ATP Masters Series - Monte Carlo 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Simon pobedio Tipsarevića[/h] JT Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

16756586164f6df97a13d7d308967157_size3.jpg
Drugog igrača Srbije pobedio je u osmini finala Francuz Žil Simon rezultatom 6:0, 4:6, 6:1, posle 2 sata i 17 minuta.
Simon je tako sačuvao stoprocentni učinak protiv Tipsarevića u četiri meča tokom karijere. U sledećem meču njegov rival biće zemljak Žo Vilfred Conga, koji je pobedio Fernanda Verdaska iz Španije - 7:6 (9-7), 6:2.
Srpski teniser samo je u drugom setu servirao dobro i igrao na nivou, na koji smo navikli u prethodnih godinu dana.

Pogledajte tok meča

Tipsarević je na samom početku imao dve prilike za brejk, ali je Simon uspeo da se odbrani i povede sa 1:0. Francuski teniser je nastavio u istom ritmu i odmah potom je oduzeo servis Janku za 2:0. U trećem gemu usledio je kratak prekid zbog kiše, pri rezultatu 15:15, ali je igra brzo nastavljena. Taj gem bio je veoma neizvestan, viđeno je šest izjednačenja, a iako je Janko imao nekoliko prilika za brejk nije uspeo da ih iskoristi.

Janko je u tim trenucima igrao veoma dobro, ali su nijanse prevagnule na Simonovu stranu. Ipak, Francuz je tako samo nastavio niz, a uz novi brejk i siguran servis gem, Tipsarević je već u šestom gemu servirao za opstanak u setu. Srpski teniser u tome nije uspeo, pa je Francuz za 47 minuta igre došao do 1:0 u setovima.

Simon je u prvom gemu drugog seta nastavio niz, da bi ga Tipsarević konačno prekinuo u narednom gemu, u kojem je Francuzu prepustio samo jedan poen. Janko je od tada zaigrao mnogo agresivnije što je rezultiralo mnogo boljom igrom na servis Simona, pa je odmah u narednom gemu došao do brejka za prednost od 2:1, a potom ga je i osigurao. U naredna dva gema obojica su osvajali svoje servise pa je Janko bez problema zadržao vođstvo.

Tipsarevićev servis potrđuje se kao ozbiljan problem za francuskog igrača, koji se u drugom setu muči da stigne do poena na servis srpskog igrača. Janko je bez većih problema stigao do 5:3, a nad Monte Karlom ponovo se skupljaju oblaci, igra još traje.

Simon je u finišu seta pružio snažan otpor, odbranio jednu set-loptu, ali drugu nije, pa je Janko dobio set 6:4.

Na početku trećeg seta Janko je imao dve brejk lopte, ali je Simon uspeo da sačuva servis. Simon se dobro nosio sa našim asom u drugom gemu, ali je servis opet bio dovoljan da Janka dovede do 1:1.

Posle još jednog Simonovog sačuvanog servisa Francuz pravi brejk, posle jednog lošeg bekhenda srpskog tenisera, a zatim i odličnog riterna Francuza.

Simon je još jednom bio siguran na svoj servis, a posle dugog gema u kojem je Tipsarević bio na poen od osvajanja, Simon je serijom dobrih udaraca napravio novi brejk i došao na korak od pobede, a zatim je bez većih problema dobio i preostali gem.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Janko za B92: "Taktički neuspeh"

AK Janko Tipsarević eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, a u intervjuu za B92 posle meča izrazio je svoje razočaranje porazom.

18585916204f904343d2d83103169624_size3.jpg

Bolji od Tipsarevića bio je Francuz Žil Simon sa 6:0, 4:6, 6:1, posle dva sata igre po kišnom vremenu u Kneževini Monako.
Tipsarević je za B92 istakao da je taktički loše odigrao, bezpotrebno žurio u nekim momentima, i dozvolio rivalu da mu "uđe u glavu". Janko je istakao da je morao da iskoristi veći broj brejk lopti, ali da su uslovi kišni više odgovarali Simonu.
Tipsarević je posle dva sata borbe deveti put uzastopno poražen od Simona, a smatra da je taktički loše odradio meč.

"Sva četiri prethodna meča bila su veoma tesna, ali nikako taktički da ispratim do kraja šta treba da radim. Bez potrebe počinjem da se zaleće, počinjem da žurim. Zarobim se na toj bekend dijagonali gde se nekako uspavam i onda on počinje da kontrira i svaki put dozvolim da mi uđe u glavu i da se završi kobno po mene".

Janko Tipsarević eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, a u intervjuu za B92 posle meča izrazio je svoje razočaranje porazom.

