Биле глупости или не, остајем при речима да ово што пишеш није за тему религије, већ за медицину или алтернативну медицину.
Adriane, ova tema i jeste o religiji i zdravlju. Diskutujemo o tome kako ishrana utice na zdravlje i religiju?
Nauka je dokazala d apostoji velika povezanost izmedju religije (vere) i zdravlja.
Prema tome mislim d aje ono sto iznosim upravo za ovu temu.
---------------------------
Не могу никако да замислим Христа и апостоле како прописују јеловник хришћанима, толико је заиста неозбиљно и ван поенте Спасења, да се човек може насмејати.
Adreane, ako je to za tebe toliko smesno, pa smej se! ko ti brani?
A mozes li da zamislis Boga Stvoritelja, kojije posle stvaranja Adama i Eve upravo propisao im i jelovnik?
"Evo dao sam vami sve bilje sto nosi seme po svoj zemlji i sva drveta rodna, koja nose seme to ce vam biti hrana." 1. Mojsijeva 1, 29.
"Jedi slobhodno sa svakoga drveta u vrtu? 1. Mojsijeva 2,16.
Adriane, mozes li da zamislis da je Bog i zivotinjama propisao jelovnik?
"A svemu zverinju zemaljskom i svim pticama nebeskim i svemu sto se mice po zemlji i u cemu ima dusa ziva, DAO SAM SVU TRAVU DA JEDU."
1. Mojsijeva 1,30.
Adriane, a da li te iznenadjuje da premudri Bog ni ljudima ni zivotinjama nije dao meso kao hranu, nego samo bilje, voce povrce i zitarice, semenke?
"A ti ces jesti zelje poljsko." 1. Mojsijeva 3,18.
Ne mislis valjda da je Bog pogresio sto je propisivao jelovnik za ljude i zivotinje?
---------------------------
Али, на жалост, ове приче и Њу ејџ учења вам пролазе поготову у данашње време, тако да се не треба смејати. Људе залуђујете са тим, али они су вам то допустили.
Adriane, da li je i Bozji posupak, odredjivanja ishrane ljudima i zivotinjama proizvod New Agea) Nju Ejdza)?
Adriane, obrati paznju na jasne biblkijske izjave: "Jer ste kupljeni skupo, proslavite, dakle, Boga u telesima svojim, i u dusama svojim, sto je Bozje." 1. Kornicanima 6,20.
"Ili ne znate da su telesa vasa hram Svetoga Duha koji zivi u vama koga imate od Boga, i niste svoji.?" 1. Korincanima 6,19.
"Ako neko unistava hram Boziji, Bog ce njega unistiti, jer je hram Bozji svet, a TO STE VI." 1. Korincanima 3,17. Carnic
Vidis brate Adriane, da Bog ne gleda tako jednostavno kako mi postupamo sami sa sobom i na koji nacin unistavamo svoje zdravlje.
Prema tome, u svim religijama, samoubistvo je greh. A sta mislis, ako u nas organizam uzimamo otrove, alkohol, nezdravu hranu, duvan, drogu, i na taj nacin onesposobimo sebe da zrelo mislimo i donesemo korisne odluke, zar to nije greh?
Pavle pise: "I CEO VAS DUH, DUSA I TELO, da se sacuvaju bez krivice za dolazak Gospoda nasega Isusa Hrista."
1. Solunjanima 5,23.
Tako vidis da Biblija usko povezuje zdravlje, tj brigu o telu, kao i o dusi?
To je isti i Hristos pokazao, jer je vise vremena utrosio u lecenje i pomaganje nevoljnima,nego u uicenju i propovedanju.
Zar ti ovo nije dosta da shvatis da smo pred Bogom odgovorni ne samo za dusu, nego i za telo?
Sve najbolje