{Arhiv} stari postovi - rešeni problemi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
15.05.2009
Poruka
1
kako mogu da provalim neciju sifru na msn-u ili sifru njegovog maila,postojili neki program
 
Član
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poruka
383
Verovatno vam je već neko poslao na e-mail, animiranu pozivnicu ili čestitku. U ovom i sledećem prilogu ćemo vam prikazati kako da sami napravite atraktivnu pozivnicu ili čestitku. Za kreiranje grafičkih elemenata koristićemo PhotoShop, a sve elemente ćemo spojiti u animaciju uz pomoć Macromedia Flash-a (naravno za ovaj rad, možete koristiti i druge slične alate). Pa da pređemo odmah na posao.
Za početak pronađite neki svoj fotos ili negu drugu prigodnu sliku. Otvorite dati fotos u PhotoShop-u i smanjite veličinu slike na nekih optimalnih 300 piksela, preko menija Image > Image Size. Proverite da je potvrđena opcija “Constrain proportions”, zbog zadržavanja proporcija slike. Nakon ovoga, ćemo “iseći” deo slike koji ćemo kasnije animirati , pa zato sa palete alata izaberite Lasso.
• Alatkom Lasso opcrtajte željeni oblik, koji ćemo iseći (recimo opctrajte liniju oko svog lika).
• Pritisnite kombinaciju Ctrl+X, radi kopiranja na clipboard.
• Pritisnite kombinaciju Ctrl+N, za otvaranje novog dokumenta slike. Kada se pojavi dijalog, prihvatite predložene dimenzije slike i kliknite OK.
• Pritisnite kombinaciju Ctrl+V i otpustićete sadržaj clipboard-a.
• Izaberite meni File > Save i snimite novu izmenjenu verziju originalne slike, i to kao PhotoShop dokument (ekstenzija .psd).
Na isti način snimite još dve slike, ali tako što malo pomerite poziciju sloja u odnosu na prethodnu sliku. Znači, kliknete na sloj, izaberete alatku [Move Tool] i pomerite sloj tako što ga prevučete mišem.
U prethodnom postupku smo kreirali tri izmenjene verzije originalne slike i snimili ih u formatu “.psd”, da bi i kasnije mogli da vršimo promene na istim slikama. Da bi mogli da “uvezemo” slike u Flash, moraćemo da je konvertujemo u JPEG format. Ako već nije otvorena slika u Photoshop-u, otvorite je i idite na meni [File > Save As], gde ćete u dijalogu izabrati JPEG fajl format i kliknuti [Save]. Te u sledećem upitu izaberite “Quality - High”. Ovaj postupak ponovite za sve tri slike.
Kada smo prebacili slike u JPEG format, uvešćemo ih u Flash i početi animiranje.
Sada možete zatvoriti Photoshop i pokrenuti Flash:
• Pritisnite kombinaciju Ctrl+L da bi otvorili biblioteku objekata animacije.
• Kliknite meni “Options” i izaberite “New Symbol“.
• U novom dijalog unesite prigodan naziv za animaciju i kliknite “Movie Clip” radio-dugme.
• Izaberite meni File > Import, te pronađite vaše .jpg slike na disku, selektujte ih sve i kliknite Open.
Sada ste sve slike uvezli u Flash (tj. u biblioteku objekata), sada ćemo dodeljivati slike određenim frejmovima duž vremenske linije (timeline). Pošto su sve slike, za nijansu, međusobno različite, na ovaj način ćemo kreirati animiranu kretnju. Svaki put kada dodajemo neku sliku potrebno je da je odgovarajuće pozicionišemo.
• Kliknite na vremenskoj liniji “Frame 1“.
• Vaša prva slika će se pojaviti u ‘Movie clip’-u.
• Kliknite desnim tasterom na “Frame 2” i izaberite “Insert blank keyframe“. Dobićete prazan drugi frejm.
• Kliknite na neku od slika u biblioteci (‘Library’), prevucite je na radnu površinu.
• Izaberite meni Window > Inspectors > Object da bi videli osobine objekta. Zapazite osobine X i Y, tj. poziciju u odnosu na dve ose.
• Zaokružite vrednosti u X i Y poljima, i zapamtite ih. Kliknite “Frame 1” i promenite osobine X i Y, tako da budu iste kao i u drugom frejmu.
• Na vremenskoj liniji kliknite desnim tasterom na “Frame 3” i izaberite “Insert blank keyframe“. Pa, prevucite na radnu površinu treću sliku.
• Koordinate X i Y podesite kao kod prva dva frejma.
Pre nego što snimimo našu animaciju (publish), moramo dodati još nekoliko frejmova našem “filmu”. Zapamtite da dobra animacija iziskuje puno truda i zahteva dosta vremena i strpljenja. Ali, ova naša animacija je mali movie clip koji će imati maksimalno 10 frejmova. Ponovite prethodni postupak za dodavanje slika frejmovima: 4, 5 i 6. Kada smo sve to završili, testiraćemo našu malu animaciju, izaberite meni Control > Test Movie i gledajte vaše prvo filmsko “remek-delo”.
Došlo je vreme i da publikujemo naš film, problem može da bude u tome što nemaju svi program Flash na njihovom PC-ju. Ovaj problem ćemo premostiti tako što animaciju možemo da snimimo kao HTML dokument (potreban samo browser) ili kao klasičan Windows “.exe”- izvršni fajl,
• Za publikovanje, izaberite meni File > Publish settings i potvrdite opcije: ‘Flash’, ‘html’ i ‘Windows projector (.exe).
• Kliknite dugme Publish i snimite rad na vaš desktop.
• Zatvorite Flash.
• Dvostruko kliknite na .exe fajl na vašem desktopu.
Pokrenuće se vaša animacija, ostaje vam samo da svojim prijateljima pošaljete animaciju (pozivnicu, čestitku…) putem e-mail-a, kao attachment.
 
