Dragi moj Taraman,
Da su 7 vremena samo 7 godina,onda bi tako bilo i zapisano,i ne bi za nas bile previse vazne osim kao ispunjenje na caru Navuhodonosoru.
Medjutim,ako si zapazio izraz "vremena neznabozaca",na njih se okrenuo i sam Isus Hrist govoreci da se ni u njegovo vreme ta vremena nisu izvrsili i da ce se izvrsiti u dalekoj buducnosti,
A za one dve cike sa 3 ipo vremena ,pomaze da se utvrdi trajanje jednog vremena,a jezekiljevo prorocanstvo uzima prorocki dan za godinu,i to je to.Zasto ne uzmes da procitas pocetak teme?Trebalo bi ti biti jasnije.
Zaokretu pozdrav.
Moja želja je da ne idemo čas na jednu temu čas na drugu dok prvo ne rešimo ovaj deo o kom smo počeli a to je dužina trajanja jednog VREMENA.
Vi se pozivate na Navuhodonosorov slučaj gde se pominju SEDAM (7) vremena i to pretvarate u godine pa onda te PRETVORENO godine se pretvaraju u milenijume.Prvo uzimate brij SEDAM VREMENA gde kažete da je vreme godina od 360 dana a onda svaki taj dan PONOVO pretvarate u todine i dobijate 2520 godina.
Hajdemo sad ponovo videti koliko zaista traje jedno vreme iz OBA ugla i tvog i Biblijskog.
Navuhodonosoru je rečeno da će preko NJEGA Navuhodonosora preći tih SEDAM VREMENA a to bi značilo da će isti toliko ŽIVETI jer inače to nebi preko njega moglo preći i izvršiti se to na njemu i tako Navuhodonosor po tebi živi 2520 godina ali on je već živeo nešto i ne piše da će posle tih 7 vremena umreti i sad meni to zvuči neozbiljno jer bi isti i danas bio živ jer mu se život posle toga nastavlja i on dalje vlada Vavilonom...vidiš li ga ti prijatelju negde?
Evo potvrda gornje moje izjave:
4:31 Te reči još behu u ustima caru, a glas dođe s neba: Tebi se govori, care Navuhodonosore: Carstvo se uze od tebe.
4:32 I bićeš prognan između ljudi, i živećeš sa zverjem poljskim, hraniće te travom kao goveda, i sedam će vremena proći preko tebe dokle poznaš da Višnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoće.
4:33 U taj čas ispuni se ta reč na Navuhodonosoru; i bi prognan između ljudi i jede travu kao goveda, i rosa nebeska kvasi mu telo da mu narastoše dlake kao pera u orla i nokti kao u ptica.
4:34 Ali posle tog vremena ja Navuhodonosor podigoh oči svoje k nebu, i um moj vrati mi se, i blagoslovih Višnjeg, i hvalih i slavih Onog koji živi doveka, čija je vlast vlast večna i čije je carstvo od kolena do kolena.
Dalje po tvojoj reči čujemo da se daje čoveku bezakonja tri i po vremena da pomišlja da menja vremena i zakone i činiće to a sad pošto je tebi prijatelju vreme 360 godina onda će taj bezakonik živeti i vršiti to zlou Jerisalimu 1260 GODINA naglo se produžiše životi zar ne?
Onda čitamo u 11 gl. Otk. gde će dva PROROKA BOŽJA činiti čuda u trajanju 3,5 vremena a po tebi je to prijatelju 1260 godina i pogledaj kojim zlom će sve 1260 god. udarati zemlju i NEĆE BITI KIŠE samo 1260 god. prava sitnica i kad sad pogledamo da PRVO svi oni moraju da obave svoj posao i Navuhodonosor i proroci a oni još nisu ni počeli pada kiša i dalje i tek potom stiže Gospod a tvoji uče da je Isus stigao još 1914 ...mislim, nešto ne štima zar ne?
Sigurno znaš da tvoji uče kako dar Duha Svetog više nema potrebu da se daje a ja tebe pitam kao prijatelja da mi kažeš kojim darom onaj verni ROB vama daje proroštva?
Sigurno znaš sve te prorečene godine i ništa od svega a Biblija kaže da ono što prorok Božji kaže mora se zbiti jer Bog govori proroku a prorok je usta Božja i ne laže, kako se robu omaklo nekoliko proroštava da pogreši?
Pozdrav.