Ana Ivanovic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ana brzo do drugog kola Sinsija
Izvor. B92
Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Sinsinatiju pobedom nad Soranom Krsteom iz Rumunije - 6:1, 7:5.

104748437453df3990c68c3494020853_orig.jpg

Srpska teniserka u drugoj rundi sastaje se sa pobednicom američkog duela između Kristine Mekhejl i Nikol Gibs, koji se igra u utorak popodne.

Ana je na startu turnira ostala na terenu samo 69 minuta, 28 u prvom, a 41 u drugom setu. Ovo joj je treća pobeda nad Rumunkom u ćetiri meča, a prva još od 2010. godine.

Od samog početka Ana je dominirala, oduzela rivalki sva tri servis-gema u prvom setu, prvi bez izgubljenog poena, a u četvrtom gemu pokazala je mentalnu snagu, jer je na svaku propuštenu brejk-loptu uspela da ponovo stekne prednost i iz petog pokušaja prelomi gem.

Drugi set počeo je sigurnijom igrom rumunske teniserke, koja je lako čuvala svoje gemove, a u četvrtom gemu napravila brejk bez izgubljenog poena. Posle 1:4 Ana se odjednom probudila i osvojila tri vezana gema bez izgubljenog poena, izjednačivši na 4:4.

Krstea je osvojila sledeći gem (ispostaviće se jedini od poslednjih 7), a zatim je na 0-30 bila na samo dva poena od seta. Ana je tada ponovo ušla u ubitačan ritam i do kraja meča izgubla samo 2 od 14 poena.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ana se mučila, pa blistala
Izvor. B92
Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Sinsinatiju ubedljivom pobedom nad Kristinom Mekhejl iz SAD.

25571855653ec2a8cd5f30327856097_orig.jpg

Beta/AP
Ana je za sat i 18 minuta slavila rezultatom 6:4, 6:0.

U sledećoj rundi protivnica devete nositeljke iz Srbije biće ruska veteranka Svetlana Kuznjecova, koja je šokirala Eženi Bušar posle tri seta i nanela velikoj kanadskoj nadi drugi vezani poraz na startu turnira.

Već je sâm početak meča nagovestio žestoku borbu, a Amerikanka je u drugom gemu uspela da se izvuče posle tri brejk-lopte. Taj gem nagovestio je da srpska zvezda neće imati problema na servis protivnice, ali je ipak prvi brejk napravila Mekhejl. Ana je odmah uzvratila, vezala četiri gema i stala na 5:2. Mekhejl je vratila brejk, ali je u desetom gemu Ana igrala suvereno i uzela set.

Do kraja američka igračica neće uzeti nijedan gem, ali trijumf nije bio lak. Već u prvom gemu drugog seta Kristina je stigla do 40:40, a svoje servise branila je žestoko. Ipak, razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa se Ana Ivanović posle četvrte meč-lopte našla u trećem kolu.

Kuznjecova je Anina dobra poznanica, posle 13 međusobnih duela. Naša teniserka je u prednosti 9-4, uz pobede u tri poslednja meča. Ana je na WTA turu izgubila od Kuznjecove samo jednom - još januara 2006. u Sidneju - a preostala tri poraza doživela je u Fed kupu i Hopman kupu.

Ruskinja je iznenada ponovo u dobroj formi, u Vašingtonu je osvojila prvi turnir posle 4 godine.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ana dobila Kuznjecovu posle borbe
Izvor. B92
Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju posle dvočasovne borbe u tri seta sa Svetlanom Kuznjecovom,

25571855653ec2a8cd5f30327856097_orig.jpg

Meč je trajao sat i 55 minuta, a završen je trijumfom srpske teniserke 6:2, 2:6, 6:3.

Ivanovićeva je tako učvrstila superiornost nad Kuznjecovom, koju je dobila 10 puta u jedanaest WTA mečeva. Jednako je superiorna i protiv sledeće rivalke, Ekilne Svitoline iz Ukrajine, od koje je u četiri meča izgubila samo jedan set.

