Pustimo mi ovdje "što će biti uskoro", ovdje je tema isključivo o onome što je već bilo. Prema tome, kani se ti svoje kristalne kugle, i piši nešto o temi. A što se teme tiče, stvari stoje ovako. Pioniri ASD su tvrdili da je nauk o Trojstvu suprotan Svetom Pismu, suprotan zdravom razumu i da je poganskog podrijetla. Što će biti uskoro ostavi gatarama, a ova gornja deklaracija pionira o Trojstvu stoji zapisana već 150 godina. Evo, o ovome piši, probaj dokazati da nisu ovo tvrdili i zapisano ostavili. .
Nema svrhe raspravljati o ovoj temi dok ne postoji istinska teznja da se covek obrati Bogu i da mu sluzi posvecujucí se iz trenutka u trenutak.
Ja nikada nikoga nisam i neću strpati u pakao. Upravo je adventistički specijalitet razvrstavanje ljudi na one koji će se spasiti i one koji će propasti. Naravno, prema adventistima, spasit će se samo oni koji znaju da je Isus 1844. imao preseljenje na nebu. Svima drugima su i molitve uzaludne. Ako ne vjeruju da je Isus 1844. preseljavao, molitve im idu ravno sotoni koji je zasjeo na prijestolje na kojem je Isus bio do 1844. Evo, ovako je Jelena poučila adventiste.
Vec si strpao svojim odnosom prema drugima na ovom forumu.
Kada iskazes mrvicu ljubavi - to ce biti dokaz u suprotno.
Greska.
Spasce se samo oni koji su putem reci Bozje upoznali Bozju volju i prihvatili Isusa kao licnog spasitelja i dopustili Duhu Svetome da ih promeni i povede putem svakotrenutacnog posvcenja i potpune pobede nad ghrehom i koji radjaju duhovne rodove iz zajednice sa Isusom.
Za Mireta.
Ako ćemo o sličnosti sa egipatskom religijom i trojstvu koje i oni imaju, ovde bi trebalo da bude sasvim jasno da je i sam koncept trojednog Boga preuzet odatle.
Pa bi tako i samo verovanje u tri Boga u jedno trebalo da bude odbačeno kao jeres.
Činjenica je da ako Isus Hristos nije kojim slučajem bio egipatski mag, trojstvo kao nauka ne postoji.
A vidimo da ono nema podršku ni u Bibliji.
Otac i Sin su jasno dve odvojene osobe, jedna je veća, a druga manja, i postoji samo jedan Bog Otac.
Isusa slavimo kao Boga Sina. Koji je ipak podređen Ocu.
Sveti Duh se nigde u Bibliji ne naziva Bogom, jer to i nije.
Ovo je zamka sotone, da nekom trećem damo slavu, a ne Bogu.
Taj treći je sotona, koji se nameće, koji je izmislio nauku o trojstvu, da bi umesto Bogu obožavanje pripalo njemu.
To vidimo i po padanju u trans, kukurikanju i očajnom stanju u koje upadose harizmatici, oni koji se i direktno mole Svetome Duhu, a ne znaju čemu se mole, pa im se javi ona druga strana i opseda ih.
Obrati pažnju šta kaže biblija: "Bojte Se Boga i podajte mu slavu, jel dodje čas suda njegovog.." To je najvaznija vest koja treba da se objavi u poslednje vreme, a vezana je za ovu prevaru, prvu Božju zapovest i probuđenje i reformu..
Trebalo bi ovo da shvatiš kao važno pitanje
Mire, ja sam se izvukao iz ove prevare na vreme. prevare koju serviraju neprijatelji Boga i Adventizma i sam sotona, zelim i tebi da se izvuces iz toga.
Ako odbacimo biblijsko ucenje o tri Bozanske licnosti - onda trebamo da odbacimo i sva druga biblijska verovanja, jer i ona postoje u mnogobostvu ( Bog, stvaranje sveta, Mesije spasitelji, andjeli, demoni, koncept spasenja..itd, itd ).
U bibliji je jasno da postoje tri licnosti koje cine jednoga Boga.
Te tri licnosti imaju uloge u planu spasenja i njihova podredjenost jedne u odnosu na drugu - je samo uslovna zbog uloga koje obavljaju.
Sveti Duh je licnost koja dolazi iz same Bozje prisutnosti kojoj ne mogu pristupiti stvorena bica, on je Bog zajedno sa Ocem i Sinom.
Evo citata iz videa koji sam postavio.
Ne znam da li si ga pogledao.
U 39 - 42 minutu videa se objašnjava u šta pioniri Adventizma nisu verovali.
Citat sa videa:
Pioniri Adventizma su se borili protiv
1. VERE U TRI BOGA - triteizam
2. MODALIZMA - Otac - Sin i Sveti Duh jedna te ista osoba
3. ISUS JE INFERIORAN - unitarijanizam ( vera u jednog Boga i da Isus nije Bog već da je manji od njega ).
4. KELLOGOVOG PANTEISTIČKOG TROJSTVA - koje svodi Boga na neosobno sveprožimajuće načelo
5. KATOLIČKO NEBIBLIJSKO TROJSTVO
Sama Bozja tvorevina svedoči o trojedinom Bogu i ove elemente je ustanovio sam Bog kao vidljivo svedočanstvo u prilog ove istine.
BIBLIJSKI ELEMENTI KAO POTVRDA NAUKE O TROJEDINOM BOGU
Bog je kao tvorac svega vidljivog i nevidljivog, usadio u tvorevinu koju je stvorio pojedine elemente koji svedoce o njegovoj trostrukoj licnosti, odnosno o tri lica Bozanstva koja cine jednog Boga, ovi elementi su vezani kako za samog coveka kao sliku Bozju, tako i prirodu, i zakone koji vladaju u prirodi i u kosmosu.
Takodje i pojedini biblijski elementi vodjeni njegovim Bozanskim planom i providjenjem, svedoce u prilog trostruke Bozje licnosti.
Ovi elementi su sledeci.
COVEK:
- U covekovoj telenoj strukturi postoje tri gradivna elementa:
1 ) sistem kostiju ili skelet.
2 ) nervni sistem.
3 ) gradivno, odnosno misicno ili telesno tkivo.
- U covekovoj telesnoj strukturi postoje tri krvne grupe, A, B, O.
-Covekovi odnosi su trodimenzionalni, Jevrejska rec `SHALOM - mir, u Jevrejskoj terminologiji oznacava Duhovno zdravog coveka, koji je u miru sa bliznjim, u miru sa sobom, i u miru sa Bogom.
- Hriscanski brak je trodimenzionalan, i podrazumeva zajednicu muza i zene, i njihovu zajednicu sa Bogom.
- Covekova individualna teznja da spozna Boga se ostvaruje u tri dimenzije, COVEK - PRIRODA - BOG.
TVOREVINA:
- Po Apostolu Pavlu postoje tri dimenzije ili neba:
1 ) nebo nase planete.
2 ) kosmos
3 ) Bozje carstvo
- Bog je u pocetku stvorio tri vodena toka, reke, mora, i jezera.
- Postoje tri agregatna stanja vode:
1 ) cvrsto - led
2 ) tecno - voda
3 ) gasovito - vodena para
- Svo drvece i vecina biljaka koje je Bog stvorio, imaju tri faze u svom razmnozavanju, i svaki elemenat u nemu ima svoju odredjenu funkciju u razvitku biljke:
1 ) list
2 ) cvet
3 ) plod
- Sam proces kruzenja materije je trodimenzionalan, uglavnom kod biljaka gde se sve svodi na umiranje starog, i nastanak novog zivota.
Primer je cvet koji se tokom vremena susi, tim umiranjem izbacuje iz sebe seme, iz koga
klijanjem nastaje nova biljka.
- Po bibliji postoje tri faze covekovog zivota:
1 ) zivot
2 ) smrt
3 ) vaskrsenje
- Po bibliji postoje tri vrste rodjenja:
1 ) fizicko rodjenje od majke
2 ) Duhovno rodjenje ili novorodjenje Svetim Duhom
3 ) rodjenje iz mrtvih ili vaskrsenje
- Detelina ima uglavnom tri lista
- Postoje tri osnovne vrste ptica:
1 ) one koje plivaju a uz to lete i hodaju
2 ) one koje samo lete i hodaju
3 ) one koje samo hodaju
- U fizickoj sferi postoje dimenzije, sirina, duzina, i visina, odnosno dubina.
BIBLIJSKI ELEMENTI:
- Isusov propovednicki rad od casa krstenja do raspeca je trajao tri i po godine
- Prilikom Isusove smrti na krstu bi tama po svoj zemlji tri casa ( od 6 do 9 casa )
- Isus je tri dana proveo u grobu do casa vaskrsenja
- starozavetni prorok Jona je bio tri dana ( i tri noci ) u trbuhu kitovom ( knjiga proroka Jone 2. 1 )
- Ninevija gde je propovedao prorok jona, je bio veliki grad tri dana hoda ( knjiga proroka Jone 3. 3 ).
- Mojsije stvara tamu po svoj zemlji Misirskoj za tri dana ( 2 knjiga mojsijeva 10. 22 ).
- U treci dan Gospod silazi na Goru Sinajsku pred Izrailjskim narodom ( 2 knjiga mojsijeva 19. 10 - 16 ).
- Isus zapoveda ucenicima da krste u ime tri lica, Oca, Sina, i Svetoga Duha ( Jevandjelje po Mateju 28. 19).
- U otkrivenju Jovanovom postoji trostruka Andjeoska vest koju objavljuju trojica Andjela
(Otkrivenje Jovanovo 14. 6 - 9 ).
Sigurno se u svemu sto nas okruzuje nalazi jos ovakvih primera, o kojima govori i sama biblija kada kaze, `NEBESA KAZUJU SLAVU BOZJU, I DELO RUKU NJEGOVIH GLASI SVOD NEBESKI, DAN DANU DOKAZUJE I NOC NOCI JAVLJA, I NEMA MESTA GDE SE NE BI CUO GLAS NJIHOV....Amin..
Izvor: blogspot - biblijske istine