Šta je novo?

Alisa u zemlji veša

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.063
nedelja, 17. okt 2010, 14:26 -> 15:05
Izvor: RTS

Alisa u zemlji veša

Pored ogromnog čajnika i šolje, pistom su prošetale manekenke noseći romantične komade veša, oplemenjene valovima tila i perja. Sa šeširićima i zečjim ušima u kosi manekenki, revija Disaje Sorakraikitikul u Bangkoku izgledala je kao deo bajke.
Disaja Sorakraikitikul i njena linija veša "Boudoir" navikli su obožavatelje na šarmantne komade, ali kolekcijom "Darling Doll" predstavljenom na Nedelji mode u Bangkoku skrenula je pažnju i onog dela javnosti koji do sada nije pratio njen rad.Rodom Tajlanđanka, nakon emigriranja u Veliku Britaniju 1995. godine, upisuje visoku školu za dizajn u Londonu i svojim diplomski radom fascinira stroge kritičare.Balska haljina, sa toliko nabora i valova da je delovala kao plišani meda, obeležila je njene modele i nakon diplomiranja.
Prilikom stvaranja prve kolekcije ženskog veša, kreatorka je ostala verna svojim počecima - veš je izgledao kao haljina iz bajke pretvorena u odeću za spavaću sobu.
Najnovijom kolekcijom linije "Boudoir" preovladavaju pastelne boje - nezaobilazna ružičasta, bela, bež ali i crna.
Svi modeli su obavijeni tilom, zaštitnim znakom Disaje, i ušuškani u brojne nabore i karnere. Deluju izuzetno ženstveno i mladalački i bude davno zaboravljenu romantiku.
Prisutnost detalja od perja, iako umerena, pokazuje da su komadi koji su obeleželi prošlu sezonu još aktuelni.Na čajanci kod Ludog Šeširdžije


Sama scena za ovu reviju bila je naročito zanimljivo uređena, sa ogromnim čajnikom i šoljom takođe pastelnih boja, a činila je da manekenke izgledaju kao moderne Alise u zemlji čuda.
Ukrasi u kosi manekenki koje su šetale pistom, od šeširića do ušiju poput zečjih upotpunili su bajkovitost čitave revije.Iako mladi dizajneri obično bude određenu dozu skepse kod kritičara, ova dama poreklom sa Tajlanda definitivno ruši tu predrasudu. Osim niza odevnih predmeta, odskora je autor i kolekcije nakita, čiji su ponosni vlasnici poznate ličnosti. 
Top