Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Samo vi subotari mislite da ste bez grijeha.
Jadan je Tripo, ja ga zalim. Njemu izgleda teologija nicem drugom i ne sluzi osim kao sredstvo napada na druge, posebno katolike i pravoslavce..
Jadna je takva vera.. Ako je sve sto je naucio iskoristio da bi napao omalovazio ismejao i unizio druge, a sebi nije pomogao, to je prava tragedija..
On opet nastavlja po starom, dosao je da izaziva..
Vera i teologija nije oruzje za napad na druge, ne sluzi da nekog unizi izazove ili baci u vatru, vec da coveku koji to cita pruzi silu i pobedu nad grehom u njegovom zivotu..
On je promasio poentu vere i koristi je u negativne svrhe! Koristi je kao sredstvo napada!
Ne znam zasto ga uopste citas? I zasto padas u vatru? On to i zeli.. Mislim tu i na druge koji podbadaju i izazivaju, takve treba ignorisati..
Koliko je neka crkva pocinila zlocina je davno izlizana prica, jer svaka ideologija i religija se moze zloupotrebiti. Tako i Hrista zloupotrebljavaju svi, od politicara do svestenika.. A to nije dokaz da Hristos nije Bog, jos manje da Hriscanstvo nije vera od Boga, a na kraju ni dokaz da neka crkva nije prava!
Bitno je ono sto crkva uci, njena teologija, da li je to u skladu sa Hristovim ucenjem. A sama primena.. Pa to je uvek na nesavrsenim ljudima i to kvari sliku.. Cak i apostoli su se svadjali, tukli pa su opet bili crkva.. Ne moze se tako meriti necija ispravnost.. Ne mozes ti gledati da li neki svestenik pije, pusi, vozi besna kola, bludnici ili ne znam sta, on nije Hristos..
I kakve veze ti imas sa onim sta radi tvoja crkva ili tvoj svestenik? Nisi to uradio ti!
U crkvi je uvek bilo jako malo pravih vernika, i to pise u Pismu. Nikada crkva i nece biti savrsena, to je jasno iz Hrisovih prica.. Generalna slika nije uopste lepa.. Pogledaj npr. i pisma crkvama u otkrivenju, nema tu dobre i savrsene crkve.. Postojao je cak i blud u prvoj crkvi, o tome pise i apostol Pavle..
I konacno, onaj koji ovo potencira, i stalno govori o tudjim gresima i zlocinima, bez namere da pomogne, vec sa namerom da izazove, je i sam nasilnik. Takav koristi religiju za potkusurivanje, a to je upravo ono sto Tripo radi..
Nemoj nasedati! On je dosao da se "mentalno isprazni", pusti ga..
Poslednja izmena: