100 najmoćnijih žena u Srbiji

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
100 najmoćnijih žena u Srbiji

Blic 14.12.2009 09:05


Kriterijumi kojima se rukovodimo praveći liste moćnih: - lakoća ostvarivanja ciljeva - prepoznatljivost u javnosti - finansijski i politički uticaj - lični autoritet i ugled institucije koju predstavljaju - lična harizma

d82b73fe76ac856f1a5f610c33f67cc9.jpg
1. Draginja Đurić (2)
Predsednica Izvršnog odbora „Banke Inteze“ po šesti put zaredom proglašena je za bankara godine u izboru britanskog finansijskog magazina „Finance Central Europe“. Na čelu je od 2001. i pod njenim vođstvom banka je postala vodeći igrač na finansijskom tržištu. Tvrdi da nikada nije osetila da je diskriminisana zato što je žena. Jedan od poslovnih idola joj je Dejvid Rokfeler, kod kojeg posebno ceni privrženost dobrotvornom radu. „Banka Inteza“ uložila je prošle godine 1,6 miliona evra za programe iz oblasti kulture, sporta, zdravstva, edukacije i humanitarne pomoći. Pored obaveza u banci, obavlja i funkciju predsednika UO Udruženja banaka Srbije.

2a4778c2ab1bac9bdae6a33b98eb57e0.jpg
2. Snežana Malović (26)
Ministarka pravde biće upamćena po dve stvari - kao najmlađi ministar i kao prva trudnica u Vladi. Ali kada se bude povlačila crta, Snežana Malović će pre svega biti prepoznata kao žestoki reformator koji ne priznaje prepreke. Svesna da Evropa nije samo geografski pojam već i sistem vrednosti, dala je svoj maksimum da se usvoji obiman set zakona neophodnih za približavanje Uniji, zbog čega je u Briselu dobila pohvalu kao najzaslužnija za stavljanje Srbije na belu šengen listu. U Italiji joj je dodeljena nagrada „Đanfranko Merli“. Kriminalne grupe planirale su da je ubiju prilikom odlaska u porodilište. Nije poklekla.

5b101ff9bb0bdf7e75db7a3dac521e08.jpg
3. Sonja Liht (1)

Predsednica Fonda za političku izuzetnost, predsednica Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova i predsednica UO „Politika“ poseduje daleko veću moć nego što bi se moglo pomisliti kada se pogledaju organizacije kojima predsedava. Zlonamerni će reći da ta snaga potiče od dobrih odnosa sa predsednikom Srbije, ali bi ti trebalo detaljnije da pogledaju biografiju gospođe Liht i oslušnu šta o njenim sposobnostima kažu u svetu. Kao članica Spoljnopolitičkog saveta podržavala je strateško partnerstvo sa Kinom, popravljanje odnosa sa Amerikom, približavanje Evropi. Njen uticaj na formiranje spoljne politike je vanredan.

bd1c1e479b70adbb98bd6172cdbd2fb2.jpg
4. Hildegard Gacek (4)
Od svih žena na listi možda je direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) najmanje prisutna u javnosti, ali to nikako ne umanjuje njen značaj i moć. Samo za 2010. godinu najavila je nove kredite u iznosu od 400 do 500 miliona evra. Banka je ukupno od 2001. investirala 1,7 milijardi evra kroz kredite u oko sto projekata. Zahvaljujući povoljnim kreditima domaćim bankama, izbegnuti su teži efekti ekonomske krize. EBRD je najavio da će uložiti 4,6 milijardi dinara za dokapitalizaciju „Komercijalne banke“. Pre dolaska u Beograd, Gacekova je tokom karijere duge 25 godina znanje i iskustvo sticala u Velikoj Britaniji, na Kavkazu i u Rumuniji.

