Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
A tko su ti ovi? :oops:

Kako mislis ovi, ja sam kopirao samo tekst jednostavnije je - ili mislis na video? Video nisam otvarao, ali ako mislis na dva mlada decka, onda ih obojicu osobno poznajem...jedan je kao katolik sa Kosova, onaj krace kose dosao na moj stand ok0 2008 na stand sa knjigama u Vrapcu, i ja njemu odmah o suboti , i stanju mrtvih iz Biblije...poslije se krstio i bio je isao u crkvu u Rakvocevoj, pa onda u Vrapcu, ali sada je antitrinitarijan....kako je upoznao istinu o Ocu i Sinu ne znam, ja ga nisam poslije vidio godinama....
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Hriatovo Bozannstvo

“Otkupitelj sveta bio je ravan Bogu, Njegov autoritet bio je isti kao i Bozji autoritet. Izjavio je da ne postoji odvojeno od Oca. Vlascu kojom je govorio i cinio cuda, bila je licno Njegova, pa ipak, uverava nas da su On i Otac jedno.” (R&H Jan. 7. 1890. p. 1)

"DRUGA OPASNA ZABLUDA JE NAUKA KOJA PORICE HRISTOVO BOZANSTVO
i tvrdi da Hristos nije postojao pre svoga dolaska na ovaj svet. Ovu nauku primaju bogonaklono mnogi koji tvrde da veruju u Bibliju. No ova je nauka u suprotnosti sa jasnim Spasiteljevim izjavama u pogledu Njegovog odnosa prema Ocu, Njegovog bozanskog karaktera i Njegovog postojanja pre nego sto je dosao u telu. Oni koji ovu nauku podupiru izvrcu Sveto Pismo o Hristovom bozanstvu. “ (Velika Borba, str, 426, 1888)

“Gospod, Isis Hristos, postoji od vecnosti, bozanski Sin Boziji, jedno sa Ocem. Bio je iznad slave nebeske. Bio je vojskovodja nebeske inteligencije koji je po svome pravu primao slavljenje i postovanje svih andjela.” (R&H, April 5. 1906. p. 8)
.
“Bozji Sin bio je priznat kao Vladar neba, SILOM I VLASCU JEDNAK SA OCEM.” (Kosmicki konflikt, str. 402, 1888)

“Hristos je bio Bog u pravom smislu te reci. Bio je jedno sa Ocem od vecnosti, Bog iznad svega, zauvek blagosloven.” (R&H April 5.1906. p. 8)

Tri Lica Bozanstva

“Postoje Tri Licnosti nebeskog Trojstva i u ime te Tri velike Sile - Oca, Sina i Svetog Duha - krstavaju se oni koji primaju Hrista zivom verom; a te Sile ce sa poslusnim podanicima Neba saradjivati u novim naporima da zive novim zivotom u Hristu.” (Evangelizam str. 616. orig)

“Vecni nebeski ‘Dostojanstvenici’, Bog, Hristos i Sveti Duh.” (Manuscript 145, 1901)

“Potrebno je da shvatimo da Sveti Duh, koji je licnost kao i Bog sto je licnost. hoda po ovome tlu.” (Manuscript 66, 1899)

“Sveti Duh je licnost,
jer On, ‘svedoci nasem duhu da smo deca Bozja.’ (Rimljanima 8,16) ... Sveti Duh ima svoju
licnost; ...On mora da bude Bozanska licnost.
1. Korincanima 2,11; Manuscript 29.
1906)

“Knez sile zla moze da bude obuzdan jedino Bozjom silom, KOJA JE U TRECEM LICU BOZANSTVA, SVETOME DUHU." (Special Testimoniss, Seria A, No. 10. p. 32. 1897)
“Hristos je krstenje ucinio znakom ulaska u svoje duhovno carstvo...
Oni koji su krsteni u trojedno ime Oca, Sina i Svetoga Duha, javno, na samom pocetku hriscanskog zvota izjavljuju da su napustili sluzbu sotoni i postali clanovi carske porodice, deca nebeskog Cara,” (Testimonies, vol. 6. p. 91. 1900)

“Hristov polozaj prema Njegovom Ocu je ravnopravan.” (7.BC p. 905)

“Hristos je jedno sa Ocem, ali Hristos i Otac su dve razdvojene Licnosti.” (5.BC p. 1148)

“Hristos je u sustini Bog i u najvisem smislu. On je bio sa Bogom od sve vecnosti. Bog iznad svega zauvek blagosloven.” (5.BC p. 1126)
“On kome su andjeli ukazivali postovanje, Sin Bozji, jedan je sa Tvorcem svemira.” (Ceznja vekova, str, 210. org, 1889)

“Kada je Isus Hristos razapet umrla je Njegova ljudska priroda. Bozanstvo nije ponisteno niti je umrlo; to je nemoguce... To je velika tajna, tajna nad tajnama, koja nikad potpuno nece biti poznata.” (5.BC p. 1113)

“Demonski duhovi poricu Hristovo Bozanstvo, cak i samog Stvoritelja izjednacuju sa sobom. Na ovaj nacin veliki buntovnik pod novom maskom nastavlja svoju bunu protiv Boga, koja je otpocela na Nebu.” (Kosmicki konflikt, str. 448, 1888.)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.392
Kako nisi razumio..u djelima se 7 puta krste u ime Isusovo...na to sam mislio

A to misliš. Dobro...nego ima očigledno i jedna i druga formula ili je ovo skraćena formula gde se pominje samo ime Isusovo. Znaš kako...Pismo se uvek razumeva kao celina i uvek u punini informacija. Dakle, ako na nekim mestima stoji kao ovde formulaciju gde se pominje jedan podatak a u nekom drugom tekstu se pominje sa ovim dopunski jasno je da je to dopunsko zapravo celina a ovo skraćena verzija.
Isto kao što recimo jevanđelisti matej i marko(čini mi se) pominju besne koje je Isus iscelio. I sada jedan od njih pominje jednog besnog prilikom Hristovog prispeća na obalu a ovaj drugi pominje dvojicu. Koja je informacija potpunija? Neki sa ovim prave alibi da je tekst Pisma netačan i kontradiktoran. Ne, oni ne shvataju da i jedan idrugi tekst je tačan. Matej recimo u tom slučaju pominje jednog kog je Isus najpre iscelio dok Marko pominje i onog drugog koji je kasnije isceljen prilikom iszžtog događaja..i nema kontradiktornosti

Tako dragi moj Kainose je i ovde..tekstovi nisu u kontradiktornost već se nadopunjuju a uvek je kompletniji onaj koji daje potpunije informacije dok onaj sa manje informacija je skraćena verzija.

Pozdrav.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
[/QUOTE]
Kako nisi razumio..u djelima se 7 puta krste u ime Isusovo...na to sam mislio

Gde se u Novom zavetu spominje krstenje samo u ima Gospoda Isusa Hrista, to se odnosilo na Jevreje, koji su svakako verovali u Jehovu, pa njima je trebalo jos sam da priznaju Hrista kao svog Spasitelja, a sve drugo su vec imali.

To najboje pokazuje izjava apostola Petra posle izlivanje Svetog Duha.
" A Petar ima rece: Pokajte se i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista, za oprostenje greha; i primicete dara Svetoga Duha." Dela 2,38. Ovom prilikom Petar se iskljucivo obratio Jevrejima.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
Evo što po ovom pitanju kaže "kainosova institucija" - Pavle Simović:

Da, i omega otpad u HAC je upravo zamjena biblijskog Boga paganskim trojstvom. To je ujedno znak za svakog ozbiljnog vjernika da treba napustiti tu crkvu, ne jedini naravno.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo što po ovom pitanju kaže "kainosova institucija" - Pavle Simović:

Da, i omega otpad u HAC je upravo zamjena biblijskog Boga paganskim trojstvom. To je ujedno znak za svakog ozbiljnog vjernika da treba napustiti tu crkvu, ne jedini naravno.

Vidi Slape, HAC (šta je to? Nekakav novi proizvođač kompjutera?) zaista i ne veruje u Trojstvo ipostasa jednog i jedinog Boga, nego u tri odvojena bića. Iz tog razloga i ne upotrebljavaju jedninu Bog, nego "Božanstvo"

Ps. kako se to "instituciji" čiju fotografiju je nemoguće naći, nije po "pameti" vrzmalo da predloži napuštanje "crkve" zbog njenog klanjanja liku i djelu Ellen Gould Harmon White?
 
Natrag
Top