Asistenkinja za tri godine zaradila 37.000 mimo plate

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Asistenkinja za tri godine zaradila 37.000 mimo plate



CGO POZVAO NA ODRŽAVANJE FER IZBORA NA PRAVNOM FAKULTETU I IZNIO FRAPANTAN PODATAK:

1288829042.jpg
Podgorica - Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je rektora Univerziteta Predraga Miranovića, predsjednika Upravnog odbora Zorana Rašovića i ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića da se uključe u rješavanje „problema koji potresaju“ Pravni fakultet.
CGO ističe da se to „posebno odnosi na najnovije probleme“ u vezi sa predstojećim studentskim izborima, „za koje postoje indicije da njihov legitimitet i legalitet ozbiljno ugrožava rukovodstvo fakulteta, a posebno dekan Ranko Mujović“.
„Studentski izbori koji su zakazani za 11. novembar su se i prije samog raspisivanja pretvorili u bitku za ili protiv dekana, gubeći time svoj smisao“, piše u saopštenju koje je potpisala pravna savjetnica CGO Snežana Kaluđerović.
Navodi se da se „više studenata Pravnog fakulteta“ obratilo Centru, navodeći da se Mujović „aktivno angažovao u ovom procesu, van svog mandata, pokušavajući da utiče na njega“.

CGO tvrdi da Pravni fakultet ne poštuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama.

„Javnost bi svakako morala znati što je preporučilo jednu asistentkinju da bude članica 11 komisija, na osnovu kojih je u posljednjih tri godine prihodovala više od 37.000 eura“, piše u saopštenju.
CGO navodi da je Senat Univerziteta nedavno donio odluku po kojoj predstavnici studenata imaju pet mjesta u Vijeću, najvišem organu svakog fakulteta, što i „jeste povod da dekan i pojedini zaposleni zloupotrebljavaju studente radi ugroženosti ličnih interesa, obesmišljavajući prava samih studenata na izbor“.
„Stoga je jasan interes kontroverznog dekana Mujovića, koji novinske stranice i priloge odavno puni skandalima koji se vežu za njegov rad, da pronađe “svoje” kandidate za ove izbore, jer bi mu potencijalno isti mogli pomoći svojim glasovima da dobije većinu u Vijeću fakulteta, gdje je odavno izgubio podršku“, piše u saopštenju.
CGO smatra da Miranović, Rašović i Stijepović „moraju svojim djelanjem da spriječe svaku dalju nezakonitost koja šteti Univerzitetu, te izborima koji moraju biti sprovedeni na fer i transparentan način“.
„U suprotnom će se dalja ćutnja protumačiti kao znak podrške nečasnim radnjama u korist onih kojima ta podrška nikako ne pripada, ili ciljevima suprotnim javnom interesu“, navodi se u saopštenju.

Sl. R.
 
Natrag
Top