cdc83cc144b9cedd783fc60eaa4b45e2.jpg
5. Milka Forcan (3)
Potpredsednica „Delta holdinga“ proteklu godinu provela je na relaciji Beograd-Brisel-Vašington radeći ono što najbolje ume - predstavljajući kompaniju u pozitivnom svetlu. Osim po poslovnoj sposobnosti i znanju, Milka Forcan je pre svega sinonim za stil i kreativnost. Kao šef Kancelarije za međunarodne odnose „Delte“ učestvovala je na svetskom ekonomskom forumu u Davosu, bila je gost na balu kod predsednika Obame, u Briselu je organizovala konferenciju srpskih biznismena i evropskih zvaničnika. Postala je idol mladih - na „Fejsbuku“ postoji njen klub obožavalaca, a informacije o karijeri i privatnom životu mogu se naći na internet enciklopediji Wikipedia.

bde60cacb31b8eb1ba4b2da4b5840779.jpg
6. Ivana Veselinović (6)
Za razliku od Milke Forcan, druga potpredsednica „Delta holdinga“ nije u centru medijske pažnje, što ne znači da je i manje moćna. Direktor kompanije prepustio joj je da upravlja Lukom Beograd, jednim od najvećih, ali i najkontroverznijih projekata „Delte“. Urođenom smirenošću i istrajnošću do sada je uspela da se izbori sa nedaćama, a ono što je najavila kao budućnost Luke Beograd zvuči impresivno - poslovno-stambeni objekat „Grad na vodi“ po zamisli čuvenog arhitekte Danijela Libeskinda, koji bi trebalo da nikne za 15 do 18 godina. Prva je žena član Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, najjače grupacije privrednika u zemlji.

2bd71cd7f85ecd1e777116196403b128.jpg
7. Jelena Drakulić-Petrović (8)
Generalna direktorka najveće medijske kuće u našoj zemlji „Ringier Srbija”, koja izdaje „Blic”, besplatni dnevnik „24 sata”, tabloid „Alo!” i tiražne nedeljnike „Blic ženu” i „Puls”, ovu godinu sigurno će pamtiti po kupovini NIN-a. Krajem godine, urađen je kompletan redizajn magazina tako da NIN sada može da ide u korak sa najmodernijim svetskim izdanjima te kategorije. Čitaoci su to prepoznali, pa je i tiraž magazina znatno skočio. Kada se zna da i ostala izdanja „Ringiera Srbija” beleže odlične poslovne uspehe, Jelena Drakulić Petrović u novu godinu ulazi sa saznanjem da je uradila mnogo, ali da su poboljšanja moguća i potrebna.

4db51582157c9da770546d1979708c5d.jpg
8. Ružica Đinđić (5)

„Nisam političar i nikada to neću biti“, rekla je Ružica Đinđić, udovica ubijenog premijera Srbije, nakon što je primila Legiju časti. Odmah je i dodala da je, ipak, prirodno da bude deo stranke i političkog i filozofskog koncepta za koji je život dao njen suprug. Njena moć nije toliko politička. Ona je pre svega simbol dostojanstva iz koga crpi energiju. Ove godine bila je prisutnija u javnosti nego inače, svaki put ukazujući na to gde smo i kuda bi trebalo da idemo. Govorila je na skupu „Odgovor protiv nasilja“ povodom smrti navijača Brisa Tatona, a u intervjuu za jedan ženski magazin prvu put je otvoreno govorila o sebi, svojoj porodici, strahovima i očekivanjima.

83cc9c02b9371b05790b27e4233acac3.jpg
9. Lepa Brena (9)

Od kada je pre pet godina „Blic“ pokrenuo akciju izbora najmoćnijih žena u Srbiji, Fahreta Živojinović, nekada Jahić, bila je uvek među prvih deset. I baš kada smo pomislili da više verovatno nema čime da nas iznenadi, Lepa Brena je pokazala zbog čega je najmoćnija iz oblasti šou-biznisa, ali i šire. Ne mareći mnogo na pretnje zajedljivaca i ekstremista, održala je dva veličanstvena koncerta u Zagrebu i Sarajevu. Tu nema laži, nema prevare - suze koje smo videli na sceni bile su prave. Postavila je lestvicu visoko za svoje kolege. Pričom o misterioznom filipinskom dečaku koji živi u njenom domu pokazala je da i dalje zna kako da sa pravom merom intrigira javnost.

