Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus jeste svemogući Bog Jahve i jednak je Svom Ocu. On je alfa i omega tj. prvi i posljednji. Čuj ovo :roll: imaginarno svemoguć.

Jurivaki je imaginarno Bog jedan ali u realu su TROJSTVO a kod tebe kako je?
I u koju Bibliju piše to što ti prorokuješ da je Isus alfa i ometa svemogući Bog? navedi koji stih.

A da to je ta Adventistička frizirana biblija što je studirate u subotnjim školama! a stih je Jovan 1,1 do pet(5) jel tako?
Citira mi taj stih moliću lepo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne znaš da je prvi posljednji, alfa i omega. To je isto.

[FONT=&quot]- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13

[/FONT] Eno, ide s oblacima, i ugledaće ga svako oko, i koji ga probodoše; i zaplakaće za njim sva koljena zemaljska. Da, zaista.

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1,7-8

I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem. stih 8.

Ko je proboden? Isus. Ko dolazi? Isus. Ko je svedržitelj tj. svemoćni? Isus.

I reče mi: svrši se. Ja sam alfa i omega, početak i svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkriv. 21,6

Ovo je rekao Bog na prestolu. Ko je na prestolu?

I više neće biti nikakve prokletinje; i prijestol Božij i jagnjetov biće u njemu; i sluge njegove posluživaće ga. Otkrivenje 22,3

Ovdje je jasno da su na prestolu Otac i Sin, tj. Bog.

I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem. Otkrivenje 22, 12

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji. 22,13

Ko u Bibliji sudi tj. daje platu?

Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu. Jovan 5,22

Samo Bog može da sudi, ne može stvorenje da sudi. Ovdje je jasno da je Isus svemoćni Bog, alfa i omega, prvi i posljednji.

Naravno Isus dolazi.

"...Da, dođi, Gospode Isuse. Otkriv. 22,20

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1,7-8

Znači da je Isus svedržitelj, tj. svemoćni.

Evo i iz Biblije Novi svet.

Ја сам Алфа и Омега, први и последњи, почетак и свршетак. Otkrivenje 22,13

Vidiš da je alfa i omega isto što i prvi i poslednji, početak i svršetak.

Otac, Sin i Duh Sveti su jedan Bog.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
U otkrivenju 1:8 kad kaze Alfa i Omega misli se na Jehovu Boga,a ne na Isusa.
Naravno i u Isaiji se takodje milsi na Jehovu,a ne na Isusa.
Vi ste u 10 stihu dodali taj stih da bi to povezali sa isusom,ali to je krivokletstvo.
Tako to biva kad izbacite Jehovu kao Boga Oca,pa onda njegovu ulogu pripisete sinu i zbunjujete narod.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa Isus je Bog Jahve.

A vidiš da Alfa i Omega su isto što i prvi i posljednji.

Ја сам Алфа и Омега, први и последњи, почетак и свршетак. Otkrivenje 22,13

A ti si govorio da nije.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Vidis Tripko
Cak i u NZ se zapisivalo ono sto je Jehova Bog direktno govorio.Seti se bar da je Jehova tri puta KAZAO u NZ "Ovo je moj sin ljubljeni".
Da ne bude zabune ,tako u otkrivenju 22 glave ,prvo prica Jehova u doticnim stihovima primenjujuci na sebe Alfa i Omega ,prvi i poslednji,a od 15 stiha zapocinje Isusov govor.
Logicno je da prvo prica otac,a posle njega sin.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Alfa i Omega se odnosi na Isusa Krista i nikako drugačije.
:opaaa:

ah, ah.... to ti mislis!

pravo: alfa i omega su slova grckog alfabeta, a ne jezika kojeg je govorio Isus!

Da nema ni jedan drugi negacijski dolaz tvoje tvrdnje ovaj bi ti trebao biti sasvim dovoljan.

Dakle: nema veze s njim! Isus je cist od takvih kombinacija!

Nadam se da shvatas da je svako dalje objasnjavanje samo prazna i suplja prica - naravno u smislu vjere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Проблем код ових што хуле на Оца и Сина је што мисле да је Бог неки човек који седи горе на свом трону и надгледа све као неки средњевековни краљ. Заблуда великих размера. Бога нико није видео и Његову величину нико не може ни да замисли, он је Извор свега, неограничена величина и сила, мудрост и разум, само Дух Свети зна дубине Његове и може да нам приближи Бога. Све то што је Извор постаде тело и назва се Син Божији. Није човек направио сина, већ је сам Бог постаде тело преко своје Речи, а Духом Светим јер никако другачије не може. Није Реч неки дечачић који је трчкарао по небесима и био анђео, арханђео и сл., већ је Реч била у Бога, тј. сам Бог. Само је постала тело - Бог је постао тело.

Кажем поново, не могу они да замисле да Бог буде неко ко страда, они га замишљају само као силовитог, оног који кажњава, који руши све пред собом, а никако као брижног Родитеља, Страдалника и Спаситеља, а самим тим и Победника над смрћу и грехом. Никако да схвате да смрт и грех никако другачије не би ни могли да буду побеђени јер је закон сам Бог успоставио, а Исус, Син Божији, прослави закон и праведност Бога нашега. Задовољио је захтев који је био потребан да би се људима опростило. Отуда ђаво негира да је смрти и васкрсења било, прича да је Исус имао породицу, по некима неколико жена и сл. Онда, људи одбацујући Жртву Христову настављају да лутају у својим гресима и заблудама без руке спаса, а она стоји испружена, само нам ђаво замагљује поглед да је не би видели.

Кроз Реч је све створено, Она беше у почетку (
Алфа/Први), и последње што ће бити рођено/створено биће кроз Њу (Омега/Последњи), али то не значи да се Реч разликује од Оца, јер Бог беше Реч и Реч беше у Бога. И даље су Отац у Сину и Син у Оцу, ко је видео Сина видео је Оца, ко верује у Сина, и у Оца верује. До Оца се само преко Сина долази јер су једно, а не више њих, јер Бог је један. Нису то човек и његов син, не прави Бог децу као пагански богови што раде (Боже ме сачувај!) и не рађа децу као жена што чини. Не упоређујте Бога са човеком јер Бог није човек. Бог је Дух и од Духа Светога заче Марија и даде нам се Син Мирни, Бог Силни. Од невидљивог ми добисмо видљиво, да видимо и оно невидљиво.

Покушао сам да опишем Бога као величанствену Реку. Има свој Извор (
Отац) одакле излазе Вода (Дух) и Живот (Реч/Син). Ова три су једно - Река/Бог

Хулећи на Сина и Духа човек чини безумље; да би умирио савест и подупро науку којом је научен, човек напада Божије сведоке и њихово сведочанство, говорећи да су дали душу своју за лаж и превару. Слуша неке нове сведоке и чита нека нова сведочанства која нападају самог Бога и хуле. Ни један хришћанин неће бити заведен тиме, биће само осуђен онај који то следи и шири, а свестан је и упознат са истином. Једноставно не жели истину, негира је, говори да је истина лаж. Има човек своју верзију истине и не треба њему истина неког ко је страдао за своје сведочанство. Исмејавају се апостоли, исмејава се Син и исмејава се Дух Божији. Не ваља вам посао, лоше себи чините и никоме другоме...

[FONT=&amp]Јеврејима, глава 10[/FONT]
[FONT=&amp]25. Не остављајући скупштину своју, као што неки имају обичај, него један другог саветујући, толико већма колико видите да се приближује дан судни.[/FONT]
[FONT=&amp]26. Јер кад ми грешимо намерно, пошто смо примили познање истине, нема више жртве за грехе;[/FONT] (не рачуна нам се Христова Жртва јер намерно и свесно грешимо иако знамо шта сме, а шта не сме)
[FONT=&amp]27. Него страшно чекање суда, и ревност огња који ће да поједе оне који се супроте.[/FONT]
[FONT=&amp]28. Ко преступи закон Мојсијев, без милости умире код два или три сведока.[/FONT]
[FONT=&amp]29. Колико мислите да ће горе муке заслужити онај који Сина Божијег погази, и крв завета којом се освети за погану уздржи, и Духа благодати наружи?[/FONT]
[FONT=&amp]30. Јер знамо Оног који рече: Моја је освета, ја ћу вратити, говори Господ; и опет: Господ ће судити народу свом. [/FONT]
31. Страшно је упасти у руке Бога Живога.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
I dakle sta cemo sa ubacenim stihovima alfa i omega ,prvi i poslednji u otkrivenje 1:10 DK prevod???
Sta kazete jel to namerno ili nenamerno ubaceno???Kad i ko ga je ubacio,ili je oduvek bilo???
Ajde golupcici moji,sta mislite o tome?
A ako je ubaceno,sta se time zelelo postici, i koju kaznu ili pak nagradu,zasluzuje onaj koji je ubacio te stihove

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I Risko jel priznaješ da je alfa i omega isto što i prvi i posljednji?

I trebao bi da znaš šta predstavljaju izrazi otac i sin. Jer oni ne znače bukvalno otac i sin kao što mi muški imamo svoje očeve.

Vi JS kao da ste svi sa jedne velike bukve spali, pa kažete "otac je stariji, a sin je mlađi on ima početak".

Ali tako biva kad se ne zna šta znače antropomorfizmi. Izrazima otac i sin je predstavljen odnos, a ne bukvalno da je Bog Otac prije Isusa.

Pravite se da znate sve o Bibliji i Bogu, a osnovne izraze ne možete objasniti.

A da ste bukvalno shvatili izraze otac i sin stalno dokazujete. "Isus ima početak, otac ga nema, pa otac je prije Isusa, prvo Otac govori pa onda sin, Otac je veći od sina itd.".

Samo još fali da prikažete sliku crnogorske porodice gdje prvo govori đed od 90 god. pa onda njegov sin od 70 pa njegov sin od 50 pa njegov sin od 30 i na kraju klinac od 10-12 god i to prethodno kad odobre đedovi od 90, 70 i 50 god. i tajo mu onda kaže "reci sine".

Doživjeli ste na svim ovim temama krah svoje lažne vjerske dogme i razotkriveni ste upotpunosti.

Poslednja izmena:
Natrag