrača na ATP rang listi obeležen je velikom borbom i dugim gemovima. Đoković je prvi napravio brejk, kada je poveo sa 4:2, ali je već u narednom gemu Berdih uzvratio i oduzeo servis protivniku.
bedrih-mk1.jpg

Čeh je došao do brejka i u devetom gemu, posle čega je uspešnim servisom poveo sa 1:0 u setovima.
Đoković je u drugom setu podigao nivo igre i poveo sa 3:0, posle čega je brzo došao do izjednačenja u setovima.
Najbolji srpski teniser nastavio je sa dobrom igrom i u trećem setu. Već u prvom gemu napravio je brejk, a onda poveo sa 4:0 i meč rutinski priveo kraju.
nole-mk8.jpg

Đoković je, pak, proživeo nekoliko teških dana u Monte Karlu, jer mu je uoči meča da Dolgopolovim umro deda, što je, naravno, dramatično uticalo na njegovu igru u tom meču, ali i u petak protiv Robina Hasa. Prvi reket sveta je uspeo da, na trenutak, isključi emocije i dobije ova dva meča.
U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Žil Simon.

Izvor: RTS

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]MK: Braća Brajan prvi finalisti[/h] AK Amerikanci Majk i Bob Brajan prvi su finalisti Mastersa u Monte Karlu u konkurenciji dublova.

13819831794f92962523e77527818775_size3.jpg

Beta/AP​
Brajani su posle velike borbe u prvom polufinalu savladali špansku kombinaciju Marsel Granoljers - Mark Lopes sa 6:4, 7:6.
U drugom polufinalu igraće Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra protiv rusa Maksa Mirnjeg i bivšeg zimonjićevog partnera Danijela Nestora. Meč bi trebalo da počne oko 15 časova.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]MK: Đoković - Nadal[/h] AG Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se u nedelju od 14 časova u finalu turnira Masters serije u Monte Karlu uz direktan prenos na televiziji B92.

3696981484f93091929d99095121885_size3.jpg
Biće to njihov 31. međusobni meč, Španac je dobio 16, ali je u poslednjih sedam trijumfovao srpski teniser.
Dvojica igrača su se već jednom sastala u finalu Monte Karla 2009. godine i tada je pobedio Nadal.
Đoković je na putu do finala eliminisao Andreasa Sepija, Aleksandra Dolgopolova, Robina Hasea i Tomaša Berdiha. Iako mu se u četvrtak desila porodična tragedija, nabolji teniser sveta je smogao snage i nastavio da igra na turniru. Nije pružao svoje najbolje partije, ali mu je i to bilo dovoljno da se plasira u finale.

Novak je za B92 rekao želi da osvoji trofej na svom omiljenom turniru i prekine Nadalovu seriju pobeda, dok Rafa smatra da je srpski teniser favorit.

Nadal je imao prilično lak žreb bez ozbiljnijih protivnika i na putu do finala nije izgubio set. Špancu je pobeda u polufinalu nad Francuzom Žilom Simonom bila 41. uzastopna na šljaci u Monte Karlu na kojoj je prethodnih sedam godina osvajao titulu.

Do prošle godine, Nadal je bio neprikosnoven na šljaci na kojoj Đoković nije uspevao da ga pobedi. Međutim, 2011. godine na Mastersu u Madridu Novak je savladao Rafu na njegovom terenu i to u dva seta. Da pobeda u 'Magičnoj kutiji' nije slučajnost, najbolji teniser sveta je pokazao u Rimu u kojem je bio još ubedljiviji.
Ove godine su se sastali samo jednom i to u pravom teniskom klasiku u finalu Otvorenog prvenstva Australije koje je dobio Đoković u pet setova.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Novak za B92: Želim trofej[/h] AG Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je za B92 da će dati sve od sebe kako bi pobedio u nedeljnom finalu.

17185390354f92d9dd0f6a4204786802_size3.jpg
Đoković je posle velike borbe u polufinalu savladao Tomaša Berdiha, a u borbi za trofej verovatno ga očekuje Rafael Nadal.
„Pre svega želim da osvojim ovaj trofej u Monte Karlu, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Ovde živim i imam ovde dosta prijatelja koji dolaze da me podržavaju na mečevima, zaista volim ovaj turnir.“
„Nikada nisam osvojio ovaj trofej, igrao sam jednom u finalu, izgubio sam baš od Nadala... On je pobedio 40 mečeva za redom ovde, tako da je on definitivno poslednji izazov, poslednja prepreka do tog trofeja i ukoliko želim da dođem do tog trofeja moraću da ga pobedim. Ja sam svestan da je njegova omiljena podloga šljaka, on je najbolji igrač ikada u tenisu koji je igrao na ovoj podlozi. Znam kako da igram sa njim, biće sigurno teže nego na drugim podlogama, činjenica je i da nisam u najboljem ritmu ili u najboljoj formi kao što sam bio možda u Majamiju, ali izvlačim iz sebe maksimum svakog dana, trudiću se da verujem u pobedu i da na kraju uspem u tome“, rekao je Đoković za B92.

Uslovi u Monte Karlu su proteklih dana bili loši, Novaka je tokom duela sa Dolgopolovim prekidala kiša, a neverovatno jak vetar bio je prisutan tokom duela sa Berdihom.

„Svaki dan je novi dan i svaki dan donosi neke druge okolnosti. Protiv Dolgopolova je bila specifična situacija gde sam se emotivno malo lošije osećao na terenu, ali prevazišao sam te svoje psihičke probleme i uspeo sam da podignem nivo igre iz dana u dan. Danas sam opet imao oscilacije, imao sam frustraciju na kraju prvog seta gde sam mislim mogao da privedem taj set kraju, ali dozvolio sam mu da se vrati u meč i da dobije taj prvi set. Nekako sam i očekivao da možda neću imati konstantnost na terenu. Iako sam se dosta nervirao, uvek sam pokušavao da se unutar sebe bodrim i da pokušam da dam sve od sebe i na kraju se to isplatilo. Napravio sam krucijalan brejk na 1:0 u drugom setu, taj brejk je promenio momenat meča i onda sam se osetio bolje na terenu.“

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Zimonjić i Ljodra bez finala[/h] MN Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra nisu uspeli da se plasiraju u finale mastersa u Monte Karlu.

17637376434f931e8a4c250734419072_size3.jpg
Bolji od njih bili su Belorus Maks Mirnji i Kanađanin Danijel Nestor sa 2:1 (4:6, 6:4, 10:5), posle 80 minuta igre.
Belorusko-kanadski par će u finalu protiv braće Brajan pokušati da osvoje treći turnir ove sezone, nakon trijumfa u Brizbejnu i Memfisu.
Bob i Majk Brajan su u polufinalnom meču bili bolji od španskog para Granoljers/Lopez.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Nadal: Novak je favorit[/h] AG Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković favorit u nedeljnom finalu turnira Masters serije u Monte Karlu.

16027235534f930fb350054388820310_size3.jpg
Meč počinje u 14 časova uz direktan prenos na televiziji B92.
„Kada vas jedan igrač pobedi sedam puta zaredom na travi, šljaci i tvrdoj podlozi onda je lako reči ko je favorit“, izjavio je Nadal.
Španac je u polufinalu savladao Francuza Žila Simona u dva seta i tako zabeležio 41. uzastopnu pobedu u Monte Karlu. Uprkos tome, Nadal kaže da se ne oseća najbolje na terenu.

„Osećam se gore nego u Melburnu jer tamo nisam imao fizičkih problema. Mogao sam da treniram, igrao sam mečeve u četiri ili pet setova, četiri protiv Bergiha i četiri protiv Federera. To je mnogo pripreme za finale. Ovde sam odigrao samo četiri meča i to u dva seta“, kaže Nadal.