fdfd67557caff0e6d5a95c816792a2c2.jpg
10. Nata Mesarović (40)

I pre nego što je izabrana na čelo Vrhovnog kasacionog suda, buduće najviše sudske instance, sudija Nata Mesarović se već nalazila na najodgovornijoj poziciji. Kao v.d. predsednika Vrhovnog suda Srbije, ona je i predsednica Visokog saveta sudstva koji je odlučivao o izboru budućih sudija. Kao predsednica Vrhovnog kasacionog suda sa mandatom od pet godina imaće zaduženje da bira i razrešava sudije. Za ime sudije Mesarović čuli su svi nakon što je pred kraj suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića postavljena na mesto predsednika Veća. Ona je suđenje privela kraju i tročlano Veće je izreklo osuđujuću presudu.


 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Lista najmoćnijih žena

Lista najmoćnijih žena

U jučerašnjem broju „Blica“ objavili smo listu 100 najmoćnijih žena u Srbiji. Lista je, po običaju, izazvala veliko interesovanje i komentare - zbog čega je najviše žena iz biznisa i pravosuđa, zašto su političarke tako loše kotirane, gde je pravo mesto umišljenih zvezda šou-biznisa.

najmocniji-logo-v.jpg


Danas nastavljamo od 101. do 200. mesta. Neće izostati iznenađenja - i prijatna i neprijatna. Sutra donosimo komentare najmoćnijih žena sa liste - gde vide sebe, čemu mogu da zahvale, ima li recepta za uspeh.

najmocnije-v.jpg


1. Draginja Đurić (2)
2. Snežana Malović (26)
3. Sonja Liht (1)
4. Hildegard Gacek (4)
5. Milka Forcan (3) 6. Ivana Veselinović (6)
7. Jelena Drakulić-Petrović (8)
8. Ružica Đinđić (5)
9. Lepa Brena (9)
10. Nata Mesarović (40)

Kriterijumi kojima se rukovodimo praveći liste moćnih
- lakoća ostvarivanja ciljeva
- prepoznatljivost u javnosti
- finansijski i politički uticaj
- lični autoritet i ugled institucije koju predstavljaju
- lična harizma

101. AFRODITA BAJIĆ (71)
Vlasnik i zamenik direktora “Afrodit mod kolekšna“, uspešne modne kuće.

102. MILICA BISIĆ (104)
Profesor javnih finansija na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, sa značajnom karijerom u “Filipu Morisu“ i KPMG-u.

103. ANICA DOBRA (103)
Glumica cenjena koliko u Srbiji, toliko i u Nemačkoj. Osim uloga u velikim filmovima, ne beži ni od eksperimentalnih projekata. Jedan od poslednjih je omnibus film “Universalove“.

104. SVETLANA VELMAR- JANKOVIĆ (55)
Najuglednija književnica u Srbiji, rado prevođena u svetu.

105. TIJANA BAJOVIĆ (147)
Direktorka dnevnih izdanja “Ringiera“, medijske kuće koja izdaje “Blic“, besplatni dnevnik “24 sata“ i tabloid “Alo“. U poslovnim pregovorima čvrsta, u odnosu prema saradnicima odmerena i iskrena.

106. VUKICA VUČUREVIĆ (139)
Naslednica Čvajcarske fabrike satova “Nivada“ i vlasnica Fudbalskog kluba Banat. Šivi u jednoj od najluksuznijih vila na Dedinju. Vlasnica je i vila u Šenevi i Boki Kotorskoj.

107. MARINA TUCAKOVIĆ (56)
Najpoznatiji domaći tekstopisac. Nakon smrti sina nakratko se povukla sa scene, ali najavljuje veliki povratak i nove projekte.

