Šta je novo?

6 najbogatijih direktora hrvatskih javnih tvrtki!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
6 najbogatijih direktora hrvatskih javnih tvrtki!
Danas.hr 16.07.2011.

0294007.48.jpg

Oni su na čelu javnih poduzeća i u svojim imovinskim karticama prijavili su nekretnine i pokretnine čija se vrijednost broji u milijunima. Neki od njih uspjeli su i uštedjeti više od milijun i pol kuna. Nižu stanove, kuće, skupe automobile.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih dana zatrpano je imovinskim karticama koje im prvi put moraju dostaviti i svi članovi uprave poduzeća u kojima je država većinski vlasnik. Kartice još pristižu, no za 20 javnih poduzeća već su uređene.

Iz tih je kartica vidljivo da su uz HDZ-ovca Roberta Jukića , predsjednika uprave Hrvatskih pošta najimućniji direktori u državnim tvrtkama trojica HSS-ovaca – direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, Darko Vuletić iz Hrvatskih šuma i Ante Markov, direktor Janafa, iako podatke o vrijednosti nekretnina nije mijenjao otkada je bio zastupnik.

Imovinu vrjedniju od tri milijuna kuna posjeduju Denis Nikola Kulišić , predsjednik uprave Odašiljača i veza, te Anto Violić, direktor ACI-ja.


Ušteđevina od 1,6 milijuna kuna

Robert Jukić, inače HDZ-ovac, težak je 5,3 milijuna kuna. U njegovom posjedu su kuća, dva stana i građevinsko zemljište na Krku. Zajedno sa suprugom uštedio je 1,6 milijuna kuna, no prijavio je i kredit od 100.000 eura i 139 tisuća franaka.

Šef Hrvatskih voda Jadranko Husarić u nekretninama, pokretninama i dionica broji 2,82 milijuna kuna. Uštedio je, pak 304 tisuće eura štednje, uz napomenu da toj štednji treba pripisati kamate od 160 tisuća kuna, piše Novi list. U svibnju, kada je predao karticu, po novim pravilima Husarić prijavio ukupnu imovinu od oko 5,2 milijuna kuna. U rubrici pokretnine upisao i traktor vrijedan 35 tisuća kuna, te lovačko oružje u vrijednosti od 120 tisuća kuna. Prijavio je i vlasništvo nad 470 tisuća kuna dionica i udjela u poduzećima.

Prvi čovjek Odašiljača i veza, Nikola Kulišić, u svoju je karticu upisao stanove, vikendice i pokretnine ukupno vrijedne 2,86 milijuna kuna. No i njegova supruga posjeduje pokretnine i nekretnine vrijedne 1,7 milijuna kuna. Zajedno su teški oko 4,56 milijuna kuna.

Auto od 250.000 kuna

Drako Vuletić, šef Hrvatskih šuma zajedno sa suprugom posjeduje dva stana i kuću u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. Od svih direktora javnih poduzeća Vuletić je prijavio i najvrjedniji automobil od 250 tisuća kuna. Ima i pokretnine vrijedne 700 tisuća kuna. Vuletić ima i štednju od 735 tisuća kuna, ali i kredite koji su u trenutku podizanja vrijedili ukupno 1,75 milijuna kuna.

Ante Violić, prvi čovjek ACI-ja posjeduje imovinu u vrijednosti 3,3 milijuna kuna, od čega su najvrjednije nekretnine, dva stana i kuća, koje procjenjuje na ukupno 2,34 milijuna kuna. Violić ima i dionice teške 200 tisuća kuna i štednju od 634 tisuće kuna.

Predsjednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar u svojoj imovinskoj kartici ima imovinu od 2,22 milijuna kuna, od čega je oko 430 tisuća kuna štednje. Plaće direktora javnih poduzeća kreću se od 13 do 18 tisuća kuna.
 
Top