Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Upravo kontekst sledecih citata govori ko je Alfa i Omega Bog svedrzitelj koji ce doci, da je to sam Gospod Isus koji ce po drugi put doci na ovaj svetda uzme k sebi one koji ga cekaju.

2. GOSPOD KOJI JE ALFA I OMEGA - POCETAK I SVRSETAK DOLAZI SA OBLACIMA I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI GA PROBODOSE NA KRSTU I ZAPLAKACE ZA NJIM - ON JE PRVI I POSLEDNJI - SVEDRZITELJ:

"Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

"Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

3. ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( sro znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )

"Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju" ( Jevrejima 9. 28 )

"Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin" ( otkrivenje 22. 20 - 21 )
1,
A&O je Svemogući!
Da li TO imaš za istinu?
------------------------------------------

2,
Kojem se TO Svemogućem Isus obraća:

Otkrivenje 15,3
Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu:
"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru!
Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

Tko je TAJ Bog Svevladar, Kojem je Isus spjevo pjesmu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svemogući je Bog Isus koji će uskoro doći, dati su dokazi oji govore o tome:

Upravo kontekst sledecih citata govori ko je Alfa i Omega Bog svedrzitelj koji ce doci, da je to sam Gospod Isus koji ce po drugi put doci na ovaj svetda uzme k sebi one koji ga cekaju.

2. GOSPOD KOJI JE ALFA I OMEGA - POCETAK I SVRSETAK DOLAZI SA OBLACIMA I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI GA PROBODOSE NA KRSTU I ZAPLAKACE ZA NJIM - ON JE PRVI I POSLEDNJI - SVEDRZITELJ:

"Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

"Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

3. ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( sro znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )

"Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju" ( Jevrejima 9. 28 )

"Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin" ( otkrivenje 22. 20 - 21 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Svemogući je Bog Isus koji će uskoro doći, dati su dokazi oji govore o tome:

Da li ti primijećuješ - ŠTO te ja pitam,
a ŠTO ti odgovaraš?

Ponovni pokušaj:

1,
A&O je Svemogući!
Da li TO imaš za istinu?

2,

Otkrivenje 15,3

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li ti primijećuješ - ŠTO te ja pitam,
a ŠTO ti odgovaraš?

Ponovni pokušaj:

1,
A&O je Svemogući!
Da li TO imaš za istinu?

Ako mislis na tekst gde Bog kaze za sebe da je on SVEDRZITELJ, onda sam na to odgovorio u prethodnom komentaru, gde jasno kaze da je Isus Bog svedrzitelj koji je Alfa i Omega koji ce doci uskoro, a to potvrdjuju drugi parelelni tekstovi:

ISUS KOJI DOLAZI NA OBLACIMA, KOJI JE ALFA I OMEGA - POCETAK I SVRSETAK, KOJI JESTE, KOJI BESE I KOJI CE DOCI:

Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( sro znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

2,

Otkrivenje 15,3

O Isusovoj uslovnoj poniznosti u odnosu na Oca zbog uloge koju obavlja u planu spasemnja - sam vec objasnio u jednom od ranijih komentara.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ako mislis na tekst gde Bog kaze za sebe da je on SVEDRZITELJ, onda sam na to odgovorio u prethodnom komentaru, gde jasno kaze da je Isus Bog svedrzitelj koji je Alfa i Omega koji ce doci uskoro, a to potvrdjuju drugi parelelni tekstovi:

ISUS KOJI DOLAZI NA OBLACIMA, KOJI JE ALFA I OMEGA - POCETAK I SVRSETAK, KOJI JESTE, KOJI BESE I KOJI CE DOCI:

Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( sro znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

O Isusovoj uslovnoj poniznosti u odnosu na Oca zbog uloge koju obavlja u planu spasemnja - sam vec objasnio u jednom od ranijih komentara.

Znači ti niti pored datog stiha - ne možeš prihvatiti da
SVEMOGUĆI nije Isus - nego Bog Otac Jahve!?
-----------------------------------------------------

Kaže Biblija da je svjedočanstvo istinito - na temelju 2 - 3 svjedoka.
Evo ti drugo svjedočenje da se Isus odvaja od Boga Oca Jahve:

..........................................................................................
-----------------------------------------------------------

Otkrivenje 19,15
Iz usta mu izlazi oštar mač kojim će posjeći narode.
Vladat će njima palicom gvozdenom.
On gazi u kaci gnjevne srdžbe Boga Svevladara.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ON - Isus gazi u kaci OD Boga Jahve Svevladara! - Jel to jasno?

Bog Otac Jahve je Svevladar – i – A&O!

Isus nije ni Bog ni A&O.

-----------------------------------------------------------

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znači ti niti pored datog stiha - ne možeš prihvatiti da
SVEMOGUĆI nije Isus - nego Bog Otac Jahve!?

Ne, ti upravo ne zelis svesno da prihvatis jasnu biblijsku cinjenicu podrzanu kontekstom, da je Isus taj koji ce doci na kraju istorije sveta sa hiljadama andjela, i da se o njemu govori kao o svedrzitelju koji ce doci.

Dakle Isus je BOG SVEDRZITELJ koji ce DOCI:

ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( to znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

-----------------------------------------------

ISUS KOME JE IME "REC BOZJA" I "CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA" - U ULOZI ONOGA KOJI GAZI KACU BOGA SVEDRZITELJA, ODNOSNO KACU BOGA OCA KOJA JE UJEDNO I NJEGOVA KACA JER JE ON BOG ZAJEDNO SA OCEM:

"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви, и име се његово зове: ријеч Божија.

И војске небеске иђаху за њим на коњима бијелијем, обучене у свилу бијелу и чисту.
И из уста његовијех изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и он ће их пасти с палицом гвозденом; и он гази кацу вина и срдње и гњева Бога сведржитеља.

И има на хаљини и на стегну своме име написано: цар над царевима и господар над господарима" ( otkrivenje 19. 11 - 16 )

JAGNJE ISUS JE CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:

"Ови ће се побити с јагњетом и јагње ће их побиједити, јер је господар над господарима и цар над царевима; и који су с њим, јесу позвани и избрани и вјерни" ( otkrivenje 17. 14 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ne, ti upravo ne zelis svesno da prihvatis jasnu biblijsku cinjenicu podrzanu kontekstom, da je Isus taj koji ce doci na kraju istorije sveta sa hiljadama andjela, i da se o njemu govori kao o svedrzitelju koji ce doci.

Dakle Isus je BOG SVEDRZITELJ koji ce DOCI:

ISUS DOLAZI SA NEBA NA OBLACIMA I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM ( to znaci da je on ALFA I OMEGA KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ pomenut u prvom tekstu ):

-----------------------------------------------

ISUS KOME JE IME "REC BOZJA" I "CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA" - U ULOZI ONOGA KOJI GAZI KACU BOGA SVEDRZITELJA, ODNOSNO KACU BOGA OCA KOJA JE UJEDNO I NJEGOVA KACA JER JE ON BOG ZAJEDNO SA OCEM:

"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви, и име се његово зове: ријеч Божија.

И војске небеске иђаху за њим на коњима бијелијем, обучене у свилу бијелу и чисту.
И из уста његовијех изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и он ће их пасти с палицом гвозденом; и он гази кацу вина и срдње и гњева Бога сведржитеља.

И има на хаљини и на стегну своме име написано: цар над царевима и господар над господарима" ( otkrivenje 19. 11 - 16 )

JAGNJE ISUS JE CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:

"Ови ће се побити с јагњетом и јагње ће их побиједити, јер је господар над господарима и цар над царевима; и који су с њим, јесу позвани и избрани и вјерни" ( otkrivenje 17. 14 )

Meni je sasvim jasno da imaš svoj TTT protokol odgovaranja.
ALI - da li možeš sam samostalno razmisliti i objasniti mi
TKO je Tko u donjim stihovima?

Otkrivenje 15,3
Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu: "Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

KOME to Isus spjevao pjesmu?
Tko je Svevladar?
Da li Isus za se kaže da je Svevladar?
------------------------------------------------------------------

Otkrivenje 19,15
Iz usta mu izlazi oštar mač kojim će posjeći narode. Vladat će njima palicom gvozdenom.
On gazi u kaci gnjevne srdžbe Boga Svevladara.
TKO je ON?
Da li je ON = Isus?
Tko je Svevladar?

Otkrivenje 21,22
Hrama u gradu ne vidjeh.
Ta Gospod, Bog, Svevladar, hram je njegov - i Jaganjac!
Tko je Svevladar?
Kako je Ime Svevladaru?
Čiji je Hram i Čiji je Jaganjac?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I na to je dat odgovor.

Ti tekstovi se ticu uslovne razlike izmedju razlicitih licnosti Bozanstva, i poniznosti jedne u odnosu na drugu - zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.
Ako biblija kaze da je Jagnje " "Jagnje" u odnosu na Oca koji se naziva "Otac ili Bog" to ne znaci da to jagnje nije takodje Bog kao i Otac.
Biblija upravo napominje da samo to jagnje - odnosno Isus - prima slavu zajedno sa Ocem u oblicju koje je preuzeo, a to je uloga spasitelja ili jagnjeta Bozjeg koje uze na se grehe sveta.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
I na to je dat odgovor.

Ti tekstovi se ticu uslovne razlike izmedju razlicitih licnosti Bozanstva, i poniznosti jedne u odnosu na drugu - zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.
Ako biblija kaze da je Jagnje " "Jagnje" u odnosu na Oca koji se naziva "Otac ili Bog" to ne znaci da to jagnje nije takodje Bog kao i Otac.
Biblija upravo napominje da samo to jagnje - odnosno Isus - prima slavu zajedno sa Ocem u oblicju koje je preuzeo, a to je uloga spasitelja ili jagnjeta Bozjeg koje uze na se grehe sveta.

Molim te - odgovori mi na pitanja po mom postu br.187.

Po tebi - Bog Isus se ponizio za Zemaljsku misiju.
U Otkrivenju - Bog Isus je opet na Nebu - NEPONIŽEN!
Zašto je i nadalje Hijerarhija?
Zašto i nadalje Bog Isus naziva Boga Oca - Bože,
a Bog Otac nikada Boga Isusa ne naziva - Bože Sine! - ?
A gdje je Bog SD u svemu tome?
Gdje ti vidiš JEDNAKOST?
Isus i nadalje ne sjedi na Božjem prijestolju - SD ne sjedi nigdje,
a - JEDNAKOST!

Daj si snage i odgovori na post 187.
Možda ti se otvori!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao što sam već napomenuo - ti tekstovi se ticu uslovne razlike izmedju razlicitih licnosti Bozanstva, i poniznosti jedne u odnosu na drugu - zbog uloga koje obavljaju u planu spasenja.

Tako će biti do kraja, dok se plan spasenja ne okonča, dok se svi neprijatelji ne podlože pod noge Hristove, tada će uloge različitih ličnosti Božanstva prestati, i tada će i Bog Otac, i Gospod Isus i Sveti Duh ponovo biti "BOG SVE U SVEMU" kako i kaže jedan biblijski tekst.

Na pitanja iz komentara 187 je već mnogo puta odgovoreno.

Natrag