35 stvari koje žene žele da oni razumeju

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
ali to je ocigledno veciti muski izgovor da uopste ni o cemu ne pricaju pa ako ne razgovaramo sta onda da radimo ne svodi li se opet musko zenska komunikacija na sex~pardon!

Nije to izgovor, nego ponašanje koje se vremenom samo od sebe nametnulo kao najbolje. Nije ovde reč o tome da "ako posle rata dolazi mir, zašto onda ratovati" već o iznad objašnjenom zovu prirode koji upozorava organizam kad on počne loše da funkcioniše.
Ako je naglasak na periodičnom izbegavanju odgovornosti što se muškarcima redovno pakuje pod plaštom žrtvovanja za dobrobit veze...onda je to druga stvar. Ako je ženama toliko stalno da u vezi nose pantalone onda neka prihvate posledice toga, odgovorno.

Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
ipak mislim da to nije samoodbrana jer ko vas uopste napada,vec cist sebicluk jer lakse je i komotnije ici linijom manjeg otpora i precutkivati a tu onda nema ni komunikacije ni razumevanja ni iskrenosti.I gde je tu ljubav?

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Nije to izgovor, nego ponašanje koje se vremenom samo od sebe nametnulo kao najbolje. Nije ovde reč o tome da "ako posle rata dolazi mir, zašto onda ratovati" već o iznad objašnjenom zovu prirode koji upozorava organizam kad on počne loše da funkcioniše.
Ako je naglasak na periodičnom izbegavanju odgovornosti što se muškarcima redovno pakuje pod plaštom žrtvovanja za dobrobit veze...onda je to druga stvar. Ako je ženama toliko stalno da u vezi nose pantalone onda neka prihvate posledice toga, odgovorno.
Ne zelim da ovo shvatim kao nokaut u prvoj rundi,ili pat poziciju,jer vas osobno cenim kao kompetentnog sagovornika,i u vecini slucajeva se slazem sa vasim misljenjem iznesenim u postovima.Ovo me je samo zabrinulo i otkrilo neku novu stazu evolucije muskaraca.Novi nacin prilagodbe i novi nacin ( ne)pristupanja problemu .Vecinom se trudim da razumem partnera da bi nam zivot bio kvalitetniji,sadrzajniji,nekako da pre nego kaze sta zeli da mu to obezbedim ,da mu je lepse,udobnije ugodnije,da uziva samnom u braku,zivotu,i sad izgleda da ste samo simulanti i da kad god se moze bezite od obaveza.Zasto?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
ipak mislim da to nije samoodbrana jer ko vas uopste napada,vec cist sebicluk jer lakse je i komotnije ici linijom manjeg otpora i precutkivati a tu onda nema ni komunikacije ni razumevanja ni iskrenosti.I gde je tu ljubav?

Nisam rekao da je u pitanju samoodbrana već da je to nekad interes celine odnosno zajednice.
Pitaš "gde je ljubav" ili u stvari misliš na to to gde je ljubav nestala? Ako postoji minimum minimuma u komunikaciji, bilo kakvoj, to se lako može otkriti.

Ne zelim da ovo shvatim kao nokaut u prvoj rundi,ili pat poziciju,jer vas osobno cenim kao kompetentnog sagovornika,i u vecini slucajeva se slazem sa vasim misljenjem iznesenim u postovima.Ovo me je samo zabrinulo i otkrilo neku novu stazu evolucije muskaraca.Novi nacin prilagodbe i novi nacin ( ne)pristupanja problemu .Vecinom se trudim da razumem partnera da bi nam zivot bio kvalitetniji,sadrzajniji,nekako da pre nego kaze sta zeli da mu to obezbedim ,da mu je lepse,udobnije ugodnije,da uziva samnom u braku,zivotu,i sad izgleda da ste samo simulanti i da kad god se moze bezite od obaveza.Zasto?

Ok...trudiš se da razumeš, šta? Kako se odjednom promenio, nije nekad bio takav, nije to više isti čovek? Ako nekome hoćeš da pomogneš, bilo kome, najiskreniju nameru pokazuješ razumevanjem za tuđe emocije. Često je potrebno naći se na mestu drugog pa onda započeti priču. To nije opravdanja ni za koga niti potreba zadovoljenja savesti već samo način da se preduzme konkretan korak u cilju opstanak zajednice ili samo nekih njenih elemenata.
Ja mogu da smislim svakakve reči...one mogu da ostave utisak ali time srž emocija nije dotaknuta. Nije dovoljno težiti objektivno najboljem rešenju i time dokazati posvećenost nekome. Početak razgovora "da razgovaramo kao odrasli" samo produbljuje pasivno držanje.
To što jedna strana u drugoj prepoznaje izbegavanje obaveza druga u prvoj može videti izbegavanje suočavanja sa stvarima koje odavno priželjkuje...
Ja nisam u braku ali učim na vreme :)

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Toliko poznajete materiju Death,da sam pomislila da imate visegodisnje iskustvo.Drago mi je sto s nama dijelite vasa saznanja i obogacujete i forum i nas informacijama koje se mogu primeniti.Licno na neke stvari sad gledam iz drugog ugla i naravno prikazuje se drugacija perspektiva i naziru moguci pristupi " problemu" ili temi. u svakom slucaju preci cu sa reci na dela, jer kako rekoste:" nije dovoljno samo teziti" !

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Toliko poznajete materiju Death,da sam pomislila da imate visegodisnje iskustvo.Drago mi je sto s nama dijelite vasa saznanja i obogacujete i forum i nas informacijama koje se mogu primeniti.Licno na neke stvari sad gledam iz drugog ugla i naravno prikazuje se drugacija perspektiva i naziru moguci pristupi " problemu" ili temi. u svakom slucaju preci cu sa reci na dela, jer kako rekoste:" nije dovoljno samo teziti" !

Da pređemo ne Ti, pošto sam ja mlađi a i svi makar formalno diskutujemo sa istih početnih pozicija ;)
Dodam bih još nešto. U biti svih akcija partnerskih odnosa provlači se potraga za srećom bilo ličnom ili kolektivnom. U ustavu Amerike najmoćnije zemlje sveta potraga za srećom je neotuđivo pravo čoveka. Ovde kod nas takva zaštita ovog prava nije institucionalizovana, istorijske okolnosti su uticale da je važniji kolektivitet. Ali traganje za srećom u partnerskom odnosu nikada pitanje lične sreće ne ostavlja po strani. Zato je razumevanje stalno na iskušenju u odnosu lično protiv kolektivnog. Najbolje je naravno da ta borba ne bude dvosmerna, da jedno ne potire drugo, ali često je nemoguće izbeći situacije kada je baš tako i kada je potrebno napraviti izbor....
Zato i kada se donese odluka presudan je način na koji će se realizovati. Uraditi ili nešto reći što je po partneru uradjeno samo radi forme je veliki korak unazad. Veliki su šanse i za jedno i za drugo ali emocije su tu, da "poguraju" razumevanje yes3

Natrag