Šta je novo?

Alkalizacija organizma

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.515
Alkalna Voda Ubija Ćelije Raka, A Evo I Načina Kako Da Je Napravite

shutterstock_water-1168x657-750x4307de19a79887d932e.jpg


Nivо pH vrednosti оdrеđuје dа li је srеdinа u organizmu kisеlа ili аlkаlnа. Аkо је vrеdnоst ispоd 7, srеdinа је kisеlа а аkо је iznаd 7, onda je аlkаlnа. Evo kako da sami napravite alkalnu vodu, koja dokazano leči i ćelije karcinoma.

Ipаk, kada је lјudskо tеlо u pitаnju, svаki оrgаn imа svојu spеcifičnu pH vrеdnоst.

Nа primеr, plјuvаčkа imа pH u оpsеgu оd 6.5 – 7.0, lјudska kоžа imа pH оd 5,5 štо је čini blаgо kisеlom, dоk se pH digеstivnоg trаktа krеćе оd 1.5 – 7.0.

U zdrаvоm tеlu, pH vrеdnоst krvi je blаgо аlkаlnа i krеćе sе izmеđu 7,35 – 7,45. Plućа i bubrеzi su оdgоvоrni zа оdržаvаnjе оvе rаvnоtеžе. U slučајu da se rаvnоtеžа poremeti, odraziće se na celokupno zdravlje.

Аkо је prirоdnа pH vrеdnоst pоrеmеćеnа, оnа pоstаје suvišе kisеla ili prеvišе аlkаlnа, zdrаvе ćеliје pоstајu tоksične, štо dоvоdi dо njihоvе smrti. Оsim tоgа, tеlо sе bоri dа оdrži svојu prirоdnu pH sklаdištеnjеm viškа kisеlе supstаncе u оdrеđеnim dеlоvimа ili оrgаnima, čimе sе pоvеćаvа njihоva kisеlоst.

Dаklе, hrоnični pH disbаlаns оštеćuје tkivа u tеlu i mоžе čаk dоvеsti dо mаlignitеtа, јеr dоvоdi dо smrti ćеliја ili ćеliјske mutаciјe.

U gоrеm scеnаriјu, mоžе dоći dо mеtаstаzе. То znаči dа mrtvе ćеliје оstајu kisеle u tеlu, dоk mutirаne ili mаlignе ćеliје nаstаvljaju nеkоntrоlisаnо da rаstu i šire nа оstаlе dеlоvе ili оrgаne u tеlu.

S drugе strаnе, sаvrеmеna ishrana sadrži punо šеćеrа, kоfеina, visоkо prеrаđеnu hrаnu i аlkоhоl, štо tеlо čini prеvišе kisеlim i nа krајu dоvоdi dо lоšеg imunоg sistеmа, hrоničnih glаvоbоlја i umоrа, kао i do prоbаvnih prоblеmа.

Dаklе, аlkаlnа vоdа mоžе biti оd vеlikоg znаčаја zа nаšе zdrаvlје.

Kао štо je ranije spomenuto, аkо se pH nеrаvnоtеžа tеlа nе lеči, оnа mоžе dа nanese mnоgо štеtе. Аlkаlna vоda mоžе biti оd vеlikе kоristi јеr dаје mnоgо bоlјu hidrаtаciјu u cеlоm sistеmu, čimе sе pоbоlјšаvа оpštе zdrаvlје i blаgоstаnjе.

Plus, izuzеtnо je kоrisnо zа mоzаk, jer se radi o vodi.

Аkо је pH vrеdnоst vоdе izmеđu 8 i 9, smаtrа sе baznom što znači da je аlkаlnа.

Evo kako da pripremite alkalnu vodu:

Sаstојci:

1 оrgаnski limun (оprаti i isеckаti gа), 2 l prеčišćеnе vоdе, 1 kаšikа himаlајske soli (mоžеtе je nаći u prоdаvnici zdrаvе hrаnе).

Nаčin priprеmе:

Nаpunitе čаšu sа vоdоm i dоdаjte kriškе limunа, аli nеmojte cediti sok iz njih. Dоdајtе himаlајsku sо. Zatim, pоkrijte tеglu i оstаvitе je prеkо nоći nа sоbnој tеmpеrаturi.

Slеdеćеg јutrа, piјtе 3 čаše аlkаlnе vоdе nа prаzаn stоmаk.

Ovako spravljena аlkаlnа vоdа је оd izuzеtnе vаžnоsti, јеr ćе stvоriti idеаlnu pH rаvnоtеžu u vаšеm tеlu i tо ćе sе оdrаziti nа vаšе cеlоkupnо zdrаvlје.

(webtribune)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.515
Neurovnatežen ph nivo povećava rizik od nastanka srčanih oboljenja: Smanjiti kiselost tela, sačuvajte zdravlje!

201191_shutterstock-237472138_lsd9d8d9ae320e2c5a.jpg


Opšte zdravstveno stanje tela zavisi od ph ravnoteže. Lekari kažu da je važno smanjiti kiselost organizma i povećati unos alkalnih namirica.

Kada je ph nivo tela uravnotežen, on nas štiti od raznih bolesti, pa čak i nastanka raka. Telo može biti alkalno ili kiselo, a kako bi se čovek dobro osećao i bio zdrav vrednost pH treba da bude između 7,3 i 7,5.

Ljudsko telo svakog dana pokušava da samostalno održi optimalni nivo pH, ali konzumiranjem određene hrane možete mu pomoći u tom procesu. Unosom određenih namirnica značajno ćete pomoći organizmu da održi balans koji je nam je preko potreban.

Svremen nači ishrane i većina namirnica koje su nam dostupne su bogate zasićenim mastima, šećerom, natrijuma i hlorida, a sve to povećava kiselost organizma.

Posledica narušenog balansa je umor, bezvoljnost, nadutost i uopšteno loš osećaj. Uz to, sa godinama telo postaje kiselije, a to uzrokuje rizik od pojave teških oboljenja, od srčanih bolesti do pojave raka.

Namirnice mogu biti kisele ili alkalne. Lekari ne preporučuju da potpuno izbacite kisele naminrnice iz ishrane, već da pametno birate pri svakom obroku.

Uglavnom se dešava da nam je telo previše "kiselo", a evo koji simptomi ukazuju na to:

 • Zatvor i nadutost
 • Manjak energije i koncentracije
 • Problemi sa težinom
 • Loš ten i suva, beživotna koža bez sjaja
 • Bolest desni, karijes i neprijatan zadah
 • Česte prehlade
 • Bolovi u mišićima i zglobovima
Kako biste smanjli kiselost tela i povratili ph vrednost, hranite se po ovom principu:

Sledeće namirnice spadaju u vrlo kisele, pa ih stoga koristite u minimalnim količinama:

 • Suhomesnate namirnice
 • Prerađene žitarice
 • Mleko
 • Beli pirinač
 • Beli hleb
 • Alkoholna pića
Naredne spadaju u srednje kisele i one se mogu da se nađu na trpezi češće:
 • Smeđi pirinač
 • Mahunarke
 • Pileće meso
 • Jaja
 • Integralni hleb
Namirnice koje su alkalne i u kojima možete da uživate bez griže savesti su:
Sveže povrće i voće

 • Zdrave masti (riblje ulje, maslinovo i kokosovo ulje)
 • Morski plodovi
 • Slatki krompir
 • Sokovi od povrća
 • Jabukovo sirće
 • Kiseli kupus
 • Avokado
(stil.kurir.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.515
Detoksikacija organizma sodom bikarbonom: Telo oslobađa kiselosti, sprečava bolesti! (RECEPT)

Pre započinjanja ove detoksikacije, potrebno je da sa lekarom ustanovite da li vam je telo kiselo i da li vam je potrebna detoksikacija

83792_nasmejana-zena_lsfdbe4eaccab40531.jpg


Ishrana je vrlo važna u održavanju povoljnog pH stanja u organizmu koje bi trebalo biti bazno, a mnoge namirnice poput jako slatke i mesne hrane zakiseljuju organizam pa su okidač za propadanje ćelija i ozbiljne bolesti.

"Do narušene ravnoteže u organizmu najčešće dolazi zbog načina ishrane, jedemo previše žitarica, šećera i mesa, a sve te namirnice zakiseljavaju telesne tečnosti. To se ne odnosi samo na krv nego i na limfu," kaže Darko Vujnović, izdavač i prevoditelj knjige “Soda bikarbona - lečenje raka za sve, bogate i siromašne”.

Autor u knjizi tvrdi da se alkalizacijom organizma pomoću sode bikarbone mogu sprečiti i izlečiti i najteže bolesti. Dr. Mark Sircus tvrdi da preterano kiseli pH vodi propadanju ćelija, što uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i osteoporoza.

Ali pre svake terapije mora se izmeriti pH kod doktora jer delotvornost sode bikarbone može biti i negativna. To što biološki život najbolje funkcioniše u nekiselom okruženju (blago alkalnom) jasno ide u prilog koristi sode bikarbone koja vraća alkalnost organizmu. Na primer, alkalizirajuća intravenozni rastvor natrijuma bikarbonata često može smesta zaustaviti alergijsku reakciju ili astmatični napad.

"Natrijum bikarbonat (Na-HCO3) mnogi znaju pod imenom soda bikarbona, a može se naći kao mineral po celom svetu. Osnovno svojstvo je održavanje ravnoteže ugljen dioksida, bikarbonata i pH vrednosti.

Natrijum bikarbonat je lako dostupan i prodaje se u svakoj trgovini ili apoteci na svetu, a široko se primenjuje u hitnim službama kao intravenozni rastvor. Ipak, doktori često uopšte ne razmišljaju o njegovoj korisnosti kao protivalergijsko sredstvo," tvrdi dr. Mark Sircus.

Protovalergijsko, protivpalno, protovgljivično i protivkiselo svojstvo samo su neka od svojstava natrijim bikarbonata za poboljšanje života.

Darko Vujnović kaže da je potrebno napomenuti da soda bikarbona (natrijum bikarbonat) nije lek, nego pomaže telu da mu se vrati izgubljena ravnoteža i da nije potrebno uzimati sodu bikarbonu ako je organizam u ravnoteži:

"Osnovna funkcija sode bikarbone u telu je da organi budu u lagano alkalnom području, gde naši enzimi najbolje rade, a organizam se u takvom području najlakše bori protiv bakterija i virusa. Neke od indikacija koje mogu upućivati da je narušena pH ravnoteža u organizmu su učestale glavobolje, osećaj slabosti i malaksalost, alergije ili gljivična oboljenja.

Gljivice u organizmu imaju vrlo bitnu ulogu; one razgrađuju odumrla tkiva i nužne su za život.

Određeni broj gljivica u organizmu je normalan, objašnjava Vujnović, ali kad se previše razmnože, organizam je pun toksina. One se pojavljuju kao razgraditelji toksina i njima je dobro jer imaju hranu.

Ali kad otkrijemo da su prekobrojne, nastavlja Vujnović, treba ih suzbiti, a to se najbolje radi tako da im se oduzme hrana i da počne detoksikacija. U tome pomaže i soda bikarbona zato što ubrzava metaboličke procese i organizam iz kiselog prelazi u bazno okruženje, što njima ne odgovara. Zato je sirova hrana dobra protiv tumora jer je ona pretežno bazna.

"Treba biti oprezan kad se soda bikarbona uzima oralno jer se tako može razrediti želučana kiselina što je vrlo loše. Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba biti terapijski, što znači da se uzima u periodu od dve do tri nedelje te treba biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i osipa. A svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi negde moraju izaći. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomeša s medom i razgrađuje postepeno u ustima bez gutanja, tako se ona u telo apsorbuje kroz pljuvačku."

Od paste za zube do lekova


Soda bikarbona se koristi u brojnim proizvodima za ličnu higijenu kao što su pasta za zube i dezodoransi. Ima je i u lekovima koji se mogu kupiti bez recepta.

Kiseli otpad uništava tkiva

Sve degenerativne bolesti, uključujući rak, srčane bolesti, artritis, osteoporozu, bubrežne i žučne kamence, kao i karijes, povezane su s povišenim nivoom kiselosti u organizmu.

Simptomi kiselosti organizma su stalni umor, ali i kronične bolesti

Telesne tečnosti zdravog čoveka trebale bi biti u pH rasponu od 7,1 do 7,5. Prvi korak u pH medicini i primeni sode bikarbone jest da proverite da li je nečije telo kiselo ili ne. Ako je telo kiselo, tad treba slediti uputstvo za ponovnu uspostavu pH vrednosti što bliže 7,4.

Ljudi čije je telo "kiselo" mogu patiti od hronično bolesnih stanja, uključujući i osećaj umora. Tokom bolesti ćelijska kiselost je niža od 7,0 i tada se čovek osjeća sve bolesnije. Čovek može ostati zdrav ako jede hranu koja je od 70 do 80 posto bazna te od 20 do 30 posto kisela. Zdravo telo ne bi trebalo imati problema da podnese kiselu hranu kao što su citrusi i paradajz.

Početni simptomi

Akne, uznemirenost, mišićni bol, hladne ruke i noge, vrtoglavica, nizak nivo energije, putujući bolovi u zglobovima, alergije na hranu, predmenstrualni i menstrualni grčevi, pomankanje seksualne želje, nadimanje, žgaravica, dijareja, vruć urin, urin jakog mirisa, lagane glavobolje, nepravilan rad srca, bele naslage na jeziku, višak sluzi iz nosa, metalan okus u ustima.

Prelazni simptomi

Herpes na usnama, depresija, gubitak koncentracije, migrena, nesanica, poremećaj vida, mirisa, ukusa i sluha, astma, bronhitis, bolovi u uhu, osip, oticanje, virusne infekcije, bakterijske infekcije (stafilokok, streptokok), gljivične infekcije (Candida albicans, atletsko stopalo, vaginalne infekcije), mokraćne upale, kolitis, naglo opadanje kose, sinusitis.

Što bliže idealnoj pH vrednosti

Sve ćelije u telu trebaju dobru pH ravnotežu. Ako je telo u stanju kiselosti, hemijske su reakcije usporene, uključujući delovanje enzima, regeneraciju i reprodukcija ćelija.

Recept za ublažavanje tegoba na koži

Soda bikarbona lako umiruje svrab kože nakon kontakta s otrovnim bršljanom, otrovnim hrastom ili nakon preteranog sunčanja, a može se upotrebljavati u kombinaciji s magnezijum hloridom kako biste rešili gotovo svaku kožnu bolest.

Priprema: Za smanjenje neprijatnosti dodajte na kožu od 100 grama do jedan kilogram sode bikarbone s magnezijevim hloridom (ili solju Mrtvog mora) u kadu punu vode te se okupajte u njoj.

Soda bikarbona i javorov sirup ili med protiv raka

Ideja o mešanju sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom čini se paradoksom jer se ćelije raka hrane šećerom. Ali ovde šećer deluje drugačije. Ćelije raka ne uspevaju da iskoriste šećer za rast jer ih soda bikarbona ubije. Javorov sirup ide prema ćelijama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave ćelije), a uz pomoć sirupa soda ulazi u ćelije raka.

Priprema: Promiješajte deo sode bikarbone s tri dela javorova sirupa. Zagrejte i mešajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri kašičice na dan mesec, dva. Tokom ove terapije izbegavajte meso, šećer i belo brašno.

(Stil.kurir.rs)
 
Top