Adventisti

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Itekako menja!
Jer tek sada se vidi šta je Hrist hteo reći.
Da je čovek iznad subote. Odnosno da je Čovek važniji Hristu nego subota. Što je i praktičnim primerima i dokazao.
Prema tome više se treba poštovati čovek neho subota. To se iz Novog Zaveta veoma lako može zaključiti,osim ako je čovek nečim zaslepljen pa to ne vidi.

Pozdrav, Šarrdy!

Slažem se (verujem, ne samo ja, već svako razuman), prirodno, sa svim što si rekao, s tim što bih, za svaki slučaj, naglasio da i Subota ima svoju (uslovno rečeno) vrednost i mesto, o čemu je bilo dosta reči, i dodao da se to što si rekao vidi i bez drugog dela citata, tako da nisi ni morao da reaguješ (jer je rečeno da je Subota "načinjena čoveka radi...", što svakako znači da je čovek neuporedivo važniji (tačnije rečeno - bez njegovog postojanja ne bi ni imala ikakvo mesto i vrednost).
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
quote_icon.png
Prvobitno napisao Adrian BG


Класичан пример сечења реченице. Где је други део?

27. И говораше им: Субота је начињена човека ради, а није човек суботе ради. (Марко 2)

Drugi deo, očigledno, ne menja značenje prvog...

Наравно да мења значење, а и говори о злоупотреби Писма. Онај ко не разуме други део те реченице - он не сече, а ко разуме - тај намерно изоставља да други не виде. Фарисејство у 21. веку. Ево шта Господ каже на све оне фарисеје који се држе тих спољашњих ствари:

23. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што дајете десетак од метвице и од копра и од кима, а остависте шта је најпретежније у закону: правду и милост и веру; а ово је требало чинити и оно не остављати.
24. Вође слепе који оцеђујете комарца а камилу прождирете.
25. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери што чистите споља чашу и зделу а изнутра су пуне грабежа и неправде.
26. Фарисеју слепи! Очисти најпре изнутра чашу и зделу да буду и споља чисте.
27. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као окречени гробови, који се споља виде лепи а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте.
28. Тако и ви споља се показујете људима праведни, а изнутра сте пуни лицемерја и безакоња. (Матеј 23)


10. Два човека уђоше у цркву да се моле Богу, један фарисеј и други цариник.
11. Фарисеј стаде и мољаше се у себи овако: Боже! Хвалим те што ја нисам као остали људи: хајдуци, неправедници, прељубочинци или као овај цариник.
12. Постим двапут у недељи; дајем десетак од свега што имам.
13. А цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију подигнути на небо, него бијаше прси своје говорећи: Боже! Милостив буди мени грешноме.
14. Кажем вам да овај отиде оправдан кући својој, а не онај. Јер сваки који се сам подиже понизиће се; а који се сам понижује подигнуће се. (Лука 18)


42. Али тешко вама фарисејима што дајете десетак од метвице и од руте и од сваког поврћа, а пролазите правду и љубав Божију: ово је требало чинити, и оно не остављати.
43. Тешко вама фарисејима што тражите зачеља по зборницама и да вам се клања по улицама.
44. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као сакривени гробови по којима људи иду и не знаду их.
45. А неки од законика одговарајући рече: Учитељу! Говорећи то и нас срамотиш.
46. А Он рече: Тешко и вама законицима што товарите на људе бремена претешка за ношење, а ви једним прстом својим нећете да их прихватите. (Лука 11)
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Све то ми знамо. Ми смо први и дигли глас против екуменизма и масонерије. Погледајте остале теме. То не оправдава масонско порекло адвентиста и јереси које шире где стигну. Преплављен је интернет од Хелениних пророчанстава и "визија". Неке људе и могу да разумем, стварно верују да шире поруку како су их главешине набедиле. Заиста мисле да чине Божије дело и сваког ко им укаже да греше они обележавају да је под утицајем ђавола јер спречава Божији план. Тако култови набеђују своје следбенике.
 
Učlanjen(a)
09.09.2012
Poruka
79
Znaci znate a to ti ne smeta???

Kod advntista nema toga vec vase manipulacije slikama.

Kod vas su pune crkve masonskih znakova i sam si priznao.

Sta radis protiv toga sto znas???

Pokazi nam gde i sta preduzimas?

Sledi nastavak masonerije kod vas.

Pola svetenika masoni.

Temelji su vam masonski a ti si nasao da se bavis lazima protiv adventista?...

Stav pravoslvne crkve prema Masoneriji, zamislite zasto je ovakav?
boki71-albums-smajli-2-picture2551t-placljivko.gif


Analiza :: Masonerija i crkva - VIA

MASONSKI SIMBOLI U PRAVOSLVNIM CRKVAMA:
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно да ми смета. Мислим да је добро да погледаш наше раније постове. Имаш на теми Екуменизам и осталим темама. Нико не може да оспори да су сви запали у јерес (отпадништво), то се види из авиона. Погрешну си тактику одабрао, ми смо још давно овде писали колико су све цркве залутале, тј. они који их воде.

Чак сам убацивао слике тог истог масонског ока кога каче свуда по храмовима јер је масонерија преузела ствар, а то значи језуити, а то значи - шта мислиш ко? Велика блудница која преко масона има "кћери" свуда по свету, па их удружује или контролише. Све ово што покушаваш ми већ знамо добро...једино је ваша организација била мистерија. Више није, Богу хвала.
 
Učlanjen(a)
09.09.2012
Poruka
79
A gde si to ubacivao slike?
Zasto nisi otvorio temu Masoni u pravoslavlju, da opomenes sve pravoslavne?

Zasto stavljas lazne slike o adventistima?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Слике о адвентистима нису лажне него истините, а то што је тешко да се прихвати, ја то разумем. Није ни мени лако када видим да су све цркве запале у јерес, неке овако, неке онако. Погледај мало по темама па ћеш наћи све. Онда просуди да ли неког мрзим или само истражујем истину. Имаш слике о свим деноминацијама, ту предрасудама не сме да се да никакво право. Све мора да буде чисто и истинито.
 
Natrag
Top