Američki fudbal u Srbiji

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Amerikanci oduševljeni Veprovima

Trojica Amerikanaca, koji će braniti boje Divljih veprova u narednoj sezoni, stigli su u petak u Kragujevac. Sten Bedvel i blizanci Brajan i Džeremi Pejton odradili su i prvi trening u subotu i veoma su zadovoljni atmosferom u novom timu.

- Atmosfera na prvom treningu bila je odlična i pojavilo se mnogo više igrača nego što sam očekivao. Treneri su bili veoma zahtevni i odlično su odradili svoj posao. Igrači su mnogo krupniji nego što sam ih zamišljao i verujem da naš tim može daleko da dogura u ovoj sezoni – rekao je Džeremi Pejton.

Oduševljenje novim timom nije mogao da sakrije ni njegov brat blizanac.

- Prijatno sam iznenađen brojem igrača na treningu. Ovde je neverovatan entuzijazam i posvećenost igrača i trenera. Želja igrača da uče je san svakog trenera. Oseća se prisustvo sjajne porodične atmosfere unutar ekipe i svi su se trudili da nam pokažu da smo i mi deo te porodice, od trenutka kada smo izašli iz aviona – smatra Brajan Pejton.

ameri011_1.jpg

Povratnik u redove Veprova, kvoterbek Sten Bedvel smatra da je tim u njegovom odsustvu dosta napredovao.

- Nakon što sam proveo šest godina u Evropi, u pet timova iz pet država, mogu slobodno da kažem da naš prvi ovosezonski trening bio daleko najbolji koji sam ikada video u Evropi. Aleksandar Ristić je odradio neverovatan posao sa timom u 2010 godini i to se očigledno prenelo i na ovu sezonu. Uprkos tome što smo imali 65 igrača na treningu u sali Druge kragujevačke gimnazije, uspeli smo da uspostavimo odličan nivo organizacije. U timu je neverovatan entuzijazam i visok nivo samopouzdanja. Verujem da za ovaj tim nema granica i kao stručni štab nastojaćemo da izvučemo maksimum iz svakog igrača. Ne volim da postavljam ciljeve u pogledu ostvarivanja pobeda i osvajanja šampionata, ali ću reći da imam veoma visoka očekivanja od Kragujevac Wild Boars-a. „Ajmo Veprovi!“ – kaže Sten Bedvel.

(wildboars.org.rs)

Učlanjen(a)
03.12.2010
Poruka
54
Trojica Amerikanaca, koji će braniti boje Divljih veprova u narednoj sezoni, stigli su u petak u Kragujevac. Sten Bedvel i blizanci Brajan i Džeremi Pejton odradili su i prvi trening u subotu i veoma su zadovoljni atmosferom u novom timu.

- Atmosfera na prvom treningu bila je odlična i pojavilo se mnogo više igrača nego što sam očekivao. Treneri su bili veoma zahtevni i odlično su odradili svoj posao. Igrači su mnogo krupniji nego što sam ih zamišljao i verujem da naš tim može daleko da dogura u ovoj sezoni – rekao je Džeremi Pejton.

Oduševljenje novim timom nije mogao da sakrije ni njegov brat blizanac.

- Prijatno sam iznenađen brojem igrača na treningu. Ovde je neverovatan entuzijazam i posvećenost igrača i trenera. Želja igrača da uče je san svakog trenera. Oseća se prisustvo sjajne porodične atmosfere unutar ekipe i svi su se trudili da nam pokažu da smo i mi deo te porodice, od trenutka kada smo izašli iz aviona – smatra Brajan Pejton.

ameri011_1.jpg

Povratnik u redove Veprova, kvoterbek Sten Bedvel smatra da je tim u njegovom odsustvu dosta napredovao.

- Nakon što sam proveo šest godina u Evropi, u pet timova iz pet država, mogu slobodno da kažem da naš prvi ovosezonski trening bio daleko najbolji koji sam ikada video u Evropi. Aleksandar Ristić je odradio neverovatan posao sa timom u 2010 godini i to se očigledno prenelo i na ovu sezonu. Uprkos tome što smo imali 65 igrača na treningu u sali Druge kragujevačke gimnazije, uspeli smo da uspostavimo odličan nivo organizacije. U timu je neverovatan entuzijazam i visok nivo samopouzdanja. Verujem da za ovaj tim nema granica i kao stručni štab nastojaćemo da izvučemo maksimum iz svakog igrača. Ne volim da postavljam ciljeve u pogledu ostvarivanja pobeda i osvajanja šampionata, ali ću reći da imam veoma visoka očekivanja od Kragujevac Wild Boars-a. „Ajmo Veprovi!“ – kaže Sten Bedvel.

(wildboars.org.rs)

Samo napred, iskreno mislim da je 2011. godina Veprova ako date sve od sebe . Tako da već u najavi vidim tabelu:

1. Veprovi
2. Vukovi
3. Dukes
4. Blue Dragons

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jeste u pravu si, delim mišljenje sa tobom.
Titula dolazi u Kragujevac :dance2:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Najava I kola Superlige

Najava I kola – 26/27. mart

Divizija Centar
Kragujevac Wild Boars – Sombor Celtis
Beograd Vukovi – Pančevo Panthers
Novi Sad – Beograd Blue Dragons
Čačak Angel Warriors – Vrbas Hunters

Divizija Sever
Inđija Indians – Sremska Mitrovica Legionaries
Subotica Spartanci – Klek Knights
Kikinda Mammoths – Novi Kneževac Grofovi

Divizija Jug
Požarevac Outlaws – Jagodina Strawberry Celts
Beograd Gorštaci – Niš Imperatori
Kraljevo R. Crowns – Mladenovac Forestlanders

(saaf.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Brajan-Pejton.jpg

Rezultati prvog kola Super lige:

Divizija Centar
Kragujevac Wild Boars – Sombor Celtis 74:0
Beograd Vukovi – Pančevo Panthers 28:12
Novi Sad Dukes – Beograd Blue Dragons 6:0
Čačak Angel Warriors – Vrbas Hunters 33:7

Divizija Sever
Inđija Indians – Sremska Mitrovica Legionaries 14:13
Subotica Spartanci – Klek Knights 20:42
Kikinda Mammoths – Novi Kneževac Grofovi 42:34

Divizija Jug
Požarevac Outlaws – Jagodina Strawberry Celts 36:38
Beograd Gorštaci – Niš Imperatori 26:14
Kraljevo R. Crowns – Mladenovac Forestlanders 61:0

(saaf.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
VUKOVI-VEPROVI-SAJT2-.jpg

Rezultati drugog kola Super lige

Divizija Centar

Beograd Blue Dragons – Čačak Angel Warriors 24:21
Sombor Celtis – Vrbas Hunters 10:0
Kragujevac Wild Boars – Vukovi Beograd 54:38
Pančevo Panters – Novi Sad Djuks 12:10

Utakmice ostale dve divizije igraju se sledećeg vikenda.

Srpski timovi na evropskoj sceni

U predstojećoj sezoni, srpski klubovi će učestvovati u tri internacionalna takmičenja i to u EFAF kupu (Kragujevac Wild Boars), CEFL (Vukovi Beograd) i Interligi (Pančevo Panthers, Beograd Blue Dragons i Klek Knights).
Kragujevac Wild Boarsi ove godine u EFAF kupu se nalaze u grupi B, zajedno sa austrijskim Hohenems Blue Devilsima. To je i jedina grupa koja ima samo dve ekipe, pa će o prolasku dalje Veprovi morati da odluče samo u jednom meču koji će odigrati odmah posle derbija sa Vukovima, dakle 10. aprila u Austriji. Kragujevčanima je ovo već drugo uzastopno učešće u EFAF kupu. U prošloj sezoni su poraženi na gostovanju u Švajcarskoj od osvajača takmičenja Calanda Broncosa (45:20), a zatim kod kuće slavili u meču protiv Lazio Marinesa (28:7), završivši takmičenje na drugom mestu u grupi. Ponovo nisu imali sreće u žrebu, jer Blue Devilsi su se silno pojačali i imaju velike ambicije u ovom takmičenju.

VUKOVI-CEFL.jpg

Beogradski Vukovi će takođe posle derbija sa Veprovima (9. aprila) tradicionalno započeti odbranu titule osvojene u CEFL na Adi Cigalniji i to reprizom prošlogodišnjeg finala protiv Silverhawksa. Tada su u finalu, odigranom u Ljubljani slavili rezultatom 42:20 drugu titulu u poslednje dve sezone. Ove godine, u ovom takmičenju neće biti novosadskih Dukesa, a po dvokružnom ligaškom sistemu takmičiće se šampioni još tri zemlje (Ljubljana Silverhawksi, Budapes Wulves i Istanbul Cavaliers).
Pre svih njih, na teren će izaći Klek Knajtsi, već predstojećeg vikenda, kada će u subotu 02. aprila ugostiti Sent Polten Invaders-e u okviru Interlige, novoosnovanog regionalnog takmičenja, nastalog po pozivarskom sistemu orgaznizatora. U njemu će, pored Vitezova, od srpskih klubova učestvovati još Pančevo Pantersi i Beograd Blu Dragonsi. Pored njih i već pomenutih Invadersa, igraće mađarski Gjor Šarksi i Kauboji iz Budimpešte. Pančevci prvi put izlaze na teren 10. aprila, kada dočekuju Kauboje, sa kojima će i Zmajevi odigrati prvi meč, ali 24. aprila

(saaf.rs)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Central-Eastern European Interleague