Nepuna 24 sata posle ubedljivog trijumfa nad Kristinom Mekhejl Ana je ponovo izašla na teren i odmah izgubila servis. Kada je Kuznjecova potvrdila brejk malo ko je verovao da će to biti sve od nje u uvodnom setu i da sledi šest vezanih Aninih gemova. Daleko od toga da je put ka setu bio lak, Ruskinja je imala brejk-lopte u svakom gemu. ukupno 7, ali je Ana sve odranila.

Drugi set počinje kao i prvi, izgubljenim servisom naše teniserke, ali se dominacije Kuznjecove ovog puta nastavila. Iako je u svakom gemu stigla bar do izjednačenja, Ana je iskoristila samo jednu od 4 brejk -lopte, pa su posle 73 minuta teniserke bile na početku.

Iako je u trećem setu Ivanovićeva sačuvala prvi servis-gem, usledio je težak period - gem sa nulom pa brejk za Kuznjecovu. Ruskinja je povela sa 3:1, ali je prava borba počela tad. Ana pravi brejk u šestom gemu, uspeva da spase brejk-loptu u sedmom, a u osmom izlazi kao pobednik iz velike drame posle nekoliko propuštenih prilika na obe strane.

U poslednjem gemu egzekucija je bila rutinska, pa je Ana spremna za peti okršaj za manje od dve godine sa Svitolinom. Ukrajinka je pobedila Karlu Suares-Navaro, drugu uzastopnu nositeljku, pošto je u prethodnoj rundi protiv Kvitove zabeležila prvu pobedu nad top 10 igračicom u karijeri.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Sinsinati: Ana Ivanović u polufinalu!


Srpska teniserka se plasirala u polufinale turnira u ovom američkom gradu, pa je tako izjednačila njen najbolji rezultat na ovom takmičenju, iz 2010. godine.

439051_ana-ivanovic-beta-ap-ab-2_iff.jpg

Ana Ivanović

Posle eliminacije u četvrtfinalu Jelene Janković u singlu i Nenada Zimonjića u dublu, Ana Ivanović je ostala jedina predstavnica Srbije na takmičenju u Sinsinatiju.

Ona je deveti nosilac i zatvorila je večerašnji program na Centralnom terenu, a slavila je protiv Ukrajinke Eline Svitoline, 39. na WTA listi, rezultatom 6:2, 6:3 posle 60 minuta. Za razliku od prvog seta, kada je viđeno šest brejkova (četiri Ana i dva Elina), u drugom setu je Srpkinja iskoristila jednu od dve šanse, dok Ukrajinka nije imala priliku da joj oduzme servis. To je Anina peta pobeda u isto toliko duela sa Svitolinom.

Ona će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, petog nosioca i najbolje u Sinsinatiju 2011, a finalistkinje iz 2010. godine, koja je savladala Rumunku Simonu Halep, petu "kosturašicu", sa 3:6, 6:4, 6:4. U poslednjem međusobnom duelu, u osmini finala turnira u Rimu ove godine, Ana je pobedila treći put u 11 susreta, a ujedno je prekinula seriju od sedam poraza. U drugom polufinalu će se sastati aktuelna vicešampionka Amerikanka Serena Vilijams i Dankinja Karolina Voznijacki, prvi i 12. nosilac.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Pakao, meč lopte, Ana u finalu!
Izvor. B92 | SO
Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je u spektakularnom meču Mariju Šarapovu sa 6:2, 5:7, 7:5 u polufinalu turnira u Sinsinatiju.

90471793853f015292ad7b182180633_orig.jpg

Beta/AP
Ivanovićeva će se za titulu boriti sa Serenom Vilijams, koja je takođe u tri seta eliminisala Karolinu Voznijacki.

