Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako ćemo o sličnosti sa egipatskom religijom i trojstvu koje i oni imaju, ovde bi trebalo da bude sasvim jasno da je i sam koncept trojednog Boga preuzet odatle.

Daj nekakav citat i izvor za "egipatsko trojstvo".

Otac i Sin su jasno dve odvojene osobe, jedna je veća, a druga manja, i postoji samo jedan Bog Otac.
Isusa slavimo kao Boga Sina. Koji je ipak podređen Ocu.

Znači "Dvojstvo"!? I to nekakvo "škart Dvojstvo", dva Boga a jedan je malo manji!?

Ovo je zamka sotone, da nekom trećem damo slavu, a ne Bogu.

Ovo je ironija zamke. Raskrinkavaš zamku i onda u nju upadneš.

Taj treći je sotona, koji se nameće, koji je izmislio nauku o trojstvu, da bi umesto Bogu obožavanje pripalo njemu.
To vidimo i po padanju u trans, kukurikanju i očajnom stanju u koje upadose harizmatici, oni koji se i direktno mole Svetome Duhu, a ne znaju čemu se mole, pa im se javi ona druga strana i opseda ih.

Čista Jelenina nauka. Jelena je učila da molitve onih koji ne znaju da je Isus preselio u drugu prostoriju na nebu, odlaze direktno sotoni koji je preuzeo staro Isusovo prijestolje.

Obrati pažnju šta kaže biblija: "Bojte Se Boga i podajte mu slavu, jel dodje čas suda njegovog.." To je najvaznija vest koja treba da se objavi u poslednje vreme, a vezana je za ovu prevaru, prvu Božju zapovest i probuđenje i reformu..
Trebalo bi ovo da shvatiš kao važno pitanje

Ti si onda propao. Kažeš da postoji još jedan "malkice manji" Bog, Bog Sin, i kažeš da ga treba slaviti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pustimo mi ovdje "što će biti uskoro", ovdje je tema isključivo o onome što je već bilo. Prema tome, kani se ti svoje kristalne kugle, i piši nešto o temi. A što se teme tiče, stvari stoje ovako. Pioniri ASD su tvrdili da je nauk o Trojstvu suprotan Svetom Pismu, suprotan zdravom razumu i da je poganskog podrijetla. Što će biti uskoro ostavi gatarama, a ova gornja deklaracija pionira o Trojstvu stoji zapisana već 150 godina. Evo, o ovome piši, probaj dokazati da nisu ovo tvrdili i zapisano ostavili. .

Nema svrhe raspravljati o ovoj temi dok ne postoji istinska teznja da se covek obrati Bogu i da mu sluzi posvecujucí se iz trenutka u trenutak.

Ja nikada nikoga nisam i neću strpati u pakao. Upravo je adventistički specijalitet razvrstavanje ljudi na one koji će se spasiti i one koji će propasti. Naravno, prema adventistima, spasit će se samo oni koji znaju da je Isus 1844. imao preseljenje na nebu. Svima drugima su i molitve uzaludne. Ako ne vjeruju da je Isus 1844. preseljavao, molitve im idu ravno sotoni koji je zasjeo na prijestolje na kojem je Isus bio do 1844. Evo, ovako je Jelena poučila adventiste.

Vec si strpao svojim odnosom prema drugima na ovom forumu.
Kada iskazes mrvicu ljubavi - to ce biti dokaz u suprotno.

Greska.
Spasce se samo oni koji su putem reci Bozje upoznali Bozju volju i prihvatili Isusa kao licnog spasitelja i dopustili Duhu Svetome da ih promeni i povede putem svakotrenutacnog posvcenja i potpune pobede nad ghrehom i koji radjaju duhovne rodove iz zajednice sa Isusom.

Za Mireta.