11928951804f9042c4cb9e8180603688_size3.jpg

Beta​

Bolji od Tipsarevića bio je Francuz Žil Simon sa 6:0, 4:6, 6:1, posle dva sata igre po kišnom vremenu u Kneževini Monako.
Tipsarević je za B92 istakao da je taktički loše odigrao, bezpotrebno žurio u nekim momentima, i dozvolio rivalu da mu "uđe u glavu". Janko je istakao da je morao da iskoristi veći broj brejk lopti, ali da su uslovi kišni više odgovarali Simonu.
Tipsarević je posle dva sata borbe četvrti put uzastopno poražen od Simona, a smatra da je taktički loše odradio meč.

"Sva četiri prethodna meča bila su veoma tesna, ali nikako taktički da ispratim do kraja šta treba da radim. Bez potrebe počinjem da se zaleće, počinjem da žurim. Zarobim se na toj bekend dijagonali gde se nekako uspavam i onda on počinje da kontrira i svaki put dozvolim da mi uđe u glavu i da se završi kobno po mene".

Tipsarević je posle lošeg prvog seta zaigrao bolje u drugom, ali je ponovo pao u odlučujućem koji je izgubio 6:1.

"Pošto sam ja u prvom setu pravio veliki broj neiznuđenih grešaka on se malo uspavao i počeo dosta sporije da igra što sam ja na neki način koristio. Nisam ja samo počeo lošije da igram u trećem setu već je i on počeo više da udara, povećao mu se procenat drugog servisa. Mislim da je 6:1 nedopustivo, imao sam previše šansi koje nisam iskoristio. Na ovoj podlozi, po ovakvom vremenu, gde je zima, gde pada kiša, gde su uslovi idealni za njega, gde servis ne značu mnogo, mislim da sam morao da iskoristim mnogo više brejk lopti".

Meč osmine finala je kasnio zbog kiše, a tokom trajanja duela ona je nastavila da pada manjim intenzitetom, što nije odgovaralo Tipsareviću.

"Ne bih da se, uslovno rečeno vadim i da se pravdam što sam izgubio, ali ovi uslovi za igru su odgovarali mom protivniku. Bilo je hladno, mokri su tereni što znači da lopta nije odskakala visoko, a po toj kišici smo i igrali dva sata gde su se meni stalno kvasile naočare i maglile i nisam čak ni najbolje video. Ali opet, izgubio sam meč i idemo sledeće nedelje u Barselonu".

Janko je svestan da je u Monte Karlu mogao da osvojio 400-500 bodova, očekivao je polufinale, ali se sada okreće Barseloni.

"Žreb mi je bio naklonjen. Simon je neugodan protivnik, kao i Conga, ali svi znaju da najbolje rezultate prave na betonu. Očekivao sam bar polufinale na ovom turniru. Dobra strana tenisa je što već sledećeg ponedeljka počinje Barselona, gde ću biti visokorangiran među nosiocima gde ću tražiti novu šansu".

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Nadal lako, Beneto predao Mariju[/h] SO Sedmostruki prvak turnira u Monte Karlu Rafael Nadal zabeležio je 41. pobedu u Kneževini.

471459814f905233eb4bc670412359_big.jpg
U meču trećeg kola Španac je deklasirao Mihaila Kukuškina iz Kazahstana sa 6:1, 6:1 i za plasman u polufinale boriće se sa Stanislasom Vavrinkom, koji je u dva seta dobio Nikolasa Almagra.
Beneto je predao meč Mariju pri rezultatu 6:5 za Škota zbog povrede skočnog zgloba i ručnog zgloba. Povredu je doživeo dva poena ranije kada je pao na zemlju i nezgodno se dočekao.
Marija u četvrtfinalu očekuje Tomaš Berdih, koji je dobio Keija Nišikorija sa 2:6, 6:2, 6:4. Pri rezultatu 4:4 u odlučujućem setu Japanac je na brejk lopti promašio relativno lak forhend, to ga je psihološki poljuljalo, pa je Čeh u narednom gemu napravio brejk i došao do pobede.

Conga se mučio u prvom setu sa Verdaskom, ali kada ga je osvojio u taj brejku, drugi set bio je samo formalnost i Francuz će u četvrtfinalu igrati sa zemljakom Žilom Simonom, koji je bio bolji od Tipsarevića.
8032241674f90523401c39572703541_size3.jpg
Beluči je još jednom pokazao da je igrač koji samo bljesne i potom nestane – nakon velike pobede nad Fererom, napravio je nebrojeno mnogo grešaka u duelu sa Haseom, pa je uzeo samo pet gemova.

Sledeći suparnik Holanđaninu odličnog prvog servisa biće naš Novak Đoković.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Nadal: Novače, žao mi je

NK Rafael Nadal kaže da je Novak Đoković pokazao veliku mentalnu snagu u meču sa Aleksandrom Dolgopolovim.