Meč nije bio posebno kvalitetan, ali je bio izuzetno dramatičan, sa mnogo preokreta, nervoze i uspona i padova na obe strane.

Ana je u prvom delu meča bila superiorna i kontrolisala je zbivanja na terenu sve do rezultata 6:2, 4:0. Tada je na brejk lopti sudija doneo spornu odluku po kojoj je ponovio poen (a Ana je smatrala da je trebalo da ga dodeli njoj).

Šarapova je tada napravila brejk, a Ana je postala stegnuta i nervozna. Iako je došla do 5:2 i situacije da gem kasnije servira za pobedu, Ivanovićeva se povukla, a Ruskinja je pronašla ritam i uspela je da vrati i drugi brejk.

Tada se Anina igra raspala, a Šarapova je osvojila još tri gema za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Odlučujući set bio je napet, sa mnogo tenzije i nervoze na obe strane. Šarapova je tri puta imala brejk prednosti, ali užasno je servirala – na 5:4 je Ana spasla dve meč lopte (forhend viner i greška Šarapove), da bi joj Ruskinja sa dve duple greške u nizu poklonila povratak u meč.

Ivanovićeva je u sledećem gemu spasla brejk loptu i napokon dobila ’svoj’ gem, da bi u narednom realizovala drugu meč loptu i došla do neverovatnog trijumfa za dva časa i 46 minuta igre.

Ukupno, Ana je imala 29 vinera i 45 neiznuđenih grešaka, dok je Šarapova upisala 28 direktnih poena i 51 grešku.



Tok meča:
51554401653f004ea880d1499509916_orig.jpg

Beta/AP
Prva dva gema teniserke su lako dobile na svoj servis, a činilo se da će i u trećem biti isto kada je Ana povela sa 40:0. Ipak, u sledećem poenu odservirala je duplu grešku, a ubrzo je Šarapova sjajnim riternima došla i do brejk lopte.

Međutim, Ivanovićeva se izvukla sjajnim servisom, usledio je dug gem, a srpska teniserka poslednji poen dobila je dobrom odbranom i drop šotom za kraj – 2:1.

Dve greške Šarapove forhendom i agresivni riterni Ivanovićeve doneli su našoj igračici dve vezane brejk šanse – drugu je realizovala još jednim dubokim riternom i povela je sa 3:1.

Ivanovićeva je, uz greške Šarapove, lako osvojila sledeći gem, a u narednom je priterala suparnicu u ćošak odličnim riternima. Ipak, Ruskinja je odgovorila na izazov, spasla je jednu brejk loptu i osvojila dug gem za 4:2.

Moglo se pretpostaviti da će idući gem biti težak, ali je Ana servirala precizno kada je bilo potrebno i povela je sa 5:2. Šarapova nije bila u udarcu, a Ana je nastavila sa sjajnom igrom – stvorila je dve vezane set lopte i iskoristila je već prvu novim vinerom iz riterna (6:2).

39552923653f0152ca6aad003446432_orig.jpg

Beta/AP
Srpska teniserka bila je potpuno superiorna u tom delu meča – uzela je gem na svoj servis, a zatim je napravila i brejk bez izgubljenog poena za velikih 4:0.

Ipak, Šarapova se nije predavala, u sledećem gemu stigla je do brejk lopte, a onda je sudija doneo spornu odluku – Ana je pogodila liniju, sudija u stolici ispravio je linijskog koji je uzviknuo ’aut’, a Šarapova nije uspela da vrati lopticu.

Ivanovićeva je smatrala da poen treba da bude dodeljen njoj, ali sudija je odlučio da se poen ponovi. Šarapova je idući poen dobila i smanjila je na 4:1. Šarapova je sledeći gem dobila lako, Ana se malo unervozila i bilo je jasno da je naredni gem veoma važan.

Ivanovićeva je odlično servirala došla je do 40:0, ali se tada pomalo stegla, što je uz dobar ritern Šarapove donelo neizvesnost i izjednačenje. Naredni poen bio je dug i završio se forhendom Ruskinje u mrežu, a posle preciznog servisa u sledećem poenu čulo se glasno “idemo“ – 5:2.

Ubrzo je Ana pri rezultatu 5:3 servirala za meč, ali nije uspela – iako je spasla jednu brejk loptu, Srpkinja je na izjednačenju promašila zicer, a onda je Šarapova odigrala još jedan dobar poen i smanjila je na 5:4.

Ivanovićeva nije uspela da završi meč kada je imala priliku, a Ruskinja je postepeno ulazila u ritam i do završnice seta igrala je veoma visokom nivou, pa je napravila još jedan brejk i došla u situaciju da servira za set – 6:5.

Ana je već potpuno pala i Šarapova je bez ikakvih problema osvojila i peti gem u nizu za izjednačenje u setovima (7:5).

186594685353f0152d2d63b318137080_orig.jpg

Beta/AP
Ivanovićeva je početkom trećeg seta prekinula niz od pet izgubljenih gemova, a posle drugog poena drugog gema Ani je najednom pozlilo i zatražila je medicinski tajm aut. Srpskoj teniserki izmerili su pritisak, zatim je popila tabletu i vratila se na teren, ali ostaje nejasno šta je bio uzrok prekida.

Šarapova je bila potpuno razigrana, dobila je gem na svoj servis, a zatim je napravila brejk za 2:1. Ana je imala 30:0 i zicer na mreži, promašila ga je, a onda je Ruskinja vezala još tri poena.

Tada je napokon usledio pad u igri Šarapove – odservirala je dve duple greške i Ana je od 40:15 uzela četiri poena u nizu za ribrejk i 2:2. U sledećem gemu videli smo novi brejk – Ana je na 15:15 izgubila dobijen poen i, iako je sledeći poen dobila, Šarapova je vezala nekoliko preciznih udaraca i napravila novi brejk (3:2).

Usledila su, posle dužeg perioda, dva uzastopna gema koje su igračice lako dobile na svoj servis, a onda je Ana odigrala dva izvrsna poena i došla do dve vezane brejk lopte. Već na prvoj je dobila pomoć Šarapove duplom greškom – 4:4.

Međutim, srpska teniserka nije uspela da veže nekoliko dobrih gemove – u devetom gemu spasla je jednu brejk loptu, ali je potom napravila duplu grešku i poslala forhend daleko u aut, 5:4 za Ruskinju.

Drami tu nije bio kraj – Šarapova je u narednom gemu spasla 15:40, a onda je propustila dve meč lopte. Na prvoj je Ana napravila viner forhendom, a na drugoj je Ruskinja istim udarcem poslala lopticu u mrežu. Usledile su dve duple greške Šarapove u nizu – 5:5.

Tenzija se nije spušala, a Šarapova je u sledećem gemu prokockala brejk loptu tako što je poslala bekhend dijagonalu u mrežu. Usledila je vrhunska odbrana Ivanovićeve kojom je naterala Ruskinju na novu grešku, a ubrzo je bilo 6:5 za Anu.

Prvi poen 12. gema bio je najbolji u meču, a dobila ga je Ivanovićeva forhendom iz izuzetno teške pozicije. Ubrzo je Ana stvorila dve vezane meč lopte, a Šarapova prvu spasla forhendom na samu liniju.

Na drugoj Ivanovićeva nije žurila, sačekala je pravu priliku za napad i oštrim bekhendom je rešila meč za veliku pobedu.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Poen koji je Ani doneo pobedu
Izvor. B92 | JT
Srpska teniserka Ana Ivanović i Marija Šarapova odigrale su sjajan meč protekle noći u Sinsinatiju, a jedan poen se izdvaja od svih ostalih.

185371554153f083f259c86299088339_orig.jpg

Beta/AP Photo/David Kohl
U pitanju je poen kojim je Ivanovićeva započela poslednji gem u meču, koji je možda i odlučio sam meč, koji je Ana rešila u svoju korist sa 6:2, 5:7, 7:5, posle dva sata i 46 minuta igre.

Posle duge razmene udaraca, srpska teniserka je jedva stigla da udari lopticu, ali je to učinila tako da Šarapova nije mogla da joj uzvrati.

Navijači pored terena su oduševljeno ispratili poen, a kako je on izgledao možete da se uverite i sami…



Ana će se za titulu u Sinsinatiju boriti sa Amerikankom Serenom Vilijams, a taj meč je na programu od 20 časova.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Serena prejaka za umornu Anu
Izvor. B92 | ĐN
Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Sinsinatiju, pošto je u finalu poražena od Serene Vilijams sa 6:4, 6:1.

161913470153f1102d93e0a268284668_orig.jpg

Beta/AP Photo/Al Behrman
Ivanovićeva nije uspela da dođe do 15. titule u karijeri, dok je Serena osvojila 63. trofej, peti ove sezone.

Ana ipak neće biti previše razočarana, pošto se od ponedeljka, zahvaljujući odličnom nasupu u Sinsinatiju, vraća među 10 najboljih teniserki.

Sa druge strane, Serena je pokazala da će i pored loše sezone biti prvi favorit na predstojećem US openu koji je na programu od 25. avgusta do 8. septembra.

U finalnom duelu srpskoj teniserki očigledno je falilo svežine, posle iscrpljujućeg polufinala protiv Marije Šarapove. Ana je imala brejk prednosti na startu, šansu da napravi i drugi i ode na 4:1, ali kada je to propustila, bilo je jasno da će teško do pobede.

Serena se ekspresno vratila i odigrala bolje u završnici prvog dela, kada je potpuno prelomila meč. U drugom setu samo jedna igračica postojala je na terenu i Amerikanka je slavila posle 63 minuta igre.

Ivanovićeva je bila mnogo pasivnija, zabeležila samo 13 direktnih poena naspram 25 protivnice, a mnogo je više grešila (13:21).

Ovo je bio osmi međusobni duel i sedma pobeda prve igračice sveta. Jedini trijumf Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijan Openu.

Nagradni fond na turniru u Sinsinatiju iznosi dva miliona i 567.300 dolara, od kojih je Sereni pripalo 467.300.

Tok meča:
Amerikanka je duel otvorila svojim servisom, ali je Ana odlično riternirala. Prvi ritern bio je viner, dok je posle drugog Serena pogrešila. Prva teniserka sveta došla je do narednog poena, ali je nakon duple greške Ivanovićeva dobila dve vezane brejk šanse. Već prvu je realizovala novim riternom i povela sa 1:0.

Srpska teniserka dobro je servirala na početku meča, stigla do 40:15, ali se posle Sereninog vinera i greške iz forhenda došlo do izjednačenja. Ipak, usledila su dva dobra poena i vođstvo od 2:0.

Vilijamsova je počela da ubacuje prvi servis što joj je omogućilo inicijativu. Upisala je as i dva vinera, a nakon nove greške Ane smanjila je na 2:1.

U četvrti gem naša igračica krenula je duplom servis greškom, a Serena je nakon dobra dva riterna stigla do dve vezane brejk lopte. Zahvaljujući greškama rivalke, Ana se vratila u gem, a sa nova dva dobra napada ponovo otišla na dva razlike – 3:1.

Posle propuštenih šansi Serena se ponovo unervozila, Ana pogađa još jedan ritern i dolazi do 15:30. Imala je Ivanovićeva tri puta po priliku da ponovo oduzme servis protivnici, ali se američka teniserka svaki put izvlačila dobrim servisom. Sačekala je grešku Srpkinje i smanjila na 3:2.

Počela je Ana više da greši, dva puta je bila neprecizna, a nakon vinera Serene iz ritenra bilo je 0:40. Još jedan dobar napad i rezultat je 3:3.

Izgubljena prednost uticala je na našu igračicu koja je napravila dve brze greške.Vilijamsova je nastavila da pogađa asove i po prvi put je povela u meču – 3:4.

Ipak, Ana se konačno probudila, pogodila nekoliko odličnih forhenda i izjednačila na 4:4.

Krenula je da napada i kada je primala servis, a posle odličnog forhenda bilo je 30:30. Tada, kao po običaju, Serena pogađa dva dobra servisa i odlazi na 4:5.

U trenucima kada je servirala za ostanak u setu, od ponedeljka deveta igračica na WTA listi se potpuno stegla i brzo napravila dve greške. Uspela je da poentira iz bekhenda, ali je sa dve duple greške poklonila set Sereni – 4:6.

Tada su kola krenula nizbrdo, Serena je snažnim servisima došla do svog gema i odmah napala u gemu rivalke. Posle brza dva poena usledila je serija Ane koja se izvukla i izjednačila na 1:1.

Mogla je Srpkinja do povoljne šanse, kada je vezala nekoliko dobrih poena, ali je na 0:30, dva puta pogrešila. Vilijamsova je ponovo pogodila dva asa i povela sa 1:2.

Ponovio se drugi gem drugog seta i nove dve brze greške Ivanovićeve, pa i dupla servis. Prvu je spasla dobrim servisom, ali je već kod druge Serena pogodila ritern i viner iz bekhenda – 1:3.

Eskpresno je Amerikanka osigurala prednost, a onda ponovo krenula u ofanzivu. Videla je da je sa druge strane umorna Ana i forhend dijagonalom došla do dve vezane brejk lopte. Već prvu je iskoristila i stigla do prilike da servira za set.

Nova tri dobra servisa omogućila su meč lopte i pobedu posle samo 63 minuta meča – 6:4, 6:1.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ivanović: "Želela sam da ostavim tenis"

Govoreći za američku televiziju CNN srpska teniserka Ana Ivanović otkrila je da je 2010. godine razmišljala da li da završi karijeru, a bilo je reči i o interesantnim stvarima iz karijere i privatnog života.

logo-news.png




ai600234673020140527153331.jpg




Srpska teniserka Ana Ivanović vratila se u avgustu među deset najboljih na svetu posle petogodišnjeg posta a dobre partije u tekućoj sezoni dale su joj za pravo da se na poslednjem Grend slemu sezone svrsta među favorite za osvajanje trofeja.

Za američku televiziju CNN Ivanovićeva je govorila o tome kako je u prethodnih nekoliko godina imala jako teške periode u karijeri, te da je 2010. godine razmišljala o povlačenju.

"Bilo je teških momenata u mojoj karijeri, posebno pamtim tu 2010. kao izuzetno lošu za mene. Sećam se da sam tada rekla mami Dragani da nisam sigurna da više želim da igram tenis. Tako sam se osećala. Ali, ostala sam u ovom sportu, vratila sam se na početke, setila sam se zašto toliko volim da igram. Ti porazi i teški trenuci su me pokrenuli i učinili jačom" otkrila je Ana.

Kao najteži poraz u tekućoj sezoni Ana je okarakterisala ranu eliminaciju sa Otvorenog prvenstva Francuske kada je Lusi Šafarova dobila srpsku teniserku u trećem kolu.

Osim o tenisu srpska teniserka otkrila je da joj je omiljeno jelo sarma a onda je morala podrobno da objasni kako se to jelo pravi i šta ga čini tako ukusnim.

Ana Ivanović osvojila je u tekućoj sezoni trofeje na turnirima u Ouklendu, Montereju, Birmingemu a igraja je još u finalu Sinsinatija i Štutgarta.

U prvom kolu US Opena srpska teniserka sastaće se sa Amerikankom Alison Riske.


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Odlična Ana u finalu Tokija!
Izvor. B92 | ĐN
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Tokiju, pobedom nad Nemicom Anđelikom Kerber sa 7:6, 6:3.

583315582541d1eaf51232483737463_orig.jpg

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Iako je nešto slabije počela meč, Ivanovićeva je u drugoj polovini odigrala veoma sigurno i zasluženo stigla do šestog finala ove sezone, posle sat i 48 minuta igre.

Ana će se za četvrtu titulu u godini boriti Dankinjom Karolinom Voznijacki, koja je u tri seta eliminisala Španjolku Garbinje Mugurusu.

Duel u Tokiju obeležila je i promena uslova, pošto je sredinom prvog seta navučen krov iznad stadiona, a Ivanovićeva se mnogo bolje snašla u dvoranskim uslovima.

Na početku meča se mučila na forhendu, ali ju je servis održavao u meču. Kasnije je proradio prvo ritern, a onda i njen najjači udarac kojim je došla do trijumfa.

Ovo je bio sedmi međusobni meč dve teniserke, a srpska teniserka sada vodi sa 5-2 u pobedama.

Tok meča:
1536699246541d3b459e251126711026_orig.jpg

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Ivanovićeva je finale otvorila svojim servisom, ali se od početka mučila. Spasla je jednu brejk loptu, ali je kod druge popustila i odmah izgubila gem. Ipak, napala je servis protivnice već u sledećem gemu i treću šansu realizovala za ribrejk.

Nije to mnogo pomoglo Ani koja je teško nalazila ritam – greškom je poklonila novu brejk priliku protivnici, a onda i forhend izbacila u aut -2:1.

Servis definitivno nije prednost u ovom meču, novi gem i nove dve šanse za Anu da se vrati. Odlično je dva puta napala forhendom iz riterna, a na 15:30 je odigrala nestvaran poen kada je ubacila veoma težak volej. Ipak, Nemica se vratila sjajnim udarcima i drop šotom, a onda i servisima otišla na 3:1.

Došao je red i na srpsku teniserku da uzme svoj gem, smanjuje rezultat bez izgubljenog poena.

Posle petog gema usledila je pauza zbog kiše, pa su teniserke otišle u svlačionicu da sačekaju podizanje krova iznad stadiona.

Posle dvadesetak minuta meč je nastavljen, a Kerber je lagano stigla do 4:2, najviše zahvaljujući tome što je Ivanovićeva vezala četiri uzastopne greške posle prvog osvojenog poena.

Forhend nije služio Anu na početku meča, a posle nove neiznuđene greške Nemica je dobila još jednu brejk loptu. Nju je naša igračica spasla dobrim bekhendom, a onda je sevnuo karakterističan forhend. Usledio je novi dobar napad tim udarcem za 4:3.

Bekhend je udarac koji je znatno stabilniji u ovom meču, njime uspeva da šalje duge, oštre i duboke lopte, baš kao u prvom poenu osmom gema. Ipak, dvema novim greškama forhendom daje prednost protivnici koja dolazi do 40:30. Ana je tada pogodila divnu kratku dijagonalu, a posle čelendža dobila je priliku za izjednačenje. Međutim, Anđelika je tada vezala tri poena i otišla na 5:3.

Ivanovićeva je sigurno odservirala, a onda napala u poslednjem gemu prvog seta. Posle bekhend paralele izašla je na mrežu, da bi zatim pogodila i dva vezana forhenda. Na 0:30 napravila je grešku, a posle greške protivnice dobila je dve vezane brejk lopte. Ponovo je Ana požurila i napravila dve neiznuđene greške, ali joj je rivalka vratila istom merom za 5:5.

Ponovo su greške mogle skupo da koštaju Anu, ali je na brejk loptu dobila još jedan neverovatan poen, kada je slajsom iznudila grešku Kerber na mreži. Spasla je još priliku za brejk forhendom, a onda i uspela da prvi put povede u meču – 6:5.