U prvoj utakmici Interlige....
Klek Knights - St. Pölten Invaders 41:0

20110403-klek01.jpg

(sportmedia.hu)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
II kolo Super lige

Divizija Sever
Inđija Indians – Subotica Spartanci 21:28
Novi Kneževac Grofovi – Sremska Mitrovica Legionaries 28:0
Klek Knights – Kikinda Mammoths 22:0

Divizija Jug
Jagodina Celts – Mladenovac Forestlanders 42:36
Imperatori Niš – Kraljevo Royal Crowns 12:54
Požarevac Outlaws – Zemun Gorštaci 6:22

(saaf.rs)

EFAF Cup

Hohenems Blue Devils vs. Kragujevac Wild Boars 7:51

Tabele

Group A
1. Prague Black Hawks 1 (1/0/0) 16:13
2. Milano Rhinos 0:0
3. Thonon Black Panthers 1 (0/0/1) 13:16

Group B
1. Kragujevac Wild Boars 1 (1/0/0) 51:7
2. Hohenems Blue Devils 1 (0/0/1) 7:51

Group C
1. Sollerod Gold Diggers 1 (1/0/0) 40:16
2. Coventry Jets 0:0
3. Saint Ouen l’Aumône Cougars 1 (0/0/1) 16:40

Group D
1. London Blitz 1 (1/0/0) 68:6
2. Valencia Firebats 0:0
3. Amsterdam Crusaders 1 (0/0/1) 6:68

(eurobowl.efaf.info)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Krаgujevčаni zа istoriju: Nаjvećа pobedа u istoriji AF

Hohenems Blu devils – Krаgujevаc Vаjld bors 7:51 (0:6, 7:18, 0:14, 0:13)

Stаdion: u Hohenemsu . Semаfor: 0:6 Aleksаndаr Ristić trčаnje 1 jаrd, neuspešаn PAT.0:12 Sten Bedvel pаs kа DŽeremiju Pejtonu 20 jаrdi, neuspešаn PAT, 7:12 Tino Megvаjler trčаnje 28 jаrdi, uspešаn PAT. 7:18 Brаjаn Pejton trčаnje 1 jаrd, neuspešno pretvаrаnje zа dvа. 7:24 Bedvel trčаnje 2 jаrde, neuspešno zа dvа. 7:31 Ristić trčаnje 2 jаrde, Srđаn Ružić uspešаn PAT. 7:38 Ristić trčаnje 69 jаrdi, Ružić uspešаn PAT. 7:45 Mihаilo Novаković trčаnje, Ružić uspešаn PAT. 7:51 Ognjen Nikolić hvаtаnje 30 jаrdi.

EEEEE.jpg

Sаmo nedelju dаnа pošto su slаvili protiv Vukovа, večitih rivаlа u Srbiji, Divlji veprovi iz Krаgujevcа su ostvаrili nаjveću evropsku pobedu u istoriji ovog sportа, pokаzаvši svimа dа se nа Srbe morа rаčunаti. Oni su nа gostovаnju u аustrijskom grаdiću Hohenemsu potpuno rаsturili i ponizili pre mečа vrlo nаdmene Plаve đаvole i tаko se plаsirаli u polufinаle EFAF kupа, kojа je pаndаm fudbаlskoj Ligi Evrope.
Ništа u prvom poluvremenu nije moglа Krаgujevčаnim „legijа strаnаcа“ Blu devilsа, u kojoj igrа veliki broj Amerikаnаcа sа pаsošom EU. Odbrаnа Divljih veprovа je bilа neumoljivа, nije puno vremenа provodilа nа terenu, jer je vrlo brzo osujećivаlа nаpаde Austrijаnаcа, аli i ostаvljаlа odlične pozicije zа početаk nаpаdа. Igrаli su Krаgujevčаni bez respektа, iаko su nаsprаm sebe imаli nekoliko igrаčа sа prestižnih аmeričkih koledžа.
Dа su ozbiljаn rivаl, Vаjld borsi su Đаvolimа pokаzаli već u prvom nаpаdu nа utаkmici, koji je priveo krаju Aleksаndаr Ristić. Tim rezultаtom je zаvršenа i prvа četvrtinа, а već nа stаrtu druge prorаdilа je i аmeričkа vezа, jer je Sten Bedvel uposlio Pejtonа novo vođstvo.
Sve što su domаćini uspeli dа urаde, bilo je dа poentirаju u drugoj deonici, posle čegа je usledio prаvi stаmpedo Veprovа. Do krаjа je Ristić, koji je sа 3 tаčdаunа bio i igrаč utаkmice, terorisаo odbrаnu domаćih, poeni srpskog predstаvnikа su se nizаli kаo nа trаci, čаk i kаdа su u poslednjoj deonici šаnsu dа se dokаžu dobili i neki igrаči koji inаče nemаju previše minutа u igri.

(zurnal.rs)

Poslednja izmena od urednika:
Natrag