Španac zna šta je potrebno da bi pobedio najboljeg na svetu.

„Znam da moram da budem agresivniji. Na kraju krajeva, ne možete mnogo da promenite svoju igru, nemam talenat za to. Pokušaću da promenim nekoliko stvari, kao što sam to učinio u Australiji npr. da igram agresivnije. To je jedini način. Srećan sam zbog načina na koji sam igrao finale Australijen Opena i tada sam rekao da sam na dobrom putu da pobedim Novaka. Ipak, imao sam problema sa povredom kolena, posebno u Majamiju“, kaže Rafa.

Đoković i Nadal će u nedelju odigrati 31. međusobni meč.

„Sutrašnji meč će biti odličan test za mene. Moram da pokušam duže riterne i da budem više u terenu nego danas, da kontrolišem poene. Nemoguće je protiv Novaka osvajati poene ako ste iza osnovne linije jer se suviše dobro kreće“, rekao je Nadal.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]MK: Nadal ubedljivo do osme titule[/h] AG Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Monte Karlu od Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1 posle samo 78 minuta-

6579699494f93f03e35c5c448361270_size3.jpg
Španac je tako osvojio ovaj turnir osmi put uzastopno a ujedno je i prekinuo seriju od sedam poraza protiv prvog tenisera sveta.
U finalnom duelu Đoković nije bio ni blizu svog nivoa. Nadal je kontrolisao dešavanja na terenu od početka do kraja meča i sasvim zasluženo je stigao do 17. pobede u 31. međusobnom duelu sa najboljim na svetu.
Bez obzira na poraz, Đoković će od ponedeljka uvećati prednost u odnosu na najvećeg rivala na ATP listi. Srpski teniser trebalo bi da ima 13.270 ATP poena, a Španac 9715.

Nadal je prepustio Đokoviću da prvi servira, a srpski teniser je počeo veoma dobro dobivši uvodni gem bez izgubljenog poena. Imao je Đoković u drugom gemu polupriliku, imao je 15:30 na servis Nadala, ali je Španac odservirao tri vinera i izvukao se. Već u sledećem gemu videli smo prvi brejk na meču pošto je Novak napravio nekoliko nekarakterističnih neiznuđenih grešaka.

Izuzimajući uvodni gem bilo je očigledno da je Španac bolje ušao u meč. Potvrdio je brejk bez većih problema, ali se u petom gemu probudio i Đoković. Srpski teniser bio je u teškoj situaciji (15:30), ali je odigrao nekoliko odličnih poena koji su podsetili na finala iz Madrida i Rima prošle godine i smanjio je na 3:2.

Španac je u početku servirao veoma dobro i dobijao je svoje gemove dosta lako, a u sedmom gemu je uz puno sreće i nekoliko grešaka Novaka stigao do još jedne brejk prilike. Đoković nije dozvolio da prvi set već tada praktično bude odlučen i smanjio je na 4:3.

Ni u nastavku prvog seta Đoković nije pronašao rešenje za servis velikog rivala. Nadal je u celom prvom setu izgubio samo četiri poena na svoj servis, a set je ookončao napravivši još jedan brejk za 6:3 posle 43 minuta.

Bekhend je Đokoviću pravio najveće probleme u ovom meču, što je bilo vidljivo i na startu drugog seta. Nadal je odmah napravio i treći brejk na meču i dobivši svoja dva servis gema poveo je sa 3:0. Početkom drugog seta Đoković je delovao rezignirano, olako je pravio greške pa je Nadal dobivši i šesti uzastopni gem poveo sa velikih 4:0.

Tek u petom gemu drugog seta Novak je došao do prve brejk lopte na meču, i to tri vezane. Iskoristio je već prvu, ali je već u narednom gemu Nadal uzvratio na isti način i došao je na korak od trofeja. Samo par minuta kasnije sve je bilo gotovo i Španac je u velikom stilu došao do 42. uzastopne pobede u Monte Karlu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag