Adventisti

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Postoje li među adventistima vernici koji ne bacaju "drvlje i kamenje" na druge vere. U svim velikim religijama sveta, u svim religijskim i verskim zajednicama, u svim sektama ima "vakih i nakih", ima onih koji vole i onih koji mrze, onih koji svoju veru žive i onih koji čine zlo, onih koji nikada ne bi naudili bližnjemu i onih koji žive čineći zlo opravdavajući ga verom ... Postoje li među adventistima vernici koji vole život i poštuju tuđu osobnost, pravo na različitost? Postoje li adventisti koji ne bi vređali druge nazivajući ih pogrdnim imenima koristeći uvredljive izraze za tuđe verske autoritete? Postoje li adventisti koji ne uzdižu sebe ponižavajući druge? A najviše od svega me zanima da li postoji makar jedan adventista koji veruje u boga zato jer ga voli a ne jer ga sa boji i ako postoji da li bi mogao da se javi ovde ili se i njegov drugi dolazak isčekuje?

Eh, sad će da navale i da sotoniziraju moju radoznalost pa im se unapred zahvaljujem rečima 666 iz gujice mi raste rep a iz glave rogovi, ubit će me vaši bogovi ...

Sve bi bilo dobro kada ja na kraju nebih usro motku. Ne mogu si pomoći, baš sam pisao olimpu da je to zato jer sam malo lud. A bolje i to nego biti malo pametan.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
1. Ako je Adventna Crkva pala;
2. Ako ona ima na 100-tine JERESI u svojoj doktrini;
3. I ako pri tom ona za te JERESI uzima novce, i to ne male, od svojih vernika - Gde takva Crkva vodi većinu svojih vernika, pastora, profesora, učenika,...........
4. Ako ja to sve znam i ne kažem ni slovo o tome – Kako ću se ja provesti na Božijem Sudu ?

Odlicno Sarrdy,
Dobro si poceo. "Ako je crkva pala" Ali ona nije pala, samo je Sarrdy pao i razbio se kao zrela lubenica;

Ako ona ima 1oo jeresi, ali ona nema jerersi nego Sarrdy istinu naziva jeres;

Ako uzima novac od ljudi, ali ona ne uzima od ljudi novac nego verni ljudi drage volje svoje darove donesu u Crkvu, kao sto su vernici u svim vekovima cinili.

Znamo mi zasto tebe pare muce... hehehe!

Sarrdy nastavlja: "Ako ja to sve znam a ne kazem kako cu se provesti na sudu"?
Odlicno Sarrdy A posto smo se svi uverili da izmisljas lazi na lazi, kako ces ces onda posle toga provesti se na Bozjem sudu?

Srecan ti put

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Daj, Mika, kada odgovaraš na više postova, počni već jednom da se služiš opcijom multicitiraj, a ne da lijepiš po nekoliko svojih postova jedan za drugim!

Izvinaujvama se Jurivaka.
ja sam tebi rekao da ti izgleda od mene mnogo trazis.
Kako drugacije da odgovorim? Ujutru uspem da odgovorim na jedan post, posle podne na drugi, a na vece na treci.Takodje nisu svi postovi ista tema, kako mogu da ih sastavljam?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
1. Ako je Adventna Crkva pala;
2. Ako ona ima na 100-tine JERESI u svojoj doktrini;
3. I ako pri tom ona za te JERESI uzima novce, i to ne male, od svojih vernika - Gde takva Crkva vodi većinu svojih vernika, pastora, profesora, učenika,...........
4. Ako ja to sve znam i ne kažem ni slovo o tome – Kako ću se ja provesti na Božijem Sudu ?

Odlicno Sarrdy,
Dobro si poceo. "Ako je crkva pala" Ali ona nije pala, samo je Sarrdy pao i razbio se kao zrela lubenica;

Ako ona ima 1oo jeresi, ali ona nema jerersi nego Sarrdy istinu naziva jeres;

Ako uzima novac od ljudi, ali ona ne uzima od ljudi novac nego verni ljudi drage volje svoje darove donesu u Crkvu, kao sto su vernici u svim vekovima cinili.

Znamo mi zasto tebe pare muce... hehehe!

Sarrdy nastavlja: "Ako ja to sve znam a ne kazem kako cu se provesti na sudu"?
Odlicno Sarrdy A posto smo se svi uverili da izmisljas lazi na lazi, kako ces ces onda posle toga provesti se na Bozjem sudu?

Srecan ti put

[FONT=&amp]Miko pošto si ti duboko ogrezao u zlo, to sada definitivno vidim, s tobom je bezpredmeto diskutovati. Ti si u stanju slagati u jednom danu i 100 puta. A to je strašno.[/FONT]
[FONT=&amp]Zato ovo pišem drugima, tebi više ne vredi ništa pisati ![/FONT]

[FONT=&amp]Svi bolji poznavaoci Biblije koji se ovde pojave, a da nisu Adventisti, znaju obavezno 3 stvari:[/FONT]

[FONT=&amp]1.[/FONT][FONT=&amp] Da je Adventna Crkva kriva religija;[/FONT]
[FONT=&amp]2.[/FONT][FONT=&amp] Da je EGW prevarant i manipulator;[/FONT]
[FONT=&amp]3.[/FONT][FONT=&amp] Da su Adventisti vukovi u jagnjećoj koži.[/FONT]

[FONT=&amp]Znači meni sada jedino ostaje, da povremeno skrenem pažnju na tvoje bezočne laži, pošto tebi [/FONT][FONT=&amp]đavo[/FONT][FONT=&amp] ne da mira pa ćeš i dalje postirati samo laži.[/FONT]
[FONT=&amp]A svim ostalima da se zahvalim na doprinosu razotkrivanja Adventne Crkve.[/FONT]
[FONT=&amp]I Adrianu BG, i Geri, i Baumaesteru, i mrsavkicu, i Spedy 12, i Vanhelsingu G, i Isabeleti, i Peku 71, i Faky, i Tamanu, i Prirodomu, i da ne nabrajam dalje, jer svako ko dobro poznaje Bibliju i nauku Adventne Crkve vrlo brzo ukapira o kome je reč, a takvih na ovom forumu ima dosta. I ujedno da im se izvinim što i njihova imena nisam uključio u ovaj spisak. Gospod nek vas sačuva na vašem putu traganja za ISTINOM.[/FONT]

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Izvinaujvama se Jurivaka.
ja sam tebi rekao da ti izgleda od mene mnogo trazis.
Kako drugacije da odgovorim? Ujutru uspem da odgovorim na jedan post, posle podne na drugi, a na vece na treci.Takodje nisu svi postovi ista tema, kako mogu da ih sastavljam?
I ne treba da sastavljaš postove ako nisu na istoj temi. Ja govorim o postovima na istoj temi. Kada želiš da ogovoriš na dva ili više postova na istoj temi, koristi opciju "Multicitiraj".
Na onim postovima na koje želiš odgovarati, čekiraj plugin (ikonicu) označenu strelicom na slici, a posle toga klikni na bilo kom od tih čekiranih postova na opciju "Odgovori sa citatom" i to je to. Nije to nikakav preveliki zahtjev niti napor.
plugin.jpg

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
1. adventna crkva nemože biti religija, može biti zajednica ljudi, koji imaju vjerovanje u Božji Zakon, i drže subotu (to su i bili dok nisu pali)
2. ellen g white nije nikakav prevarant i manipulator, nego Božje oruđe za širenje istine
3. ne samo da su vukovi u janječoj koži, nego su i zmajevi

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&amp],,2. ellen g white nije nikakav prevarant i manipulator, nego Božje oruđe za širenje istine'' :

[/FONT]
[FONT=&amp] Pre potopa su ljudi ukrštavali ljude i životinje i dobijali nove rase ( [/FONT][FONT=&amp]Духовни дарови[/FONT][FONT=&amp], sv. 3, 64. str.; sv. 4, 75. str.[/FONT][FONT=&amp]), [/FONT]

[FONT=&amp]Poznato je da sledbenici Jelene Vajt, da bi prikrili neke njene očigledne zablude i pseudokonstrukcije, pribegavanju falsifikovanju njenih spisa i izbacivanju iz novih izdanja pojedinih pasusa koji nose očiglednu zabludu i autorsko komprimitiranje. Jedan takav pasus koji se danas izbacuje je onaj iz 'Duhovnih darova' ("Spiritual Gifts") gde Vajtova iznosi da je i pre i posle Potopa dolazilo do ukrštanja između ljudi i životinja, da je to 'ukrštanje' unizililo Božiji lik u čoveku i dovelo do stvaranje novih rasa: "Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda" ([/FONT][FONT=&amp]Duhovni darovi, III, str. 64[/FONT][FONT=&amp])
"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi" (Duhovni darovi, III, str. 75)
Dakle u ovoj, trećoj knjizi ' Duhovnih darova' objavljenoj na 300 stranica u leto 1864. god. od strane izdavačke kuće ‘Steam Press of the Seventh-day Adventist Publishing Association’ (Battle Creek, Michigan, USA) pod naslovom ‘Important Facts of Faith in Connection With the History of Holy Men of Old’ Vajtova tobože braneći Božiji poredak u prirodi, u svome neznanju pljuje na taj poredak i zakon koji je tako postavljen da onemogućuje reproduktivno ukrštanje ljudi i životinja. Ona se drži mita, u koji su mnogi verovali u XIX stoleću, da je izvodljivo reproduktivno ukrštanje čoveka i životinje. Nešto slično tvrdi i kasni judejski apokrif ‘Knjiga Pravednika’ ili Book of Jasher (koji nema veze sa istoimenom knjigom koja se pominje u Bibliji: Jošua, 10:13, II Samuel, 1:18), a koja je Vajtovoj bila jako dobro poznata, s obzirom da često crpi iz nje u oblikovanju svojih snolikih predstava …[/FONT]

[FONT=&amp]Adventistički spisatelj Uriah Smith zauzeo je se da ‘potvrdi’ i ‘rastumači’ Helenine besmislene tvrdnje, pa je 1868. godine objavio knjigu ‘Vizije gospođe E. G. Vajt’ (The Visions of Mrs. E.G. White) u kojoj iznosi da su afrički Bušmani upravo vrsta koja je nastala ukrštanjem ljudi i životinja (str. 103)……….Verujem ti da je EGW ,,Božije oruđe za širenje ISTINE'' !
Da nije nje nikada ne bih znao da su predpotopni ljudi bili na daleko većem tehnološkom i naučnom nivou od ovih današnjih i da su uspeli pariti ljude i životinje i dobijati nove rase, koje su kasnije stradale u potopu.
Hvala i tebi, i EGW što nas prosvetljavate
ISTINOM.
[/FONT]

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šardy, ja mislim da je suprotno, da upravo slabi poznavaoci pisma i Adventizma kao takvog pišu ovakve stvari koje ti iznosiš, i bore se proriv Adventističke crkve na način na koji ti to činiš.

Da je tako dokazuju i pojedini primeri gde su bili okupljeni biblicisti iz različitih verskih zajednica koji su davali različite izjave od kojih je jedna da se Adventisti potpuno pridržavaju pisma kao integralnog dela Hrišćanske vere.
Zašto bih ja verovao tebi kao pojedincu koji tumačiš reč sam po sebi ne poštujući ni jedan hermenautički princip tumačenja, i koji prvenstveno ne pokazuješ rodove koji proizilaze iz jedne takve vere, prvenstveno ljubav i pažnju prema sagovorniku.

Tvoji komentari o Adventistima kao lošim ljudima takođe ne stoje, jer upravo je suprotno, Adventisti imaju etiku ponasanja i odnosa prema ljudima.
Znaš li na primer da su tokom razvitka Adventizma u Srbiji većina majki tražile Adventističke vernike za različite poslove u kući, posebno za čuvanje dece - dadilje, kućepaziteljke, i druge poslove, jer su po njihovim rečima najpošteniji i najbolji.
Čak su i pojedini predsednici država prepuštali posao oko lečenja i sanitetske nege bolesnika prilikom epidemija Adventističkoj crkvi i njenim vernicima.
Ima i mnogih drugih primera.

Zato ti ja lično ne mogu ništa verovati, jer sam u Adventizmu 20 godina i Adventizam poznajem u svojoj suštini.

A ti iznosi i dalje neistine jer imaš slobodu da činiš što hoćeš po svojoj savesti kojoj si pustio na volju, ali ćeš uvek biti demantovan sa moje strane.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kažeč laodikeja da si u adventizmu 20.g
onda nam ti objasni, odakle advetistima *trojstvo* izašto ga danas brane kao njihov nauk, adventistički

Natrag