108. DRAGANA OGNJENOVIĆ (122)
Naša najbolja kreatorka na upravo završenoj Nedelji mode prikazala je impresivnu kolekciju “Software”.

109. ROKSANDA NINČIĆ (47)
Ambasadorka misije Srbije pri Evropskoj uniji. Potiče iz jedne od najuglednijih srpskih porodica od kojih je nasledila dar za diplomatiju i odbranu nacionalnih interesa na primeren i dostojanstven način.

110. Katarina Andrić- Milosavljević (-)
Savetnica za medije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, supruga ministra trgovine Slobodana Milosavljevića.

111. RADMILA HRUSTANOVIĆ (102)
Pomoćnica gradonačelnika Beograda.

112. ELIJANA GARALEJIĆ (106)
Stručnjak za lečenje neplodnosti u GAK “Narodni frontđ.

113. IVANA MIŠKOVIĆ - KARIĆ (107)
Direktorka “Deltinogđ humanitarnog fonda. Ćerka Miroslava MiČkovića, zastupnica brojnih modnih brendova.

114. MILENA DRAVIĆ (110)
Glumica za koju su decenijama reditelji podjednako bili zainteresovani, bilo da je reč o dramama, komedijama ili reklamama.

115. VESNA RAKIĆ- VODINELIĆ (179)
Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta “Unionđ u Beogradu.

116. SANDA SAVIĆ (70)
Urednica informativnog programa RTV B92. Uspela je da, i pored teškoća s kojima se susreće, njena medijska kuća održi visok nivo profesionalnosti i da ne spušta kriterijume u izveštavanju.

117. VIDA OGNJENOVIĆ (90)
Dramska spisateljica, prevodilac i reditelj. Ambasador Srbije u Danskoj.

118. DANICA VUČENIĆ (120)
Urednica i voditeljka najsluČanije radio-emisije “Kažiprstđ na B92. Intervjui s Milom Đukanovićem i Harisom Silajdžićem obeležili prethodni period.

119. SEKA ALEKSIĆ (144)
Kraljica glamur treČa, popularna Čirom Balkana. Izgledom i ponaČanjem Čalje poruku mladim devojkama da nije neophodno biti zgodan i graciozan da bi se uspelo. Medije izluđivala pričama o ljubavnim vezama (Čto stvarnim, Čto lažnim).

120. VIDA PETROVIĆ-ŠKERO (19)
Donedavno predsednica Vrhovnog suda Srbije. Iako nije na funkciji, prati je reputacija velikog stručnjaka.

121. SVETLANA – CECA RAŽNATOVIĆ (112)
Brojne afere u vezi sa transferom fudbalera nisu nanele Čtetu popularnosti pevačice. Iako je poslednji album izdala joČ pre viČe od tri godine, pesme su i dalje popularne i nezaobilazne na splavovima i veseljima. Mnogi bi da je kopiraju, ali Ceca je jedna. Mnogi bi da joj vide leđa, ali Ceca najavljuje pripremu novog albuma. Posle pomirenja sa Šeljkom Mitrovićem vratila se u programe Televizije “Pinkđ. Devojke joj zavide zbog ljubavne veze sa mlađanim manekenom.

122. VERICA RAKOČEVIĆ (92)
ProČle godine obeležila 25 godina rada, medijsku pažnju privukla sukobom sa Isidorom Bjelicom.

123. BILJANA VILIMON (146)
Slikarka, kolumnistkinja, autorka TV emisija. Način na koji razgovara sa sagovornicima u emisiji “Lagumiđ na Televiziji “Studio B" vraća veru u pristojnost profesije. Nedavno je postala baka.

124. SLAĐANA PANTOVIĆ (113)
Suvlasnica modne kuće “P....S feČnđ iz Čačka. Novom kolekcijom uvela je afričku vrelinu u Srbiju.

125. Jasmina Dimitrijević (-)
Direktorka Turističke organizacije Beograda. UspeČno izgradila imidž Beograda kao destinacije za provod mladih.