Ako ćemo o sličnosti sa egipatskom religijom i trojstvu koje i oni imaju, ovde bi trebalo da bude sasvim jasno da je i sam koncept trojednog Boga preuzet odatle.
Pa bi tako i samo verovanje u tri Boga u jedno trebalo da bude odbačeno kao jeres.
Činjenica je da ako Isus Hristos nije kojim slučajem bio egipatski mag, trojstvo kao nauka ne postoji.
A vidimo da ono nema podršku ni u Bibliji.
Otac i Sin su jasno dve odvojene osobe, jedna je veća, a druga manja, i postoji samo jedan Bog Otac.
Isusa slavimo kao Boga Sina. Koji je ipak podređen Ocu.
Sveti Duh se nigde u Bibliji ne naziva Bogom, jer to i nije.
Ovo je zamka sotone, da nekom trećem damo slavu, a ne Bogu.
Taj treći je sotona, koji se nameće, koji je izmislio nauku o trojstvu, da bi umesto Bogu obožavanje pripalo njemu.
To vidimo i po padanju u trans, kukurikanju i očajnom stanju u koje upadose harizmatici, oni koji se i direktno mole Svetome Duhu, a ne znaju čemu se mole, pa im se javi ona druga strana i opseda ih.
Obrati pažnju šta kaže biblija: "Bojte Se Boga i podajte mu slavu, jel dodje čas suda njegovog.." To je najvaznija vest koja treba da se objavi u poslednje vreme, a vezana je za ovu prevaru, prvu Božju zapovest i probuđenje i reformu..
Trebalo bi ovo da shvatiš kao važno pitanje

Mire, ja sam se izvukao iz ove prevare na vreme. prevare koju serviraju neprijatelji Boga i Adventizma i sam sotona, zelim i tebi da se izvuces iz toga.

Ako odbacimo biblijsko ucenje o tri Bozanske licnosti - onda trebamo da odbacimo i sva druga biblijska verovanja, jer i ona postoje u mnogobostvu ( Bog, stvaranje sveta, Mesije spasitelji, andjeli, demoni, koncept spasenja..itd, itd ).

U bibliji je jasno da postoje tri licnosti koje cine jednoga Boga.
Te tri licnosti imaju uloge u planu spasenja i njihova podredjenost jedne u odnosu na drugu - je samo uslovna zbog uloga koje obavljaju.

Sveti Duh je licnost koja dolazi iz same Bozje prisutnosti kojoj ne mogu pristupiti stvorena bica, on je Bog zajedno sa Ocem i Sinom.

Evo citata iz videa koji sam postavio.
Ne znam da li si ga pogledao.

U 39 - 42 minutu videa se objašnjava u šta pioniri Adventizma nisu verovali.

Citat sa videa:

Pioniri Adventizma su se borili protiv

1. VERE U TRI BOGA - triteizam
2. MODALIZMA - Otac - Sin i Sveti Duh jedna te ista osoba
3. ISUS JE INFERIORAN - unitarijanizam ( vera u jednog Boga i da Isus nije Bog već da je manji od njega ).
4. KELLOGOVOG PANTEISTIČKOG TROJSTVA - koje svodi Boga na neosobno sveprožimajuće načelo
5. KATOLIČKO NEBIBLIJSKO TROJSTVO

Sama Bozja tvorevina svedoči o trojedinom Bogu i ove elemente je ustanovio sam Bog kao vidljivo svedočanstvo u prilog ove istine.

BIBLIJSKI ELEMENTI KAO POTVRDA NAUKE O TROJEDINOM BOGU

Bog je kao tvorac svega vidljivog i nevidljivog, usadio u tvorevinu koju je stvorio pojedine elemente koji svedoce o njegovoj trostrukoj licnosti, odnosno o tri lica Bozanstva koja cine jednog Boga, ovi elementi su vezani kako za samog coveka kao sliku Bozju, tako i prirodu, i zakone koji vladaju u prirodi i u kosmosu.
Takodje i pojedini biblijski elementi vodjeni njegovim Bozanskim planom i providjenjem, svedoce u prilog trostruke Bozje licnosti.
Ovi elementi su sledeci.

COVEK:

- U covekovoj telenoj strukturi postoje tri gradivna elementa:

1 ) sistem kostiju ili skelet.
2 ) nervni sistem.
3 ) gradivno, odnosno misicno ili telesno tkivo.

- U covekovoj telesnoj strukturi postoje tri krvne grupe, A, B, O.

-Covekovi odnosi su trodimenzionalni, Jevrejska rec `SHALOM - mir, u Jevrejskoj terminologiji oznacava Duhovno zdravog coveka, koji je u miru sa bliznjim, u miru sa sobom, i u miru sa Bogom.

- Hriscanski brak je trodimenzionalan, i podrazumeva zajednicu muza i zene, i njihovu zajednicu sa Bogom.