17593910904f909dd7e1ada536132485_size3.jpg

Beta​

Najboljem teniseru sveta je preminuo deda, ali je ipak izašao na teren i savladao Ukrajinca posle preokreta u trećem kolu turnira Masters serije u Monte Karlu.
„Novak je pokazao neverovatnu mentalnu snagu i samo mogu da mu čestitam na onome što je uradio danas. Žao mi je zbog njega i njegovog dede. Rekao sam mu to u svlačionici. Uvek je teško pronaći prave reči u takvoj situaciji“, rekao je Nadal.
Španac je u četvrtak zabeležio 39. pobedu zaredom na šljaci u Monte Karlu. Sedmostruki šampion je bio bolji od Mihaila Kukuškina sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

„Nikada ne očekujete da ćete pobediti sa 6:1, 6:1. Meč je savršeno počeo. Igrao sam mnogo bolje nego u prethodnom kolu, agresivnije, servis mi je bio bolji, ritern takođe. Srećan sam zbog načina na koji sam igrao“, rekao je drugi teniser sveta.

Iako su se neki igrači žalili na kvalitet šljaje, a Žilijen Beneto i Huan Monako se povredili, Nadal smatra da je u savršenom stanju.

„Nije problem u šljaci već u delu terena koji se nalazi iza linija i koji je malo drugačiji. Nije u savršenom stanju, nije dovoljno ravan“, izjavio je Španac.

Nadal će se u borbi za polufinale sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]MK: Đoković – Hase (12h)[/h] SO Najbolji teniser sveta Novak Đoković u petak igra sa Robinom Haseom iz Holandije u četvrtfinalu turnira u Monte Karlu, uz direktni prenos na TV B92.

16651015764f90810ba13e1596217900_size3.jpg
Program na Centralnom terenu počinje u 10.30h duelom Mari – Berdih, a Novak i Hase posle njih izlaze na teren (ne pre 12h).
Oba dosadašnja okršaja Đoković je dobio – 2007. u Bazelu bilo je 6:2, 6:3, a tri godine kasnije na US openu rezultat je glasio 6:2, 6:1, 6:3.
Robin Hase rođen je u Hagu, ima 25 godina, visok je 190cm, a njegovo najjače oružje jeste snažan prvi servis. Trenutno je 55. na ATP listi, što je za 15 mesta niže od njegovog najboljeg plasmana u karijeri.

U karijeri je Hase osvojio osam čelendžera, a prošle godine je na Australijan openu i na Vimbldonu stigao do trećeg kola. Ukoliko eliminišeHolanđanina, Đoković će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Endija Marija i Tomaša Berdiha.

U četvrtfinalu dublova Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra sastaju se posle 13.30 sati sa austrijskim parom Oliver Marah/Aleksander Peja, dok Viktor Troicki i Švajcarac Stanislas Vavrinka igraju posle 15 sati protiv Belorusa Maksa Mirnog i Kanađanina Danijela Nestora.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Friday, April 20, 2012

• [TABLE="class: scheduleTable"]
    [TR]
    [TD="class: mainHead, colspan: 2"] Court Central Start 10:30 am
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] [3] Andy Murray (GBR)
    v
    [/TD]
    [TD] [6] Tomas Berdych (CZE)

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="class: subHead, colspan: 2"] Not Before 12:00 PM

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] [1] Novak Djokovic (SRB)
    v
    [/TD]
    [TD] Robin Haase (NED)

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] Stanislas Wawrinka (SUI)
    v
    [/TD]
    [TD] [2] Rafael Nadal (ESP)

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] [9] Gilles Simon (FRA)
    v
    [/TD]
    [TD] [4] Jo-Wilfried Tsonga (FRA)

[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [TR]
    [TD="class: mainHead, colspan: 2"] Court des Princes Start 12:00 noon
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] [1] Bob Bryan (USA)
    Mike Bryan (USA)
    v
    [/TD]
    [TD] [5] Leander Paes (IND)
    Radek Stepanek (CZE)
    ATP

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] Oliver Marach (AUT)
    Alexander Peya (AUT)
    v
    [/TD]
    [TD] [3] Michael Llodra (FRA)
    Nenad Zimonjic (SRB)
    ATP

[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] Viktor Troicki (SRB)
    Stanislas Wawrinka (SUI)
    v
    [/TD]
    [TD] [2] Max Mirnyi (BLR)
    Daniel Nestor (CAN)
    ATP

[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    [TR]
    [TD="class: mainHead, colspan: 2"] Court 2 Start 2:00 pm
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD] Florian Mayer (GER)
    Jurgen Melzer (AUT)
    v
    [/TD]
    [TD] Marcel Granollers (ESP)
    Marc Lopez (ESP)
    [/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Andy Murray (GBR) - Tomas Berdych (CZE) 7-6(4),2-6,3-6
Novak Djokovic (SRB) - Robin Haase (NED) 6-4,6-2
Stanislas Wawrinka (SUI) - Rafael Nadal (ESP) 5-7,4-6
Gilles Simon (FRA) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA)

