Šta je novo?

Američki baset (video)

  • Začetnik teme Big Moca
  • Datum pokretanja
Big Moca

Big Moca

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Američki baset (video)

[YOUTUBE]zbPcApI_wS8[/YOUTUBE]

Američki baset je pas na niskim nogama, sa jakim šapama i kožnim borama po telu koje izgledaju poput prugastih nogavica. Bedro je snažno, mišićavo, gibanje tekuće i zbog jakih mišića dovoljno elastično. Čelo je okruglo sa izraženim potiljkom. Ima jak ugriz. Uši su viseće i nisko postavljene, veoma duge i meke - kao najbolja teleća koža. Ima izražen podvoljak i jak repni koren.


Može biti trobojan crno-belo-crveni ili dvobojan. Visina od 33 cm do 38 cm, težina do 32 Kg. Doživi starost do 12 godina. Pas ima najžalosniji pogled na svetu i dozvoljava da ga miluju tri deteta odjednom. Nos i uši imaju uvijek prema tlu. Potiče iz stare lovačke pasmine koju nesmemo zameniti sa francuskim basetom ili kratkonogim goničem.


Baset je izdržljiv, primeren za boravak u stanu i spada među tihe pse. Ipak kada ponekad zalaje čuje se daleko. Potreba za šetnjom zavisi od odgojnih navika. Tako postoje lenji baseti ali i oni koji se rado kreću. Svojeglav je zato nije uvek jednostavno živeti sa njim. Pre svega to je pas koji živi u čoporu i ne voli biti sam.


Toliko je jak da ga ponekad ne možemo obuzdati. Mora biti kondicijski jak sa lepom postavom. Mršavi baseti kojima se vide rebra nisu lepi. Kod nekih mužjaka često se pojavljuju bubrežni kamenci. Baseti su psi za one koji se lako oduševljavaju. Baseti su puno okretniji i brži nego što izgledaju.Izvor: B.Aksentijević
 
Z

Zaklina Andric

Član
Učlanjen(a)
06.03.2011
Poruka
13
Na svaki sajt gde ima nešto o basetu,sve je isto.Možda cu uzeti jednog ali bi volela da mi neko odgovori licno ko ima tu rasu.Kakvi su mužijaci po ponašanju,koliko im prostora treba i da li mogu da žive napolju?Stvarno bi volela da mi neko odgovori jer sam pre par dana imala Epanjel bretona koji je kod mene poludeo pa me zato zanima koliko im prostora treba da ne pogrešim kao sa bretoncem.
 
Top