Vidi ovako,da skratimo u vezi ovoga stiha.
Koristicemo DK prevod koji nije bas dobar,ali neka,da vidimo u cemu je problem.
16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Ja nemam nista protiv ni za taj prevod,i ako prevod nije tacan.
Isus je u Bibliji oznacen kao Silni Bog prema Isaiji 9:6
6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Ako je Isus Hrist Bog Silni nije Bog Svemocni,i ako je Otac Vecni,nije nam Jehova Bog deda! Samim tim sto nas je izbavio od Adamove smrti,Isus nas je tako ponovo rodio ili oziveo i time je postao nas Otac Vecni.
Ali mi pricamo o Alfa i Omegi iz knjige otkrivenja.
Sam Jehova Bog tri puta govori licno u knjizi Otkrivenja
Prvi put u otkrivenju 1:8
„Ја сам Алфа и Омега... Онај који јесте икоји је био икоји долази, Свемоћни“
Drugi i treci put u Otkrivenju 21:5-8; 22:12-15.
21:5.И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ 6 И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега,почетак и свршетак.Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. 7 Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син. 8 А кукавице, безверни, изопачени, убице, блудници,они који се баве спиритизмом,* идолопоклоници и сви лажљивци завршиће у језеру које гори огњем и сумпором. Оно представља другу смрт.“
22:12.„’Ево, долазим брзо и доносим плату, да платим свакоме према његовом делу. 13 Ја сам Алфа и Омега,*+ први и последњи,+ почетак и свршетак.14 Срећни су они који су опрали своје дуге хаљине,да би имали право на дрво живота и да би могли на врата ући у град. 15 Напољу остају пси и они који се баве спиритизмом,* блудници, убице, идолопоклоници и свако ко воли лаж и њоме се служи.‘
Vidi,ja nisam malouman,hajde za početak to shvati.
Ja tebe pitam Otkrivenje 1. 12-18 a ti meni nudiš svaki put druge stihove....mislio sam da razgovaram sa verujućim čovekom koji zna odakle je koji tekst bez brojeva ali vidim da tebi moram brojeve crtati pa sad ponovo pokušaj na navedene stihove odgovoriti šta toJAHVE govori Jovanu.