Član
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poruka
383
Ako želite da pravite vaše virtuelne 3D glumce, 3D modele i 3D sadržaje, onda morate da isprobate DAZ Studio. DAZ Studio je alat za 3D poziranje i animiranje prepun mogućnosti koji omogućuje korisnicima svih nivoa znanja da lako kreiraju fenomenalne digitalne 3D slike.
Bez obzira da li ste početnik u svetu 3D-a ili ste iskusni umetnik, ustanovićete da je DAZ Studio savršen alat da dizajniranje unikatnih digitalnih radova i animacija sa virtualnim ljudima, životinjama, vozilima, pozadinama i još mnogo toga. Iskusite potpunu kreativnu slobodu sa DAZ Studiom i izrazite sebe kao nikada do sada.
Njihovim rečima:
DAZ Studio je besplatan softver za mase koji želi da oslobodi vaš kreativni genije. Sada je još lakše raditi u ovom programu zahvaljujući funkciji Activity Tabs. Ove kartice će vam omogućiti da koristite svu moć ovog programa bez potrebe da satima proučavate program. Celokupan proces se svodi na Load, Pose, i Render.
Probajte Daz Studio ovde
 
Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
94
E ovako,

Kupila sam printer HP P1005, medjutim imam problm sa instalacijom drivera
Kada wizard dodje do samog kraja i kad treba da kaze ok sve cool finished i tako to. Tu stane i ne mrda.
Ja sam jedno 50 puta ponavljala postupak i na kraju je nekako uspeo ali ne znma ni ja sama kako.
Medjutim u medjuvremenu sam ja formatovala svoj dragi kompijuter i sad imam identican problem i 101 put pokusavam i nece pa nece, probala sma i sa drugim usb kablom i tako dalje i vise me mrzi da ponavljam postupak.
Jel ima neko neki savet, predlog ili tome slicno, sta da uradim?

Hvala i pozdrav!
 
Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
1
A jesi probala da skineš drajver sa neta, pa da instaliraš taj? Možda je taj koji si dobila uz štampač neki "feleričan".
 
Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
94
Eto i to sam probala zaboravi da napisem.
Inace evo malo pre sam probala da instaliram na drugom kompu koji je inace Xp i tu radi
znaci da ima neke veze za Vistom
Ali i drajver sa neta koji je za vistu identicno reaguje
znaci koci i staje na istom mestu
Ma ne znam sta cu,
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Kod:
[url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3435676&lang=en]Select software and drivers[/url]
Ovde ti se nalaze drajveri za vistu, skini ih i probaj, ali pre nego sto ih instaliras proveri sa
Kod:
http://www.revouninstaller.com/
da li ima nekih drajvera za taj model vec instaliranih u komp.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
94
Eto i to sam zaboravila da napisem
ma probala sam ja to vec sve
i sad sam vec ostala bez ideja
 
Član
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poruka
436
Shto ne probash da instalirash drajvere u Safe Modu?
Moguce je da neki programchic se "kove" sa drajverima i zato nece...
Probaj pa javi :)
 
Član
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poruka
16
crypt load jednostavno odbija da radi... nedavno sam skinuo program reg cure sa ovog foruma i msm (ali nisam siguran) da od tada crypt load nece da radi... znachi i za crypt load i za router client mi izlazi ono send eror report... i takodje za social club za gta 4 ali mi to i nije vazno poshto ga ne igram i obrisao sam ga... pokushao sam i da skinem ponovo crypt load i opet ista pricha... a skinuo sam fazon josh 5 njih sa razlichitih lokacija... a stvarno mi treba a ne znam kako da ga sredim...
da nema to neke veze sa onim programom reg cure... msm ja sam njega sad obrisao poshto mi ne treba ali izgleda da je napravio dosta shtete...

ajde molim vas ako neko zna shta je u pitanju neka mi odgovori...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top