126. Nataša Marjanović (-)
Direktorka “Delta Đenerali“ dobrovoljnog penzijskog fonda.

127. Ružica Đurđević(-)
Vlasnica preduzeća “Inter-mehanikađ iz Smedereva.

128. Snežana Despotović (-)
Vlasnica preduzeća “Nivesđ iz NiČa. Dobitnica priznanja Regionalne privredne komore kao najuspeČnija preduzetnica NiČavskog okruga.

129. Adrijana Lima (-)
Jedna od najpoznatijih svetskih manekenki, supruga koČarkaČa Marka Jarića. Ministar policije Ivica Dačić lično joj je uručio srpski pasoČ. Ne zna se ko je tom prilikom bio viČe uzbuđen zbog ovog čina vrednog pohvale.

130. Dragana Ferlić (-)
Dobitnik priznanja za preduzetniČtvo, vlasnica privatne ketering firme “Euroketeringđ.

131. JELENA KAJGO (-)
Direktorka Bitef teatra“. Tradicionalni festival je ove godine bio veoma skroman u broju predstava. Na mesto direktora prošla uz podršku LDP-a.

132. TANJA KNEŠEVIĆ (-)
Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batutđ.

133. BEHDŠIDA DUŠTINAC (134)
Poslovna žena iz Novog Pazara svoje proizvode prodaje vodećim hipermarketima u Srbiji. Dobitnica nekoliko prestižnih nagrada za žene u biznisu.

134. Anđelka Kotević (-)
Osnivač “Halo bebeđ, servisa za pomoć majkama i njihovim bebama.

135. Mirjana Sovilj (-)
Direktorka Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, referente ustanove cenjene u svetu koja primenjuje neke od najsavremenijih metoda. Roditelji posebno ističu stručnost osoblja Instituta.

136. GORDANA ČOLIĆ (148)
Tužilac Trećeg opČtinskog tužilaČtva u Beogradu. Izdvaja se znanjem, odlučnoČću i lepotom.

137. Branislava Gajić (-)
Direktorka subotičke internet kompanije “Infostud“.

138. SANJA VRANEŠ (138)
Zaposlena u Institutu “Mihajlo Pupin, međunarodni ekspert za informacione tehnologije. Doktor je biohemijskih nauka.

139. Dušica Lečić-Toševski (-)
Direktorka Instituta za mentalno zdravlje.

140. Dušica Popadić (-)
Direktorka Incest trauma centra.

141. TATJANA PAŠIĆ (105)
Direktorka Narodne kancelarije, institucije koja je, čini se, izgubila značaj, a i cilj postojanja nakon odlaska prethodnog direktora.

142. Aleksandra Radović (-)
Pop pevačica koja daje primer svojim koleginicama kako treba pevati, kako se ponaČati i odnositi prema publici. Oni koji je ne vole kažu da je uvek na distanci, nedodirljiva. Stručnjaci i publika se nadaju da neće ispuniti pretnje o povlačenju sa scene. Bio bi to veliki gubitak.

143. Đurđa Stojiljković (-)
Manekenka čije su čvrste obline ukrasile najnovije izdanje čuvenog “Pirelijevogđ kalendara.

144. Gorica Nešović (-)
Multimedijalna ličnost. Voditeljka B92, ekspert za rialiti Čoue, kuvarica. Daleko (daleko!) moćnija od svog kolege Dragana Ilića sa kojim nas budi svako jutro.

145. Jelena Dokić (-)
Teniserka koja se vratila iz mrtvih iako to niko nije očekivao. Skinula kilograme, obnovila formu, raskrstila sa ocem - to je recept za njen uspeh.

146. Borka Božović (-)
Vodi kultnu galeriju “Haosđ.

147. DARINKA MATIĆ-MAROVIĆ (143)
Proslavljeni dirigent.

148. BORKA PAVIĆEVIĆ (109)
Osnivač i direktor Centra za kulturnu dekontaminaciju. Po obrazovanju je dramaturg. Mnogi je smatraju najaktivnijim borcem za ljudska prava. Jedna je od perjanica nevladinog sektora u Srbiji i otpora režimu Slobodana MiloČevića.

