Alisa u zemlji veša

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
nedelja, 17. okt 2010, 14:26 -> 15:05
Izvor: RTS

Alisa u zemlji veša

Pored ogromnog čajnika i šolje, pistom su prošetale manekenke noseći romantične komade veša, oplemenjene valovima tila i perja. Sa šeširićima i zečjim ušima u kosi manekenki, revija Disaje Sorakraikitikul u Bangkoku izgledala je kao deo bajke.
Disaja Sorakraikitikul i njena linija veša "Boudoir" navikli su obožavatelje na šarmantne komade, ali kolekcijom "Darling Doll" predstavljenom na Nedelji mode u Bangkoku skrenula je pažnju i onog dela javnosti koji do sada nije pratio njen rad.

alisa-1.jpg


Rodom Tajlanđanka, nakon emigriranja u Veliku Britaniju 1995. godine, upisuje visoku školu za dizajn u Londonu i svojim diplomski radom fascinira stroge kritičare.

alisa-half.jpg


Balska haljina, sa toliko nabora i valova da je delovala kao plišani meda, obeležila je njene modele i nakon diplomiranja.
Prilikom stvaranja prve kolekcije ženskog veša, kreatorka je ostala verna svojim počecima - veš je izgledao kao haljina iz bajke pretvorena u odeću za spavaću sobu.
Najnovijom kolekcijom linije "Boudoir" preovladavaju pastelne boje - nezaobilazna ružičasta, bela, bež ali i crna.
Svi modeli su obavijeni tilom, zaštitnim znakom Disaje, i ušuškani u brojne nabore i karnere. Deluju izuzetno ženstveno i mladalački i bude davno zaboravljenu romantiku.
Prisutnost detalja od perja, iako umerena, pokazuje da su komadi koji su obeleželi prošlu sezonu još aktuelni.

alisa-2.jpg


Na čajanci kod Ludog Šeširdžije


Sama scena za ovu reviju bila je naročito zanimljivo uređena, sa ogromnim čajnikom i šoljom takođe pastelnih boja, a činila je da manekenke izgledaju kao moderne Alise u zemlji čuda.
Ukrasi u kosi manekenki koje su šetale pistom, od šeširića do ušiju poput zečjih upotpunili su bajkovitost čitave revije.

alisa-3.jpg


Iako mladi dizajneri obično bude određenu dozu skepse kod kritičara, ova dama poreklom sa Tajlanda definitivno ruši tu predrasudu. Osim niza odevnih predmeta, odskora je autor i kolekcije nakita, čiji su ponosni vlasnici poznate ličnosti.



 
Natrag
Top