Iako je vodila sa 30:15 bilo je očigledno da je Kerber pala u igri, što je Ivanovićeva automatski iskoristila. Pogodila je neverovatan ritern bekhend paralelom, a onda i napala iz forhenda za prvi set – 7:5.

Međutim, posle osvojenog seta usledio je novi pad, tri vezane greške i veliki problem. Ipak, sve je brejk lopte spasla odličnim servisima. Imala je Nemica nove dve prilike, ali je Ana sve neutralizovala dobrim napadima. Nova dva vinera forhendom i vođstvo od 1:0.

Anđelika je lako izjednačila, da bi Ana stigla do 40:0 u svom gemu. Tada je napravila tri vezane greške, što je ipak uzdrmalo i povela je sa 2:1.

Napokon je i ritern počeo da ulazi konstantno, što je srpskoj teniserki omogućilo više prostora za napad. To je najbolje radila forhendom i brzo došla do brejka.

Tada je Nemica odlučila da više rizikuje, vezala je dva vinera po dijagonali bekhendom, a onda se forhendom izborila za dve šanse. Prvu je Ana spasla dobrim servisom, dok je kod druge iznudila grešku dubokim forhendom. As i novi dobar početni udarac za osiguranje stečene prednosti – 4:1.

Potpuno se razigrala 10. teniserka sveta, tri ekspresna vinera donela su joj 0:40, ali je onda požurila i pogrešila kod sve tri. Još tri šanse je propustila i Kerber je smanjila na 4:2.

To nije mnogo uticalo na Anu koja bez izgubljenog poena dolazi do 5:2.

Nastavila je da „teroriše“ protivnicu riternima, pre nego što je Kerber pogodila viner bekhendom za 15:30. Nastavila je Nemica sa vinerima i uspela da se održi u meču.

Prvi poen u poslednjem gemu Ana je dobila veoma teško, što joj je omogućilo lakšu igru u nastavku. Sa dva direktna poena došla je do meč lopti, a već prvu je realizovala pasing šotom po dijagonali iz bekhenda – 6:3.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ana sigurno do ¼ finala i Singapura
IZVOR. B92 | NĐ
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtinu finala U Pekingu, pobedom nad Sabin Lisicki u dva seta – 6:3, 7:5.

1749035132542cfbccf28d5614874765_orig.jpg

Beta/AP

Beograđanka je ovim slavljem obezbedila i plasman na završni turnir u Singapuru, posle poraza Anđelike Kerber od Svetlane Kuznjecove.

Ana je sjajno otvorila meč, spasla je dve brejk lopte u uvodnom gemu, da bi sredinom seta iskoristila svoju treću za prednost. Morala je Ivanovićeva u devetom gemu da spasava čak četiri brejk, ali je ipak uspela da stigne do vođstva u setovima.

Drugi set bio je daleko neizvesniji i gotovo duploduži, a naša Ana je koncentrisanijom igrom uspela u finišu da stigne do zaslužene pobede. Ivanovićeva je ponovo prva stigla do prilike da protivnici oduzme servis, što je i uspela u petom gemu. Međutim, Nemica je odgovorila već u narednom i odvela set u neizvesnu završnicu.

Najbolja srpska teniserka odigrala je sjajno kada je bilo najpotrebnije, stigla do tri vezane brejk lopte u 11. gemu i iskoristila već prvu. Imala je Lisicki priliku ponovo da se vrati i izbori taj brejk, ali je naša teniserka ponovo bila na visini zadatka za konačni trijumf.

Srpkinja sada vodi sa 3-1 u pobedama protiv Nemice, a sva četiri meča igrale su ove sezone – Ana je bila bolja u Stenfordu i Štutgartu, a Lisicki na Vimbldonu.

Ana će u borbi za finale igrati sa Rumunkom Simonom Halep.
 
Natrag
Top