- Covekova individualna teznja da spozna Boga se ostvaruje u tri dimenzije, COVEK - PRIRODA - BOG.

TVOREVINA:

- Po Apostolu Pavlu postoje tri dimenzije ili neba:

1 ) nebo nase planete.
2 ) kosmos
3 ) Bozje carstvo

- Bog je u pocetku stvorio tri vodena toka, reke, mora, i jezera.

- Postoje tri agregatna stanja vode:

1 ) cvrsto - led
2 ) tecno - voda
3 ) gasovito - vodena para

- Svo drvece i vecina biljaka koje je Bog stvorio, imaju tri faze u svom razmnozavanju, i svaki elemenat u nemu ima svoju odredjenu funkciju u razvitku biljke:

1 ) list
2 ) cvet
3 ) plod

- Sam proces kruzenja materije je trodimenzionalan, uglavnom kod biljaka gde se sve svodi na umiranje starog, i nastanak novog zivota.
Primer je cvet koji se tokom vremena susi, tim umiranjem izbacuje iz sebe seme, iz koga
klijanjem nastaje nova biljka.

- Po bibliji postoje tri faze covekovog zivota:

1 ) zivot
2 ) smrt
3 ) vaskrsenje

- Po bibliji postoje tri vrste rodjenja:

1 ) fizicko rodjenje od majke
2 ) Duhovno rodjenje ili novorodjenje Svetim Duhom
3 ) rodjenje iz mrtvih ili vaskrsenje

- Detelina ima uglavnom tri lista

- Postoje tri osnovne vrste ptica:

1 ) one koje plivaju a uz to lete i hodaju
2 ) one koje samo lete i hodaju
3 ) one koje samo hodaju

- U fizickoj sferi postoje dimenzije, sirina, duzina, i visina, odnosno dubina.

BIBLIJSKI ELEMENTI:

- Isusov propovednicki rad od casa krstenja do raspeca je trajao tri i po godine

- Prilikom Isusove smrti na krstu bi tama po svoj zemlji tri casa ( od 6 do 9 casa )

- Isus je tri dana proveo u grobu do casa vaskrsenja

- starozavetni prorok Jona je bio tri dana ( i tri noci ) u trbuhu kitovom ( knjiga proroka Jone 2. 1 )

- Ninevija gde je propovedao prorok jona, je bio veliki grad tri dana hoda ( knjiga proroka Jone 3. 3 ).

- Mojsije stvara tamu po svoj zemlji Misirskoj za tri dana ( 2 knjiga mojsijeva 10. 22 ).

- U treci dan Gospod silazi na Goru Sinajsku pred Izrailjskim narodom ( 2 knjiga mojsijeva 19. 10 - 16 ).

- Isus zapoveda ucenicima da krste u ime tri lica, Oca, Sina, i Svetoga Duha ( Jevandjelje po Mateju 28. 19).

- U otkrivenju Jovanovom postoji trostruka Andjeoska vest koju objavljuju trojica Andjela
(Otkrivenje Jovanovo 14. 6 - 9 ).

Sigurno se u svemu sto nas okruzuje nalazi jos ovakvih primera, o kojima govori i sama biblija kada kaze, `NEBESA KAZUJU SLAVU BOZJU, I DELO RUKU NJEGOVIH GLASI SVOD NEBESKI, DAN DANU DOKAZUJE I NOC NOCI JAVLJA, I NEMA MESTA GDE SE NE BI CUO GLAS NJIHOV....Amin..

Izvor: blogspot - biblijske istine

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nema svrhe raspravljati o ovoj temi dok ne postoji itinska teznja da se covek obrati Bogu i da mu sluzi posvecujucí se iz trenutka u trenutak.

Tema nije moje obraćenje, nego "Adventizam i Trojstvo".

Vec si strpao svojim odnosom prema drugima na ovom forumu.

Ne brini, ne možeš ti u pakao zbog mojih grijeha. A adventističko učenje mi je toliko odvratno, da nikada ne bih radio što vi radite, druge trpate u pakao.

Kada iskazes mrvicu ljubavi - to ce biti dokaz u suprotno.

Kakvu ljubav? Da ti priznam da je Bog bio s onima koji su računali datum Isusova dolaska na Zemlju? Da ti priznam da je Bog odbacio sve osim vas "đus-drinkera"? Što je tebi? Kakve to ima veze s ljubavlju? Iz ljubavi se istina iznosi, a ne lažno nekome umiruje savjest.

Greska.
Spasce se samo oni koji su putem reci Bozje upoznali Bozju volju i prihvatili Isusa kao licnog spasitelja i dopustili Duhu Svetome da ih promeni i povede putem svakotrenutacnog posvcenja i potpune pobede nad ghrehom i koji radjaju duhovne rodove iz zajednice sa Isusom.

A hoće li se spasiti oni koji ne priznaju da je Isus 22.10.1844. godine imao preseljenje na nebu?

Za Mireta.

UU bibliji je jasno da postoje tri licnosti koje cine jednoga Boga.
Te tri licnosti imaju uloge u planu spasenja i njihova podredjenost jedne u odnosu na drugu / je uslovljena ovim ulogama.

Pogledajte, dvojica adventista, mire i Laodikeja, jedan drugoga "egipćaninom" smatra, a drugi prvoga krivovjernikom. Jedino im je zajedničko da obojica Jelenu "sisaju". Treba li komentar?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tema nije moje obraćenje, nego "Adventizam i Trojstvo"

Tema jeste "Adventizam i Trojstvo" ali je greh cak i pominjati Isusovo ime ako se covek prethodno nije obratio Bogu.

Ne brini, ne možeš ti u pakao zbog mojih grijeha. A adventističko učenje mi je toliko odvratno, da nikada ne bih radio što vi radite, druge trpate u pakao.

Tvoja je slobodna volja da li ćeš i dalje iznositi ovakve gnusne neistine, samo znaj da su one obelodanjene.

Kakvu ljubav? Da ti priznam da je Bog bio s onima koji su računali datum Isusova dolaska na Zemlju? Da ti priznam da je Bog odbacio sve osim vas "đus-drinkera"? Što je tebi? Kakve to ima veze s ljubavlju? Iz ljubavi se istina iznosi, a ne lažno nekome umiruje savjest.

Gde je ljubav o kojoj govoriš, ja se sa tvoje strane nisam osetio, nisam ni od onih koje nazivaš crkvom, a o iznošenju istine da i ne govorim.

Rečju Božjom se savest ne umiruje - već budi a čovek vodi ka Bogu i Gospodu Isusu koji se putem vere nastanjuju u ljudskomn srcu.
Tu nema umirenja savesti - već život u stalnoj zajednici sa Bogom.

A hoće li se spasiti oni koji ne priznaju da je Isus 22.10.1844. godine imao preseljenje na nebu?

Ti si potpuno pogrešio smisao 1844 godine.

Nije suština u tome prihvatiti Isusovo preseljenje na nebu - već prihvatiti njegovu posredničku ulogu kojom on preuzima naše grehe na sebe i od njih nas oslobađa oblačeći nas u haljine svoje sopstvene pravednosti i dajući nam silu da živimo jednim novim životom u zajednici sa njim kroz svakotrenutačno posvećenje gledanjem u njega.

Moj je savet da ostaviš malo Adventiste i mene na miru i da diskutuješ o nečemu drugom ako uopšte to možeš, jer nisu Adventisti jedina tema na forumu, osim ako ti nisi ovde prisutan da bi samo nekoga napadao - u čemu se pokazuje prava priroda tvoje ličnosti i u tom slučaju sve je jasno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tema jeste "Adventizam i Trojstvo" ali je greh cak i pominjati Isusovo ime ako se covek prethodno nije obratio Bogu.

A tko je tebe ovlastio da ti određuješ tko se obratio a tko nije?

Tvoja je slobodna volja da li ćeš i dalje iznositi ovakve gnusne neistine, samo znaj da su one obelodanjene.

Koje neistine? Zar vama adventistima nije misija da druge ljude upozoravate kako se nalaze u Bludnici, i kako se jedino mogu spasiti ako se vama pridruže, vjernom ostatku? Eto, pouči me ti što je misija vas adventista. Reci da ovo nije istina.

Rečju Božjom se savest ne umiruje - već budi a čovek vodi ka Bogu i Gospodu Isusu koji se putem vere nastanjuju u ljudskomn srcu.
Tu nema umirenja savesti - već život u stalnoj zajednici sa Bogom.

Kakva je zajednica i što ima s Bogom računanje datuma Isusova dolaska na Zemlju? Kakva je zajednica i što ima s Bogom učenje da je Bog odbacio sav pokvareni svijet. Kakva je zajednica s Bogom učenje da molitve onih koji ne priznaju Isusovo preseljenje 1844. idu ravno sotoni? Daj se saberi.

Nije suština u tome prihvatiti Isusovo preseljenje na nebu - već prihvatiti njegovu posredničku ulogu kojom on preuzima naše grehe na sebe i od njih nas oslobađa oblačeći nas u haljine svoje sopstvene pravednosti i dajući nam silu da živimo jednim novim životom u zajednici sa njim kroz svakotrenutačno posvećenje gledanjem u njega.

Kršćani su to prihvatili prije dva tisućljeća. I sada im trebaju nekakvi farmeri i mornari da im pričaju o Isusovu preseljenju. Što ti je?

Moj je savet da ostaviš malo Adventiste i mene na miru i da diskutuješ o nečemu drugom ako uopšte to možeš, jer nisu Adventisti jedina tema na forumu, osim ako ti nisi ovde prisutan da bi samo nekoga napadao - u čemu se pokazuje prava priroda tvoje ličnosti i u tom slučaju sve je jasno.

Nije tema "moja ličnost", nego "Adventizam i Trojstvo".

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja sam ti točno napisao što znači Trojstvo za katolike. Evo ti još jednom: Bog je jedan u tri božanske osobe, osobi Oca, osobi Sina i osobi Duha Svetoga. A ti po drugi put ponavljaš da je ovo pogansko Trojstvo. Najprije tvrdiš da su u Crkvu mnogoboštvo uveli oni koji su došli sa Pavlom, a sada u dva navrata tvrdiš da je vjerovanje u Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga pogansko vjerovanje. Što ti se to događa u glavi?

Da dobro si napisao . To i on tvrdi , i onda se najedanput ploča mjenja nemogu skužit zašto?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogledala sam video , i nigde nevidim razliku , u slavljenju trojstva , ili nisam bobro gledala

Slično je, ali suštinski ne, jer je poreklo drugačije i sam smisao koji se ostvaruje kroz Rimokatoličku službu koja je usmerena obožavanju sunca.

U 39 - 42 minutu videa se objašnjava u šta pioniri Adventizma nisu verovali.

Citat sa videa:

Pioniri Adventizma su se borili protiv

1. VERE U TRI BOGA - triteizam
2. MODALIZMA - Otac - Sin i Sveti Duh jedna te ista osoba
3. ISUS JE INFERIORAN - unitarijanizam ( vera u jednog Boga i da Isus nije Bog već da je manji od njega ).
4. KELLOGOVOG PANTEISTIČKOG TROJSTVA - koje svodi Boga na neosobno sveprožimajuće načelo

Dakle, pioniri Adventizma nisu verovali da je Isus manji od Oca - već da je jednak njemu i Bog zajedno sa Ocem.

------------------------------------

Za Stvarnoslapa.

A tko je tebe ovlastio da ti određuješ tko se obratio a tko nije?.

To se jasno vidi u govoru, ponašanju, odnosu prema drugima..itd.
Koje neistine? Zar vama adventistima nije misija da druge ljude upozoravate kako se nalaze u Bludnici, i kako se jedino mogu spasiti ako se vama pridruže, vjernom ostatku? Eto, pouči me ti što je misija vas adventista. Reci da ovo nije istina.

To je delimična istina, jer u bibliji su uslovi spasenja jasno navedeni i svima dostupni.
Neće se samo Adventisti spasti, biće i drugih koji su u istoriji živeli sasvim pošteno u zajednici sa Bogom u svetlosti koju su u tom trenutku imali ne poznajući drugu.
Bog zna koji su to ljudi koji kada bi spoznali punu istinu - da bi je oni prihvatili celim srcem.
Tako će ih on spasiti po svetlosti koju su posedovali iskreno težeći da služe Bogu u toj datoj svetlosti.
To ne znači da čovek koji poznaje punu svetlost istine može da je odbaci i bira lakši put, jer što je svesnost o istini veća - tu je i odgovornost za njeno prihvatanje veća.
Kakva je zajednica i što ima s Bogom računanje datuma Isusova dolaska na Zemlju? Kakva je zajednica i što ima s Bogom učenje da je Bog odbacio sav pokvareni svijet. Kakva je zajednica s Bogom učenje da molitve onih koji ne priznaju Isusovo preseljenje 1844. idu ravno sotoni? Daj se saberi.?.
Kršćani su to prihvatili prije dva tisućljeća. I sada im trebaju nekakvi farmeri i mornari da im pričaju o Isusovu preseljenju. Što ti je?

Ponavljam, tvoja je slobodna volja da li ćeš i dalje iznositi neistine i vaditi iz konteksta i izvrtati, ja se od toga ograđujem.

Nije tema "moja ličnost", nego "Adventizam i Trojstvo".

Već sam napisao.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da dobro si napisao . To i on tvrdi , i onda se najedanput ploča mjenja nemogu skužit zašto?

Kako ne možeš skužiti. Adventisti tek od 1980. godine (65 godina nakon smrti Ellen White) imaju potpuno isto vjerovanje o Trojstvu kakvo imaju katolici, pravoslavni i većina protestanata. A pioniri ASD su tvrdili da je baš to vjerovanje o Trojstvu suprotno Svetom Pismu, suprotno zdravom razumu i da je poganskog podrijetla. Možeš li sada zamisliti u kakvu nevolju su jadni zapali. Vidiš što su im vjerovali pioniri, a pionira se ne smiju odreći, pioniri su temelj crkve ASD. Kako ukloniti temelj crkvi ASD, a da im crkva ostane? Osim toga, sami adventisti su deklarirali da spisi Ellen White i crkva ASD zajedno stoje ili zajedno padaju. Zbog toga su sve ove Laodikejine vratolomije i zbog njih ti ne možeš skužiti zašto. Zbog toga će oni "fasadu obnavljati" sve dotle dok truli temelj ne propadne, a onda će im biti baš onako kako rekoše: "zajedno će pasti".

Katoličko Trojstvo je ovo: Bog je jedan u tri božanske osobe, osobi Oca, osobi Sina i osobi Duha Svetoga.

Sada ti navedi kakvo je "adventističko" Trojstvo, pa ćemo usporediti i provjeriti čije je nebiblijsko i pogansko.

Ponavljam, tvoja je slobodna volja da li ćeš i dalje iznositi neistine i vaditi iz konteksta i izvrtati, ja se od toga ograđujem.

Kasnije si ti ograđuj, poslat ću ti i ja žice, ali sada daj "adventističko" Trojstvo da zajedno riješimo dilemu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Daj nekakav citat i izvor za "egipatsko trojstvo".

Evo ti za egipatsko i za hinduisticko Trojstvo, dakle postojalo vekovima pre Hriscanstva, i kasnije samo preoblikovano i ubaceno kao jeres u Hriscansko ucenje:

Kod:
http://zrcalo.me/?p=2321

Ovo je Trojstvo Visnua Shive i Brahme:

vishnu-brahma-shiva-images.jpg

brahma-statue.jpg

brahma-heads-statue.jpg

Ovo je egipatsko Trojstvo, Oziris Izida i Horus:

Kod:
http://nova-akropola.hr/kultura/religije-i-simboli/mit-o-ozirisu

Horus-Oziris-i-Izida.jpg

Kasnije se ovo koristi i u Hriscanstvu pa se stapa u ime ''IHS'', za koje se tvrdi da znaci: ''Isus Hristos'' , ali je u stvari skracenica za: I= Izidu , H: Horusa, S: Seba(koji je mracna strana Boga Ozirisa).
Evo kako to izgleda:

IHS.jpg

U Hriscanstvu:

images

(zanimljivo je da su oko znaka, zraci sunca, i cinjenica da znak podseca na svevidece oko, te na boga sunca RA)

Sad mi ti pricaj da je to izmisljotina...

@Laodikeja

To sto si napisao gore je samo filozofija, ja zelim biblijom da se dokaze, ako je uopste moguce dokazati Trojstvo, a nije..
Nismo mi upali u zamku, pogledaj slike gore, identicno verovanje u indijskoj i egipatskoj religiji, sto se kasnije nadovezuje i na grcko-rimsku jer oni nastavljaju taj kontinuitet, preuzimajuci iste Bogove ali im daju druga imena...

Poslednja izmena:
Natrag