Bob Bryan (USA)/Mike Bryan (USA)
- Leander Paes (IND)/Radek Stepanek (CZE) 6-2,6-0
Oliver Marach (AUT)/Alexander Peya (AUT) - Michael Llodra (FRA)/Nenad Zimonjic (SRB) 2-6,1-6

Marcel Granollers (ESP)/Marc Lopez (ESP) - Florian Mayer (GER)/Jurgen Melzer (AUT) 6-0,6-1

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Hase za polufinale[/h]
Novak Đoković, posle veoma teškog dana i prolaska u četvrtfinale turnira u Monte Karlu, igra protiv Holanđanina Robina Hasea. Meč počinje oko podneva, ukoliko kiša ne bude poremetila raspored.
Najbolji teniser sveta uspeo je da prebrodi težak dan u životu i, istovremeno, savlada Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Na putu ka polufinalu prepreka mu je Robin Hase iz Holandije. Meč počinje oko podne.
nole1.jpg

Težak dan...

Đoković i visoki Holanđanin do sada su odigrali dva meča i oba puta je Novak bio bolji. Nole je Hasea pre pet godina u Bazelu dobio sa 2:0 u setovima, a pre dve godine prilično lako ga je pobedio na Otvorenom prvenstvu Amerike.
Hase je 55. na ATP listi, a odlikuje ga snažan servis, što na šljaci Monte Karla i ne predstavlja neku dramatičnu prednost.
Ovaj meč biće još jedan test karaktera Novaka Đokovića, jer na teren izlazi 24 sata posle smrti dede i teškog, emocijama nabijenog meča protiv Ukrajinca Dolgopolova. Ukoliko pobedi, Novak u polufinalu igra sa pobednikom meča između Endija Marija i Tomaša Berdiha.
Nešto kasnije, Nenad Zimonjić i Mikael Lodra igraju protiv austrijskog para Oliver Marah/Aleksander Peja. Po podne Viktor Troicki i Stanislas Vavrinka igraju protiv Belorusa Maksa Mirnog i Kanađanina Danijela Nestora.
hase.jpg

Robin Hase

Izvor: RTS

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]MK: Berdihova lekcija Mariju[/h] AG Čeh Tomaš Berdih prvi je polufinalista turnira Masters 1000 serije u Monte Karlu.

17248084684f914c7fd9f47186117091_size3.jpg
Berdih je u četvrtfinalu pobedio trećeg nosioca Endija Marija sa 2:1, po setovima 6:7(4), 6:2, 6:3 posle dva sata i 48 minuta.
Berdih je potpuno nadigrao Marija ali je imao veoma slabu konverziju brejk lopti (5-16) i zbog toga je meč igran u tri seta.
Bio je ovo šesti duel Čeha i Škotlanđanina i četvrta pobeda Berdiha koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Đoković – Hase.

Podatak da je Berdih imao čak 50 vinera dovoljno govori o tome koliko je kontrolisao duel. Mari je tokom celog meča samo jednom pripretio na servis protivnika i uspeo je da iskoristi jedinu brejk loptu. Škotlanđanin je ponovo igrao previše defanzivno i zbog toga nije ozbiljnije pripretio.

U prvom setu Berdih je propustio pet set lopti, pa je u taj-brejku Mari iskoristio psihološku prednost. Delovalo je da će Čeh popustiti u drugom setu, kao što je to u prošlosti često činio, ali to se nije dogodilo.

Nastavio je da rešeta iz forhenda, servirao je veoma dobro i nije dozvolio Mariju da pomisli na brejk. Na kraju je pored tih 50 vinera imao i 40 grešaka, što je mnogo bolje od Marijevih 20 vinera i 29 grešaka.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
petak 20.04.2012 [h=1]Zimonjić i Ljodra lako u polufinalu[/h] MN Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra plasirali su se u polufinale dublova na mastersu u Monte Karlu.

18736153304f9157bca8afd098998102_size3.jpg
Oni su savladali Austrijance Olivera Maraha i Aleksandera Peju sa 6:2, 6:1, nakon samo 47 minuta igre.
Austrijanci nisu uspeli da naprave nijedan brejk na meču, dok je srpsko-francuski par po dva puta u svakom setu uspeo da oduzme servis protivnicima.
Zimonjić i Ljodra u polufinalu će igrati sa pobednikom meča između Srbina Viktora Troickog i Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Belorusa Maksa Mirnjog i Kanađanina Danijela Nestora.

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,95 miliona evra.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag