6 najbogatijih direktora hrvatskih javnih tvrtki!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
6 najbogatijih direktora hrvatskih javnih tvrtki!




Danas.hr 16.07.2011.

0294007.48.jpg

Oni su na čelu javnih poduzeća i u svojim imovinskim karticama prijavili su nekretnine i pokretnine čija se vrijednost broji u milijunima. Neki od njih uspjeli su i uštedjeti više od milijun i pol kuna. Nižu stanove, kuće, skupe automobile.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih dana zatrpano je imovinskim karticama koje im prvi put moraju dostaviti i svi članovi uprave poduzeća u kojima je država većinski vlasnik. Kartice još pristižu, no za 20 javnih poduzeća već su uređene.

Iz tih je kartica vidljivo da su uz HDZ-ovca Roberta Jukića , predsjednika uprave Hrvatskih pošta najimućniji direktori u državnim tvrtkama trojica HSS-ovaca – direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, Darko Vuletić iz Hrvatskih šuma i Ante Markov, direktor Janafa, iako podatke o vrijednosti nekretnina nije mijenjao otkada je bio zastupnik.

Imovinu vrjedniju od tri milijuna kuna posjeduju Denis Nikola Kulišić , predsjednik uprave Odašiljača i veza, te Anto Violić, direktor ACI-ja.


Ušteđevina od 1,6 milijuna kuna

Robert Jukić, inače HDZ-ovac, težak je 5,3 milijuna kuna. U njegovom posjedu su kuća, dva stana i građevinsko zemljište na Krku. Zajedno sa suprugom uštedio je 1,6 milijuna kuna, no prijavio je i kredit od 100.000 eura i 139 tisuća franaka.

Šef Hrvatskih voda Jadranko Husarić u nekretninama, pokretninama i dionica broji 2,82 milijuna kuna. Uštedio je, pak 304 tisuće eura štednje, uz napomenu da toj štednji treba pripisati kamate od 160 tisuća kuna, piše Novi list. U svibnju, kada je predao karticu, po novim pravilima Husarić prijavio ukupnu imovinu od oko 5,2 milijuna kuna. U rubrici pokretnine upisao i traktor vrijedan 35 tisuća kuna, te lovačko oružje u vrijednosti od 120 tisuća kuna. Prijavio je i vlasništvo nad 470 tisuća kuna dionica i udjela u poduzećima.

Prvi čovjek Odašiljača i veza, Nikola Kulišić, u svoju je karticu upisao stanove, vikendice i pokretnine ukupno vrijedne 2,86 milijuna kuna. No i njegova supruga posjeduje pokretnine i nekretnine vrijedne 1,7 milijuna kuna. Zajedno su teški oko 4,56 milijuna kuna.

Auto od 250.000 kuna

Drako Vuletić, šef Hrvatskih šuma zajedno sa suprugom posjeduje dva stana i kuću u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. Od svih direktora javnih poduzeća Vuletić je prijavio i najvrjedniji automobil od 250 tisuća kuna. Ima i pokretnine vrijedne 700 tisuća kuna. Vuletić ima i štednju od 735 tisuća kuna, ali i kredite koji su u trenutku podizanja vrijedili ukupno 1,75 milijuna kuna.

Ante Violić, prvi čovjek ACI-ja posjeduje imovinu u vrijednosti 3,3 milijuna kuna, od čega su najvrjednije nekretnine, dva stana i kuća, koje procjenjuje na ukupno 2,34 milijuna kuna. Violić ima i dionice teške 200 tisuća kuna i štednju od 634 tisuće kuna.

Predsjednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar u svojoj imovinskoj kartici ima imovinu od 2,22 milijuna kuna, od čega je oko 430 tisuća kuna štednje. Plaće direktora javnih poduzeća kreću se od 13 do 18 tisuća kuna.
 
Natrag
Top