149. ZAGORKA GOLUBOVIĆ (151)
Istaknuti sociolog.

150. LJILJANA HABJANOVIĆ- ĐUROVIĆ (131)
Čitana i svojevremeno veoma tiražna domaća književnica. Jedna od tvoraca takozvanog ženskog pisma u Srbiji.

151. JUDITA RAJHENBERG (126)
Direktorka Unicefa za Srbiju.

152. JADRANKA JELINČIĆ (78)
IzvrČna direktorka Fonda za otvoreno druČtvo, stručnjak za oblast manjinskih prava u lokalnoj samoupravi.

153. MIRJANA BOBIĆ-MOJSILOVIĆ (153)
Novinarka i spisateljica, brzog jezika, oČtrog pera, prepoznatljivog stila koji čuva i neguje.

154. ALISA STOJANOVIĆ (167)

Rediteljka veoma uspeČnih pozoriČnih predstava. Na Fakulteta dramskih umetnosti predaje pozoriČnu režiju.

155. Vesna Mališić (-)
Zamenik glavnog urednika NIN-a. U nedeljnik donela iskustvo, nepretencioznost i osećaj za meru.

156. VALENTINA IVANIĆ (154)
Direktorka Centra za strateČka ekonomska istraživanja “Vojvodina CESS“.

157. MIRJANA BOŠIDAREVIĆ (187)
Predsednica opštine Stari grad.

158. BRANKA DŠAJIĆ (158)
Supruga Dragana Džajića.

159. ANA ĆUBELA (157)
Izvršna urednica “Blica“, bivša urednica tabloida “Alo“.

160. Branka Katić (-)
Glumica za kojom se otimaju u Beogradu, Londonu i Holivudu.

161. MAJA GOJKOVIĆ (24)
NekadaČnja moćna gradonačelnica Novog Sada, sada rado viđena gošća zabavnih emisija na “Pinku“.

162. Dr Nada Macura (-)
Portparol Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uvek dostupna novinarima.

163. ZORICA RADOVIĆ (96)
Po profesiji doktorka pravnih nauka, stručnjak za ustavno pravo. Supruga Vojislava Koštunice.

164. TANJA VOJTEHOVSKI (133)
Moćno lice “Pinkađ, voditeljka skandaloznog kviza “Trenutak istineđ koji iz učesnika izvlači najgore.

165. RANKA SAVIĆ (140)
Predsednica Asocijacije nezavisnih sindikata Srbije. Sindikati nikada nisu bili slabiji, i nikada potrebniji. Ranije su bar delili polutke.

166. JAGODA JORGA (152)
Profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu, poslanica DS u Skupštini Srbije.

167. INES JEVROSIMOVIĆ (156)
Manekenka koja je godinama vladala modnim pistama. Supruga Veselina Jevrosimovića, vlasnika firme “Komtrejd“.

168. SNJEŠANA MILIVOJEVIĆ (160)
Profesorka Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

169. TAMARA ŠTAJNER- POPOVIĆ (162)
Među najcenjenijim je psihoterapeutima u Srbiji.

170. Simonida Milojković (-)
Autorka sada već kultne “Grabljivice“, upravo je izdala drugi nastavak. “Grabljivicu“ su predlagali za lektiru, ali i bez toga đaci i njihovi roditelji su je već pročitali. “Grabljivica“ preti da potuče sve rekorde.

171. KSENIJA MILIVOJEVIĆ (53)
Savetnica vicepremijera Srbije Božidara Đelića i stručnjak za evropska pitanja. U javnosti manje prisutna zbog divnog razloga - nedavno je postala majka.

172. OLIVERA JEVTIĆ (97)
Naša najuspešnija atletičarka, čiji su rezultati daleko iznad nivoa ulaganja u sport kojim se bavi.

173. VESNA PEŠIĆ (64)
Poslanica LDP u Skupštini Srbije.

174. LEPOSAVA KARAMARKOVIĆ (101)
Bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije, vrhunski stručnjak za pravo.

175. BRANKA PRPA (170)
Istoričarka. Aktivna u nevladinom sektoru.

176. SONJA BISERKO (83)
Predsednica HelsinČkog odbora za ljudska prava. Propustila priliku da konstruktivnim kritikama zaista pomogne boljitku društva. Optužuju je da je selektivna i pristrasna.

177. MARIJA BOGDANOVIĆ (172)
Profesorka, koautorka Sociološkog rečnika.

178. Jelena Genčić (-)
Teniski trener. Ispod njenog šinjela izašli su naši najbolji mladi teniseri. Obećava da će uskoro predstaviti nove talente.

179. BILJANA KOVAČEVIĆ-VUČO (94)
Predsednica Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava. Energiju troši na bespotrebna prepucavanja. Igrala značajnu ulogu u demokratskim promenama devedesetih.

180. MILENA MARKOVIĆ (181)
Dramaturg i pesnikinja.

181. SLAĐANA PRICA (60)

Ambasadorka Srbije pri Savetu Evrope.

182. LATINKA PEROVIĆ (169)
Istoričar sa stručnim i moralnim autoritetom.

183. GORDANA SUŠA (182)
Glavna urednica VIN produkcije. Jedna od najpoznatijih i najcenjenijih novinarki u Srbiji.

184. SVENKA SAVIĆ (171)
Profesorka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

185. JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ (175)
Srpska princeza. Šivotni cilj joj je da saopšti istinu o ocu, knezu Pavlu Karađorđeviću. Mecena mladih umetnika.

186. HANA HUBAČKOVA (-)
Ambasadorka Češke, odigrala značajnu ulogu u približavanju Srbije Evropskoj uniji tokom šestomesečnog predsedavanja Češke.

187. SNEŠANA ĐORĐEVIĆ (191)
Vlasnica firme “Agrounikđ iz Beograda, doktorka biotehničkih nauka, koja je patentirala “Slavol“, tečno mikrobiološko đubrivo koje ne zagađuje okolinu.

188. ZORICA VUKELIĆ (197)
Predstavnica Stalne konferencije gradova i opština.

189. MILENA DRAGIĆEVIĆ-ŠEŠIĆ (190)
Teoretičar kulture i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti.

190. ANA BOVAN (89)
Izvršna potpredsednica Srpske asocijacije menadžera i direktorka Konsultantske kuće “Bovan konsalting“.

191. SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ (68)
Ambasadorka u Rimu, bliska bivšem premijeru Vojislavu Koštunici.

192. MARIJA ŠERIFOVIĆ (98)
Nekadašnja pobednica “Evrovizije“ , nakon godine provedene u inostranstvu, najavljuje veliki povratak na scenu.

193. OLGA MILUTINOVIĆ (193)
Direktorka Kolarčeve zadužbine.

194. GOGA GRUBJEŠIĆ (199)
Menadžer, organizuje “Reklamoždere“ u Beogradu.

195. BOŠEN ŠUMBOR (200)
Vlasnica kompanije “Božen kozmetik“.

196. VESNA DA VINČA (185)
Predsednica kompanije “Mis Juđ, organizator Izbora najlepše devojke u Srbiji. Svake godine naše lepotice se kotiraju sve lošije.

197. RADA TRAJKOVIĆ (173)
Dom zdravlja u Gračanici

198. GORDANA POP LAZIĆ (99)
Poslanica SRS u srpskom parlamentu. Poznata ne toliko po amandmanima.

199. Džesika Stojadinović Stoya (-)
Jedna od najtraženijih porno-glumica u svetu.

200. ISIDORA BJELICA (195)
Rediteljka, dramaturg, spisateljica, kolumnista... Skandal-majstor.


Autor: E.B.
 
Natrag
Top